| Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
| Autor |
Wiadomość |
zielog Stały użytkownik

|
Wysłany: 27/11/07 10:59 Temat postu: brak miejsc parkingowych |
|
|
Witam
Kiedy zamieszkalem na sielcach nie bylo tego problemu, zawsze jakies miejsce sie znajdowalo. W tej chwili znalezienie miejsca pod blokiem stanowi nie lada problem, choc ja rzadko parkuje przed budynkiem i najczesciej moje auto stoi tam kilka chwil. Ponadto do szalu doprowadzaja mnie "ekipy filmowe" (chyba) ktore autobusami ustawiaja sie na naszych waskich ulicach skutecznie utrudniajac poruszanie sie samochodami!!! Zauwazylem, ze kiedy maja sie one pojawic, to od rana stoja ochroniarze i "rezerwuja" miejsca prakingowe dla ich pojazdow. Wg mnie, jest to niezgodne z prawem! Tak samo postepowala pani ekspedientka ze sklepu spozywczego, ktora "rezerwowala" miejsce parkingowe dla mercedesa wlasciciela sklepu na Stepinskiej. Na szczescie nie protestowala, gdy owa rezerwacje olalem i przesunalem skrzynki, by zrobic sobie miejsce dla auta!
Ot takie moje przemyslenia
Pozdrawiam |
|
| Powrót do góry |
|
 |
tomek Stały użytkownik

|
Wysłany: 28/11/07 0:45 Temat postu: |
|
|
| To prawda - o miejsca coraz trudniej. Ale statystyki są nieubłagane - miliony aut jest (było) sprowadzanych z zachodu. Zajmowanie miejsc takie jak przez sklep (przy pomocy skrzynek) jest oczywiście nieprawidłowe, ale w całej Warszawie sklepikarze tak robią... Zajmowania przez "ochroniarzy ekip filmowych" nie zauważyłem. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
zielog Stały użytkownik

|
Wysłany: 08/12/07 8:42 Temat postu: |
|
|
| tomek napisał: | | Zajmowania przez "ochroniarzy ekip filmowych" nie zauważyłem. |
Witam
Za to ja widzialem ich dzisiaj na Nowotarskiej/Stepinskiej juz o 5 rano. Pozniej pojawily sie pojazdy... oto dowod.
No i mamy przyczyne ruchomych chodnikow i zajetych miejsc parkingowych.
 |
|
| Powrót do góry |
|
 |
|