Forum Sielce

Sielce - dolny Mokotów - Warszawa

Miejsce spotkań mieszkańców i miłośników Sielc w dzielnicy Mokotów w Warszawie

AlbumAlbum   PomocPomoc   SzukajSzukaj   GrupyGrupy   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 

Drzewa, nasi przyjaciele...

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Sielce -> Sprawy bieżące
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Magdalena
Aktywny użytkownik
Aktywny użytkownik

PostWysłany: 19/03/11 12:11    Temat postu: Drzewa, nasi przyjaciele... Odpowiedz z cytatem

Witam,
dawno nie pisałam na Forum Sielce, chociaż zaglądam często. Mieszkam na Jelonkach, na Górskiej jest mieszkanie po zmarłych Rodzicach, więc bywam często. Mam sentyment do miejsc gdzie spędziłam dzieciństwo i młodość.
Zwykle idąc od autobusu wybierałam drogę przez podwórze między Górską a Zbierską. Lubię bowiem odwiedzać moje ulubione drzewa. A tam rosło właśnie jedno z takich wielkich, pięknych drzew. Wczoraj znalazłam je leżące, ścięte, pocięte. Widać było na przekroju jego pięknego pnia że było zdrowe. Nie miałam ze sobą aparatu fotograficznego. Bardzo, bardzo mi przykro. Popłakałam się. Dlaczego je ścięto?
Poszukam na dysku, bo mam chyba gdzieś zdjęcie tego drzewa...
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Anastazja
Najaktywniejszy ekspert
Najaktywniejszy ekspert

PostWysłany: 19/03/11 22:58    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Magdaleno, świetnie Cię rozumiem. Na mojej drodze też rosło stare drzewo sieleckie. Pamiętało pewnie niejedno zdarzenie z dawnych czasów.
Zostało ścięte dwa lata temu, ale wciąż o nim pamiętam. Mam gdzieś w swoich zasobach zdjęcie grubego pnia. Drzewo też rosło na ul. Zbierskiej blisko Stopowej.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
rwawrzycki
Aktywny użytkownik
Aktywny użytkownik

PostWysłany: 30/03/11 20:44    Temat postu: Re: Drzewa, nasi przyjaciele... Odpowiedz z cytatem

Magdalena napisał:

Zwykle idąc od autobusu wybierałam drogę przez podwórze między Górską a Zbierską. Lubię bowiem odwiedzać moje ulubione drzewa. A tam rosło właśnie jedno z takich wielkich, pięknych drzew. Wczoraj znalazłam je leżące, ścięte, pocięte. Widać było na przekroju jego pięknego pnia że było zdrowe. Nie miałam ze sobą aparatu fotograficznego. Bardzo, bardzo mi przykro. Popłakałam się. Dlaczego je ścięto?

Całkiem być może, że chodzi o drzewo na podwórku między Turecką 2 a ciągiem budynków przy Górskiej. Ponieważ było to drzewo owocowe, w lecie na chodniku pod nim był dywan zepsutych owoców, na których można było przejechać kilka metrów Smile
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Sielce -> Sprawy bieżące Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Strona 1 z 1

Skocz do: