| Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
| Autor |
Wiadomość |
giaa24 Aktywny użytkownik

|
Wysłany: 06/03/07 11:36 Temat postu: cafe magiel |
|
|
Podobno w dawnie istniejącym maglu przy ulicy Stępińskiej otwarto knajpkę, wiecie cos na ten temat? Ktos był?
Zamieszczam link z wypowiedziamy osób które odwiedziły te nowe miejsce. Bys moze okaze sie jakims nowym, ciekawym miejscem na naszych Sielcach?
http://forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=289&w=57857429 _________________ pozdrawiam Aga |
|
| Powrót do góry |
|
 |
tomek Stały użytkownik

|
Wysłany: 08/03/07 11:41 Temat postu: |
|
|
Dobrze, że o tej knajpce wspomnieliście, bo teoretycznie widać ją z mojego okna, ale w ogóle jej nie zauważyłem.
Byłem tam dziś rano z zamiarem zjedzenia śniadania, ale kuchnia była jeszcze nieczynna. Planuję tam pójść któregoś dnia na obiad - dam znać, jak było.
A ogólnie marzy mi się miejsce koło domu gdzie można by zjeść śniadanie nawet i o 8 rano. |
|
| Powrót do góry |
|
 |

|
Wysłany: 11/03/07 12:55 Temat postu: |
|
|
Byliśmy wczoraj w Cafe Magiel na chwilkę zerknąc i dostaliśmy ulotkę na temat "lekkich, świezych i smacznych posiłków, deserów, dobrej kawy i herbaty". To tylko cytat - nie było zadnego menu na ulotce. Dopisek głosi ze Cafe Magiel ma ambicje być lokalną, przyjazną knajpką "z klimatem", jakich wciąż brakuje na Dolnym Mokotowie. Knajpka jest dla niepalących. Mają prasę do czytania. Czynna jest w godzinach pn-pt 9-21, sb, nd - 11-21. Lunche serwują w godz. 12-16. W chwili obecnej nie mają jeszcze koncesji na alkohol, więc poki co piwka itp. nie uświadczycie.
Miła obsługa "w postaci" sympatycznej młodej Pani i na pierwszy rzut oka sympatyczna ta knajpka - choc robilismy wczoraj tylko krótki rekonesans:)
Ogolnie rzecz biorąc mamy nadzieje ze knajpka sie rozkręci i wkrótce będzie gościc rzesze klientów w tym nas:)
(tel. kontaktowy do knajpki jakby Ktos chciał - 0-514-033-756, dokładny adres Chełmska 42/44 - ale wejście od Stępińskiej) _________________ pozdrawiam Aga |
|
| Powrót do góry |
|
 |
tomek Stały użytkownik

|
Wysłany: 11/03/07 16:00 Temat postu: |
|
|
Byłem tam wczoraj na obiedzie i muszę gorąco polecić - gotują na wysokim poziomie i mają pyszne ciasto czekoladowe. A obsługa rzeczywiście bardzo sympatyczna
Jeśli zerkaliście koło 17:00, to chyba Was widziałem
Gorzej, że mają słaby marketing i zbytniego ruchu tam nie ma, więc nie wiadomo, ile zdołają 'pociągnąć'. |
|
| Powrót do góry |
|
 |

|
Wysłany: 11/03/07 20:36 Temat postu: |
|
|
Jesli siedziałes w głebi na podwyższeniu to i my Cie widzielismy, co prawda na ulicy bysmy Cie nie poznali, bo raczej uwage zwracaliśmy na lokal
A tak w ogole to chyba jestesmy sąsiadami. Mimo ze z naszych okien nie widac lokalu to ulica Stepińska jest chyba naszym "wspólnym miejscem zamieszkania"
Pozdrawiamy _________________ pozdrawiam Aga |
|
| Powrót do góry |
|
 |
tomek Stały użytkownik

|
Wysłany: 13/03/07 18:05 Temat postu: |
|
|
Miejsce na podwyższeniu to dobry punkt obserwacyjny
Pozdrowienia zatem dla sąsiadów! |
|
| Powrót do góry |
|
 |
joshua1 Stały użytkownik

