Forum Sielce

Sielce - dolny Mokotów - Warszawa

Miejsce spotkań mieszkańców i miłośników Sielc w dzielnicy Mokotów w Warszawie

AlbumAlbum   PomocPomoc   SzukajSzukaj   GrupyGrupy   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 

brak miejsc parkingowych

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Sielce -> Sprawy bieżące
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
zielog
Stały użytkownik
Stały użytkownik

PostWysłany: 27/11/07 10:59    Temat postu: brak miejsc parkingowych Odpowiedz z cytatem

Witam
Kiedy zamieszkalem na sielcach nie bylo tego problemu, zawsze jakies miejsce sie znajdowalo. W tej chwili znalezienie miejsca pod blokiem stanowi nie lada problem, choc ja rzadko parkuje przed budynkiem i najczesciej moje auto stoi tam kilka chwil. Ponadto do szalu doprowadzaja mnie "ekipy filmowe" (chyba) ktore autobusami ustawiaja sie na naszych waskich ulicach skutecznie utrudniajac poruszanie sie samochodami!!! Zauwazylem, ze kiedy maja sie one pojawic, to od rana stoja ochroniarze i "rezerwuja" miejsca prakingowe dla ich pojazdow. Wg mnie, jest to niezgodne z prawem! Tak samo postepowala pani ekspedientka ze sklepu spozywczego, ktora "rezerwowala" miejsce parkingowe dla mercedesa wlasciciela sklepu na Stepinskiej. Na szczescie nie protestowala, gdy owa rezerwacje olalem i przesunalem skrzynki, by zrobic sobie miejsce dla auta!
Ot takie moje przemyslenia
Pozdrawiam
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora
tomek
Stały użytkownik
Stały użytkownik

PostWysłany: 28/11/07 0:45    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

To prawda - o miejsca coraz trudniej. Ale statystyki są nieubłagane - miliony aut jest (było) sprowadzanych z zachodu. Zajmowanie miejsc takie jak przez sklep (przy pomocy skrzynek) jest oczywiście nieprawidłowe, ale w całej Warszawie sklepikarze tak robią... Zajmowania przez "ochroniarzy ekip filmowych" nie zauważyłem.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
zielog
Stały użytkownik
Stały użytkownik

PostWysłany: 08/12/07 8:42    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

tomek napisał:
Zajmowania przez "ochroniarzy ekip filmowych" nie zauważyłem.

Witam
Za to ja widzialem ich dzisiaj na Nowotarskiej/Stepinskiej juz o 5 rano. Pozniej pojawily sie pojazdy... oto dowod.
No i mamy przyczyne ruchomych chodnikow i zajetych miejsc parkingowych.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Sielce -> Sprawy bieżące Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Strona 1 z 1

Skocz do: