| Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
| Autor |
Wiadomość |
giaa24 Aktywny użytkownik

|
Wysłany: 13/02/07 1:22 Temat postu: budynek na rogu chełmskiej i zakrzewskiej |
|
|
Czy ktoś ma informacje na temat budynku znajdującego się u zbiegu ulic: Chełmskiej i Zakrzewskiej? Od dłuższego czasu budynek jest opuszczony, okna są zamurowane, a działają w nim jedynie fryzjer i Lumpex (parter), dawny "spożywczak" jest od lat nieczynny...
Wiecie może jakie są względem tego budynku plany??? |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Zag Aktywny ekspert

|
Wysłany: 09/05/07 22:31 Temat postu: |
|
|
Co do tego budynku informacji nie posiadam jednakże nt. nieruchomości miasta Warszawy można coś znaleźć pod adresem:
http://www.warsawcityproperties.pl/ |
|
| Powrót do góry |
|
 |
joshua1 Stały użytkownik

|
Wysłany: 21/08/07 15:08 Temat postu: budynek na rogu |
|
|
Witam,
nie mam żadnych oficjalnych informacji o tym budynku, ale pocztą sąsiedzką doszła do mnie informacja, iż budynek ma zostać wyburzony, gdyż nie nadaje się do zamieszkania i grozi zawaleniem.
Ten stan jest jednak od dłuższego czasu i podejrzewam, że chodzi o brak pieniędzy na rozbiórkę lub ewentualnie jakieś papierkowe trudności.
Więc zarządcę stać było jedynie na tabliczki "uwaga, spadajacy tynk". Szkoda, bo przydałoby się w Warszawie więcej mieszkań, a tak budynek stoi niużyteczny i do tego niebezpieczny. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
majki Stały użytkownik

|
Wysłany: 26/05/10 23:33 Temat postu: no i wygląda że historia znalazła swój smutny koniec... |
|
|
wygrzebałem ten stary temat, bo po 3 latach znalazłem kontynuację tej smutnej historii...
http://warszawa.gazeta.pl/warszawa/1,34883,7599030,Zaklad_fryzjerski_z_tradycjami_padl_przez_urzednikow.html
pozostaje powiedzieć - cóż, szkoda... że też miasto woli doprowadzić takie miejsce do ruiny, zamiast sprzedać kiedy jeszcze się do tego nadaje. Z drugiej strony pewnie budynek nie ma uregulowanej sytuacji prawnej, jak setki kamienic w Warszawie.
Pzdr
M. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
|