|
Sielce - dolny Mokotów - Warszawa
Miejsce spotkań mieszkańców i miłośników Sielc w dzielnicy Mokotów w Warszawie
|
dwie wiejskie ulice: Jaworowska i Bandoski - zapomniane?
| Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
| Autor |
Wiadomość |
giaa24 Aktywny użytkownik

|
Wysłany: 16/03/07 13:45 Temat postu: dwie wiejskie ulice: Jaworowska i Bandoski - zapomniane? |
|
|
Ostatnio, tym razem idąc spacerkiem do pracy, natknęlismy się na jakby "oderwane od Sielc" miejsce, gdzie czas sie chyba zatrzymał, a przynajmniej tak się wydaje patrząc tylko w kierunku ulicy idzikowskiego. Miejsce to ciągnie się od starej częsci ulicy Piaseczyńskiej (musicie minąć korty - hale) i natraficie na dwie "wiejskie " ulice Sielc - Bandoski i Jaworowską (okresleniem "wiejskie" nie chcemy nikogo urazic - po prostu tak nam troche sie skojarzyło - niby Warszawa a jednak jak nie w Warszawie... ). Stare domki, "chatki" - niektóre pamietające chyba jeszcze czasy wojny, albo powypalane domy sąsiadujące z kilkoma willami, które przypadkiem tam "wyrosły". Nieopodal jest urokliwy Park Arkadia (oraz staw Arkadia) ciągnący się pod skarpą - schodkami dotrzecie do Puławskiej (mijając wieżowce). Znakomite miejsce do spacerów... i strasznie tam cicho... spostrzegawcze osoby znajdą tez "strumyk" spływający do kanałku:)
Niedługo wrzucimy jakies fotki z naszego spaceru. _________________ pozdrawiam Aga |
|
| Powrót do góry |
|
 |
sp44L.113.272 Stały użytkownik

|
Wysłany: 06/04/07 14:28 Temat postu: |
|
|
Jest to zakątek dla mnie kultowy - możecie wierzyć lub nie, ale kiedy ubiegłego lata odwiedziłem to miejsce po raz pierwszy po niemal 40 latach, stwierdziłem, że ......prawie nic się nie zmieniło
Może to, że kiedyś mieszkało tam więcej ludzi - m.in. moi kumple z podstawówki, największe zakapiory dzielnicy  _________________ były warszawiak  |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Anastazja Najaktywniejszy ekspert

|
Wysłany: 06/04/07 18:58 Temat postu: |
|
|
I ja wybieram się tam w maju. Ktoś mi jednak powiedział, że jeśli będę szła od Arkadii do Sielc, to natknę się na płot...i muszę iść aż to Sobieskiego. Czy to możliwe? _________________ A jeśli komu droga otwarta do nieba,
Tym co służą ojczyźnie.
Jan Kochanowski |
|
| Powrót do góry |
|
 |
|
|