|
Wysłany: 21/09/07 9:06 Temat postu: Magiel |
|
|
Witam,
odwiedziłam Magiel Cafe. Sympatyczne miejsce, choć nadal sie jeszcze rozwija.
Na plus:
- kameralnie, jest podest i osobny pokoik dla tych, którzy lubią intymność w kawiarni;
- wystrój ciepły (widać, że więcej kosztował pracy niż pieniędzy, ale liczy sie właśnie pomysł i ochota, by zrobić przytulne miejsce);
- nie ma problemu młodocianych, hałaśliwych klientów "po spożyciu"; (podpatrywałam rodzaj klienteli i podpytałam barmankę)
- inicjatywa wystaw artystycznych - super pomysł;
- bardzo, bardzo, bardzo miła obsługa!
- przystępne ceny, a napoje zimne czy gorące to już naprawdę pół-darmo!
- nie wiem jak inne dania, ale ryż z krewetkami i groszkiem - pycha! To samo sałatka z serem pleśniowym;
- wino na karafki, czerwone i białe, tanie i dobre.
Na minus:
- trochę skromne menu, ale miejsce chyba jeszcze na starcie (ok. 6m-cy?) i jest szansa, że będą rozszerzać o kolejne potrawy (?);
- tak samo wygląda kwestia alkoholi, na razie niezbyt duży wybór;
- trochę brak reklamy, więc wciąż część stolików pusta, a mam nadzieję, ze miejsce się jednak utrzyma. Nie chciałabym, by właściciel zrezygnował i powstał tam kolejna apteka, ciuchbuda albo kwiaciarnia (tego na Sielcach wyjątkowo pod dostatkiem!)
Właśnie takiego miejsca mi brakowało w tych okolicach. Po prostu kawiarni! Bo Lotos to swojski klimat, ale nie na kawę tylko na piwo, zaś na pizzę nie zawsze człowiek ma ochotę.
(Aha - i jeszcze malutki minusik - w oknach przydałyby się rolety, byłoby bardziej kameralnie.)
Poza tym miejsce naprawdę super! Zamierzam tam ściągać na kawę znajomych. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Magdalena Aktywny użytkownik

Dołączył: 02/10/07 14:38 Posty: 85 Skąd: z Górskiej na Jelonki i z powrotem
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Sympatyczna Stały użytkownik

|
Wysłany: 17/10/07 20:43 Temat postu: |
|
|
W tym miejscu gdzie teraz jest Cafe Magiel była pralnia chemiczna dosyć długo tj.odkąd pamiętam |
|
| Powrót do góry |
|
 |
joshua1 Stały użytkownik

|
Wysłany: 03/12/07 17:39 Temat postu: |
|
|
Szanowni Ludzie Cafe Magla,
mam nadzieję, że czytacie forum, na którym się reklamujecie.
Założyliście rolety od strony parkingu, to może jeszcze od strony podwórka (na oknach, które są przy podeście)?
Poza tym nadal wszystko super! Choć portrety trumienne takie trochę brrrr (na Halloween były w sam raz, ale cieszę się, że na święta będą już wycinanki) |
|
| Powrót do góry |
|
 |
joshua1 Stały użytkownik

|
Wysłany: 10/12/07 15:38 Temat postu: |
|
|
Kuskus z warzywkami - super!
Warzywa grillowane z serem - super!
I są przepyszne herbaty! |
|
| Powrót do góry |
|
 |

|
Wysłany: 11/12/07 22:02 Temat postu: |
|
|
| joshua1 napisał: | Kuskus z warzywkami - super!
Warzywa grillowane z serem - super!
I są przepyszne herbaty! |
ale mi smaku narobiłeś  |
|
| Powrót do góry |
|
 |
joshua1 Stały użytkownik

|
Wysłany: 12/12/07 16:03 Temat postu: |
|
|
narobiŁAM.  |
|
| Powrót do góry |
|
 |

|
Wysłany: 12/12/07 22:14 Temat postu: |
|
|
[quote="joshua1"]narobiŁAM. [/quote
przepraszam.
joshua1 jakoś z rodzajem męskim sie mi skojarzyło.
Ale smaku mi i tak narobiłaś,heheh  |
|
| Powrót do góry |
|
 |
joshua1 Stały użytkownik

|
Wysłany: 13/12/07 14:49 Temat postu: |
|
|
Wiem, wiem, bo to przeciez męskie imię.
A jeśli chodzi o herbaty, to oderwałam etykietki od ekspresówek i będę szukać ich na mieście.
Choć łatwiej i przyjemniej będzie po prostu napić się w Cafe Magiel, zwłaszcza, że jeszcze nie widziałam wycinanek, a jestem ich ciekawa. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
|