Forum Sielce

Sielce - dolny Mokotów - Warszawa

Miejsce spotkań mieszkańców i miłośników Sielc w dzielnicy Mokotów w Warszawie

AlbumAlbum   PomocPomoc   SzukajSzukaj   GrupyGrupy   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 

Centrum Handlowe "Panorama"

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Sielce -> Miejsca godne uwagi
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Info
Aktywny ekspert
Aktywny ekspert

PostWysłany: 18/01/09 23:37    Temat postu: Centrum Handlowe "Panorama" Odpowiedz z cytatem

W maju 1993 r. na rogu ul. Witosa i ul. Czerniakowskiej w Warszawie powstało pierwsze centrum handlowe o nazwie Panorama wybudowane wedle europejskiej koncepcji. Zachwycało wielokondygnacyjnym atrium z basenem, wodospadem i szklanym mostem. Budynek został zaprojektowany przez Tadeusza Szumielewicza i Stanisława Chrzanowskiego. Wnętrza zostały zaprojektowane przez Tadeusza Katnera.

W chwili obecnej centrum straciło na znaczeniu. Można tu jednak znaleźć wiele sklepów z antykami - meblami, obrazami i drobiazgami.

Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
martuś
Stały użytkownik
Stały użytkownik

PostWysłany: 19/01/09 20:26    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Na mnie to centrum robi dziwne wrażenie. Byłam tam kilkakrotnie i za każdym razem świeciło pustkami. No ale może ktoś tam jednak chodzi - mniej klientów ale za to z grubszym portfelem? Są tam np. fajne delikatesy, chociaż nie sądzę żeby mieszkańcy Sielc robili w nich codzienne zakupy Smile
Powrót do góry
Xawery
Ekspert
Ekspert

PostWysłany: 21/01/09 23:24    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

A mnie brakuje na terenie Sielc SPERMARKETU z prawdziwego zdarzenia. Na całum Dolnym Mokotowie nie ma gdzie zrobić duże zakupy. Trzeba jeździć do innych dzielnic.

Był blisko SuperSam, ale go rozwalono i jest kłopot. Była Billa w miejscu starej zajezdni na rogu Chełmskiej, ale zlikwidowano i staneło osiedle.

Byłem kilka razy w centrum handlowym Sadyba Best Mal , ale zrezygnowałem, bo w Championie dzikie tłumy, co świadczy, że jest brak takich sklepów.

Reasumując uważam, że Supermarketów w Warszawie jest za dużo, ale na Dolnym Mokotowie, na przykład na wschodniej stronie Czerniakowskiej bardzo by się przydał.

No i koniecznie jakaś dodatkowa poczta, bo jedyna na Chełmskiej to ropacz dla mieszkańców Sielc.
Chyba, że ktoś uwielbia wspomnienia po komunie i chce stać w kilometrowych kolejkach.
Powrót do góry
martuś
Stały użytkownik
Stały użytkownik

PostWysłany: 22/01/09 21:17    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Święte słowa. Billa była fajna. My jeździmy na Sadybę, staramy sie to robic w takich porach żeby na tłumy nie trafić i w sumie przyzwyczailiśmy się już, no i w jakiejś części przerzuciliśmy się też na sklepiki osiedlowe. Ale supermarketu gdzieś bliżej faktycznie trochę brakuje.

a z poczty to już kilka razy wyszłam, poszłam do kiosku po gazetę i znów wróciłam, żeby się nie zanudzić na śmierć podczas czekania
Powrót do góry
aga
Stały użytkownik
Stały użytkownik

PostWysłany: 31/01/09 14:49    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Ja sobie jakoś nie wyobrażam dużego supermarketu tutaj - chyba by nie pasował. Mnie na razie wystarczają Tesco i Carrefour na Czerskiej w połaczeniu z mniejszymi, ale jakbym była zmotoryzowana i mogła robić większe zakupy, to pewnie też by mi brakowało miejsca, gdzie można kupić większe ilości napojów, makaronów czy tego typu rzeczy.
AGAD
Aktywny użytkownik
Aktywny użytkownik

PostWysłany: 11/02/09 23:28    Temat postu: Re Odpowiedz z cytatem

Panorama jest trochę opustoszała, ale dla jej stałych klientów to na pewno atut. Myślę, że jak Sando wybuduje osiedle na terenie byłej zajezdni to Centrum trochę odżyje. Mnie się podoba to, że chociaż jest to budynek z początku lat dziewięćdziesiątych to nadal ładnie wygląda. Jak dla mnie w ogóle się nie zniszczył a w środku też ok. Widać, że nie oszczędzali na materiałach.
A co do sklepów to jest zdecydowanie brak dużego, dobrze zaopatrzonego samu, są co prawda Carrefour i Tesco ale w pierwszym często są braki na półkach a w drugim jest strasznie brudno i też mały wybór, są też osiedlowe sklepiki ale żeby "skompletować" zakupy to trzeba się nieźle nachodzić.
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Sielce -> Miejsca godne uwagi Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Strona 1 z 1

Skocz do: