| Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
| Autor |
Wiadomość |
jokle Użytkownik

|
Wysłany: 23/12/07 20:50 Temat postu: Dobry i tani dostawca internetu |
|
|
Witam
Mieszkam na Iwickiej 47. Szukam dobrego i w miarę taniego dostawcy internetu. Czy w okolicy jest dostęp radiowy? |
|
| Powrót do góry |
|
 |
erd Aktywny ekspert

|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Zag Aktywny ekspert

|
Wysłany: 05/01/08 19:03 Temat postu: |
|
|
jokle, czy udało ci się coś znaleźć ciekawego w okolicy - w szczególności jeśli chodzi o dostęp radiowy?
Jestem również ciekawy z jakiego dostępu korzystają inni. Ja osobiście mam neostradę natomiast zastanawiam się nad ofertą UPC. Czy ktoś ma jakieś doświadczenia z tym związane (przerwy w łączności, jakość połączenia w zależności od pory dnia). |
|
| Powrót do góry |
|
 |
erd Aktywny ekspert

|
Wysłany: 06/01/08 10:29 Temat postu: |
|
|
| Zag napisał: | | Jestem również ciekawy z jakiego dostępu korzystają inni. |
sdi
| Zag napisał: | | Ja osobiście mam neostradę natomiast zastanawiam się nad ofertą UPC. |
Też zastanawiam się nad inną ofertą, ale zależy mi na umowie na czas nieokreślony, a neostrada i niektóre inne opłacają się tylko na czas określony.
Dyskusja: upc, aster czy tpsa?:
http://forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=37&w=72535604&v=2&s=0 _________________ Bierzemy się za robotę
narzekać będziemy potem. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
jokle Użytkownik

|
Wysłany: 10/01/08 14:08 Temat postu: |
|
|
Niestety nie znalazłem radiówki w okolicy (poza domowymi sieciami WIFI:)
Ja obecnie korzystam z Chello z UPC. Niedługo kończy mi się 14-miesięczna umowa i próbuje rozeznać sie w okolicy. Zobaczymy co UPC mi zaoferuje za przedłużenie umowy - jeśli będzie chciała cokolwiek zaoferować.
Co do Chello - mam opcję 512, działa raczej bez problemów; zdarzyły się (w przeciągu 12 miesięcy) 3, 4 przerwy w dostawie; czasami trzeba zresetować modem bo coś sie krzaczy, poza tym ok poza jedną rzeczą - przy opcji 512 z int. może korzystać tylko 1 komp., nie można udostępnić łącza innym komputerom w mieszkaniu.
Ta ostatnia rzecz to jest duży minus - przynajmniej dla mnie (chcę zrobić w mieszkaniu siec WIFI). |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Wikli12 Użytkownik

|
Wysłany: 05/01/10 20:55 Temat postu: |
|
|
Zastanawiam się nad zmianą dostawcy internetu na UPC. Czy ktoś może się wypowiedzieć nt. jakości połączeń, korzystania ze Skype'a w UPC.
Byłbym również wdzięczny za poddanie testom swojego połączenia i podzielenie się wynikami.
http://pingtest.net/ (jakość linii)
http://www.speedtest.net/ (prędkość)
U mnie dla Neostrady 1Mb wyniki są następujące:
pocket loss: 0
ping: 12ms
jitter: 2ms
Jakość linii: A
Transfer download: 1.07Mb/s, upload: 0,27 |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Wikli12 Użytkownik

|
Wysłany: 24/01/10 1:19 Temat postu: |
|
|
Czekając na odpowiedzi odnośnie jakości łącza UPC podzielę się doświadczeniami w zamianie usługi telewizji analogowej na cyfrową w UPC w wersji z dekoderem HD.
- Jakość wszystkich kanałów telewizyjnych SD (klasyczna rozdzielczość) uległa polepszeniu.
- Telewizja w wydaniu HD na kanałach National Geographic i History HD robi wrażenie.
- W przypadku niektórych programów można odbierać dźwięk w Dolby Digital.
- Dekoder jest trochę głośny ze względu na zamontowany w nim dysk i wiatraczek.
- Jeśli korzystaliście z kilku telewizorów w wersji analogowej usługi w trakcie instalacji wymagana jest instalacja nowej puszki z rozdzielaczem sygnału.
- Używane kable w instalacji analogowej mogą nie spełniać wymagań do uzyskania właściwej jakości obrazu w wersji cyfrowej. W ostateczności może być problem z dostępem do usługi VOD (Video on Demand). W efekcie może być wymagana wymiana kabli na nowe. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
|