| Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
| Autor |
Wiadomość |
mmmagdalena Przyczajenie
|
Wysłany: 27/11/11 18:34 Temat postu: Bezpieczeństwo ul. Podchorążych/ul. Gagarina |
|
|
Witam, jestem tu nowa Nie wiedziałam gdzie umieścić ten wątek, więc pomyślałam, że to sprawa bieżąca...
Obecnie mieszkam na Ursynowie, ale chcę się wyprowadzić. Nie znam zupełnie Sielc i w związku z tym chciałam zapytać jak wygląda bezpieczeństwo. Mam taką pracę, że często wracam koło północy do domu, mógłby mi ktoś doradzić - czy to bezpieczne w tej okolicy? Dziękuję z góry za wszelkie opinie, pozdrawiam  |
|
| Powrót do góry |
|
 |
mmmagdalena Przyczajenie
|
Wysłany: 29/11/11 16:14 Temat postu: |
|
|
Nikt nic nie wie?  |
|
| Powrót do góry |
|
 |
rollbackImmediate Stały użytkownik

|
Wysłany: 29/11/11 17:30 Temat postu: |
|
|
Witaj Magdaleno.
Sądzę, że nie powinnaś się obawiać Sielc wieczorem. Często wychodzę z psem na spacery około 21:00 lub 22 godziny wieczorem i Nigdy nie spotkało mnie nic złego. Co prawda kręcą się tutaj czasem lokali żule - ale nie zaczepiani są zupełnie bezpieczni.
Poza tym pada pytanie - gdzie będziesz mieszkała ? Czy bliżej dużych arterii, czy przy którejś z małych uliczek. _________________ --
To Ten Z Ratlerkiem :] |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Xawery Ekspert

|
Wysłany: 30/11/11 1:09 Temat postu: |
|
|
Zależy, w której części Sielc masz mieszkać. Z reguły między budynkami, z dala od głównych ulic panują ciemności. Osiedle budowane kilkadziesiąt lat temu, nikt wtedy nie myślał o oświetlaniu alejek między blokami, nikt nie myślał wtedy o miejscach parkingowych.
I z tym jest koszmar. Ciemno między budynkami, wszędzie pełno źle ustawionych samochodów, bo brak parkingów.
Jeśli chodzi o bezpieczeństwo to jest tak jak wszędzie, trochę normalnie, trochę niebezpiecznie. Na pewno w tej okolicy mało jest budynków ochranianych. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
rollbackImmediate Stały użytkownik

|
Wysłany: 30/11/11 11:05 Temat postu: |
|
|
Jeśli już mówimy o "źle zaparkowanych autach", to warto zwrócić uwagę na notoryczne rozjeżdżanie wszelkiej zieleni, trawników i plantów. To istna plaga tej dzielnicy, choć - prawdą jest że nie ma tutaj parkingów z prawdziwego zdarzenia. Brak ich wynika jednak z tego, że w czasach kiedy projektowano i budowano owe osiedla nikt nie przewidywał, że aut będzie tak dużo.
Co prawda, jest kilka miejsc, gdzie można by zbudować parking - przykładowo miasto mogłoby wywłaszczyć specjalną ustawą teren po zajezdni autobusowej (była tam jeszcze niedawno Elea), a potem pomyśleć o zbudowaniu tam wielkiego parkingu i centrum usługowego. Niechby ten parking był płatny, ale wiele osób wolałoby zostawić swoje auto pod dachem aniżeli na ciemnej ulicy - Matko - Jaki ze mnie optymista Ja tu piszę o parkingach, a UM nie potrafi wyremontować Studni Oligoceńskiej  _________________ --
To Ten Z Ratlerkiem :] |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Yga Stały użytkownik

|
Wysłany: 04/12/11 0:29 Temat postu: Re: Bezpieczeństwo ul. Podchorążych/ul. Gagarina |
|
|
| mmmagdalena napisał: | Witam, jestem tu nowa Nie wiedziałam gdzie umieścić ten wątek, więc pomyślałam, że to sprawa bieżąca...
Obecnie mieszkam na Ursynowie, ale chcę się wyprowadzić. Nie znam zupełnie Sielc i w związku z tym chciałam zapytać jak wygląda bezpieczeństwo. Mam taką pracę, że często wracam koło północy do domu, mógłby mi ktoś doradzić - czy to bezpieczne w tej okolicy? Dziękuję z góry za wszelkie opinie, pozdrawiam  |
witaj,
mieszkam tu już od 7 lat i nigdy nie czułam się niebezpiecznie, owszem czasem lokalni żule piją alkohol ale są zupełnie bezpieczni. spokojnie kupuj mieszkanie na Sielcach  _________________ www.ygakostrzewa.com |
|
| Powrót do góry |
|
 |
marli Stały użytkownik

|
Wysłany: 14/12/11 19:51 Temat postu: |
|
|
ja też uważam że jest raczej bezpiecznie. niejednokrotnie wychodziłam z psem późnym wieczorem i jakoś nie spotkałam się z żadnymi nieprzyjemnymi sytuacjami jak do tej pory.
A rozjeżdżanie trawników to niestety plaga, my w takiej sytuacji od razu dzwonimy na straż miejską, to chyba jedyne rozwiązanie |
|
| Powrót do góry |
|
 |
|