| Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
| Autor |
Wiadomość |
Xawery Ekspert

|
Wysłany: 24/11/09 1:37 Temat postu: Dziury na Sieleckiej |
|
|
W ostatnich tygodniach zmieniła się nam ulica Sielecka.
Na odcinku od Chełmskiej do Gagarina została poprawiona nawierzchnia. Także naprawiono wjazd z Gagarina w Sielecką, na przestrzeni kilkudziesięciu metrów. A czekała ta nawierzchnia na naprawę od bardzo dawna, dziury były niesamowite.
To z rzeczy pozytywnych.
Natomiast jakiś drań , który na Sieleckiej wymieniał kable i niszczył nowy chodnik zrobiony kilka tygodnio wcześniej, zniszczył także około 10-15 metrów jezdni ulicy Sieleckiej , przed wjazdem w Podchorążych.
Dziury są okropne i łatwo połamać resory.
I kto za to odpowiada ?
PS. Nie piszę już o ulicy Iwickiej, która na całej długości, od Gagarina do Podchorążych, nie była remontowana od kilkudziesięciu lat i przedstawia krajobraz księżycowy. Jedyna nadzieja, że zostanie niedługo wpisana do rejestru zabytków i zamknięta dla ruchu, bo pokryta jest kostką trelinką ( nie produkowaną od około 50 lat więc zabytek , nieprawdaż ?) |
|
| Powrót do góry |
|
 |
nośka Stały użytkownik

|
Wysłany: 24/11/09 10:29 Temat postu: |
|
|
Mogliby chociaż tą trelinkę wyrównać, bo ostatnio wracając do domu z zakupami wyrżnęłam orła. Zdaje się, że prócz nawierzchni do remontu nadaje się również kanalizacja na Iwickiej, Wystarczy trochę deszczu i za oknem mam widok jak w Wenecji.
Pozdrawiam  |
|
| Powrót do góry |
|
 |
trzydziestolatek Ekspert

|
Wysłany: 08/03/10 15:15 Temat postu: |
|
|
| A mnie się marzy asfalt zamiast tej trylinki, czasem mam wrażenie że mieszkam na najbrzydszej ulicy na Sielcach. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Xawery Ekspert

|
Wysłany: 14/03/10 10:55 Temat postu: |
|
|
| Drogi trzydziestolatku - dobrze Ci sie wydaje ! Mieszkasz na Iwickiej - na najbrzydszej ulicy na Sielcach. To jest niestety prawda. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
|