| Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
| Autor |
Wiadomość |
Xawery Ekspert

|
Wysłany: 25/09/10 1:21 Temat postu: Brak bankomatów na Sielcach |
|
|
Pisałem już o fatalnym braku sklepów w osiedlu Sielce, ale są inne dziedziny , niedostępne na Sielcach, jak chociażby:
- brak bankomatów. Śmieszą i jednocześnie smucą widoki jak, np. na Gagarina , tuż przy Czerniakowskiej, gdzie do bankomatu (jedynego w tej okolicy) ustawiają się kolejki. W sobotę ok. 10,30 stało w kolejce 11 osób !
- brak studni oligoceńskiej , ostatnią przy Szpitalu Czerniakowskim zamknięto ze dwa - trzy lata temu.
- brak parkingów. Od niepamiętnych czasów nie wybudowano żadnego parkingu na Sielcach (za to kilka zlikwidowano).
Zapytajmy kandydatów na radnych Dzielnicy Mokotów - czy któryś z nich zechce coś zrobić w sprawie osiedla Sielce , tego getta na Mokotowie ? |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Anastazja Najaktywniejszy ekspert

|
Wysłany: 22/10/10 23:14 Temat postu: |
|
|
Tylko, że nikt nie wie kto jest radnym z Sielc i kto kandyduje... A może sam radny(a) się zgłosi? _________________ A jeśli komu droga otwarta do nieba,
Tym co służą ojczyźnie.
Jan Kochanowski |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Yga Stały użytkownik

|
Wysłany: 27/10/10 22:37 Temat postu: brak bankomatów etc. |
|
|
| Anastazja napisał: | | Tylko, że nikt nie wie kto jest radnym z Sielc i kto kandyduje... A może sam radny(a) się zgłosi? |
witam,
zgłasza się kandydatka okręg nr 4, 4 na liście - SLD-Zieloni - Inga (Yga) Kostrzewa.
widzę te problemy lokalne... a nawet prosiłabym o więcej. chętnie się nimi zajmę, jeśli uda mi się przebić do rady dzielnicy. _________________ www.ygakostrzewa.com |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Vanat Stały użytkownik

|
Wysłany: 29/10/10 21:55 Temat postu: |
|
|
No brawo, bardzo fajnie. Witamy kandydatkę na radną, która sie nie boi przedstawić rozwścieczonym mieszkancom osiedla Sielce.
My piszemy już od dawna na forum o tym, co nam najbardziej dokucza w tym zaniedbanym i zapomnianym przez władze Mokotowa osiedlu. Piszemy, że osiedle Sielce to GETTO na terenie pieknej dzielnicy Mokotów.
Czekamy na program naprawczy , który zaproponuje ktoś z kandydatów. Jestem gotów z tym programem, jeśli będzie ciekawy i będzie zawierał propozycje rewitalizacji osiedla Sielce, to obiecuję , że sam będę chodził po ludziach w mojej okolicy z tym programem i przekonywał, aby głosowali na tego kandydata.
Pozdrawiam |
|
| Powrót do góry |
|
 |
PiotrChabora Aktywny użytkownik

|
Wysłany: 30/10/10 20:59 Temat postu: Sielce |
|
|
Witam !
Również jestem kandydatem do Rady Dzielnicy z tego okręgu, lista Warszawskiej Wspólnoty Samorządowej pozycja 5 (ostatnia),
To co dzieje się na Sielcach od lat to rzecz niespotykana w Warszawie, taka skala zaniedbań jest mi nie znana, wszędzie dziury, kompletny brak remontów, no z wyjątkiem samej ul. Gagarina, z chęcią porozmawiam o tym co forumowicze uważają za największy priorytet dla radnego,
Pozdrawiam |
|
| Powrót do góry |
|
 |

|
|
| Powrót do góry |
|
 |
marli Stały użytkownik

|
Wysłany: 03/11/10 16:31 Temat postu: Re: brak bankomatów etc. |
|
|
| Yga napisał: | | Anastazja napisał: | | Tylko, że nikt nie wie kto jest radnym z Sielc i kto kandyduje... A może sam radny(a) się zgłosi? |
witam,
zgłasza się kandydatka okręg nr 4, 4 na liście - SLD-Zieloni - Inga (Yga) Kostrzewa.
widzę te problemy lokalne... a nawet prosiłabym o więcej. chętnie się nimi zajmę, jeśli uda mi się przebić do rady dzielnicy. |
Droga Ygo sama mieszkasz w tej okolicy, więc wiesz jak to wygląda. Sielce to miejsce bardzo nieprzyjazne mieszkańcom - zaniedbane i zapomniane przez władze. Zniszczone chodniki, zaniedbana zieleń, dziurawe drogi, brak sklepów z prawdziwego zdarzenia i śmieci walające się wszędzie...! A już ulica Iwicka, przy której mam (nie)przyjemność mieszkać jest chyba najbardziej wyrazistym przykładem tych wszystkich zaniedbań. Tu jeszcze w okolicę wpisuje się opuszczone przedszkole, które niszczeje od kilku lat. (Swoją drogą budynek sam w sobie b. ładny i teren na którym się mieści też kapitalny, pomijając górę liści, butelek i innych śmieci które tam zalegają...żal patrzeć jak to wszystko niszczeje).
Jedno wydaje mi się oczywiste, dotychczasowym władzom powinniśmy podziękować, bo zupełnie się nie sprawdziły  |
|
| Powrót do góry |
|
 |
trzydziestolatek Ekspert

|
Wysłany: 07/11/10 18:20 Temat postu: |
|
|
| Odnośnie tematu, czyli bankomatów - jest jeszcze bankomat na Czerskiej przy Carrefourze, to niedaleko od tego przy Gagarina, no i jest chyba bankomat na Gagarina przy Spacerowej przy Uniwersusie jesli ktoś wie o czym piszę - pamiętam, że kiedyś tam była chyba księgarnia. |
|
| Powrót do góry |
|
 |

|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Szczery Użytkownik

|
Wysłany: 08/11/10 10:41 Temat postu: |
|
|
| Bankomat jest także na Czerniakowskiej, między Suligowskiego a Nowosielecką (Bank Millennium), a całe "zatrzęsienie" bankomatów znajduje się na Chełmskiej przy Bobrowieckiej. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Anastazja Najaktywniejszy ekspert

|
Wysłany: 13/11/10 3:27 Temat postu: |
|
|
Szanowna Pani Ygo,
Jest Pani od dawna obecna na naszym forum - więc wielki plus dla Pani.
Chciałabym żeby Pani znalazła się w gronie radnych.
Oczywiście tego samego życzę Panu Piotrowi.
Dobrze że poinformowaliście nas Państwo o swoim kandydowaniu.
Liczymy na Was.
Pozdrawiam _________________ A jeśli komu droga otwarta do nieba,
Tym co służą ojczyźnie.
Jan Kochanowski |
|
| Powrót do góry |
|
 |
OLA Stały użytkownik

|
Wysłany: 04/12/10 22:36 Temat postu: |
|
|
Dot. bankomatów.
Na ul. Gagarina przy przystanku "Stępińska" (przy sklepie z różnościami w pasażu sklepowym) jest bankomat Euronetu.
Pozdrawiam |
|
| Powrót do góry |
|
 |
rwawrzycki Aktywny użytkownik

|
Wysłany: 20/12/10 16:47 Temat postu: |
|
|
Euronet jest też w Agorze w środku, zaraz za drzwiami. _________________ Pozdrawiam,
Rafał Wawrzycki |
|
| Powrót do góry |
|
 |
|