Forum Sielce

Sielce - dolny Mokotów - Warszawa

Miejsce spotkań mieszkańców i miłośników Sielc w dzielnicy Mokotów w Warszawie

AlbumAlbum   PomocPomoc   SzukajSzukaj   GrupyGrupy   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 

Gdzie na kawę?

Idź do strony 1, 2, 3  Następny

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Sielce -> Miejsca godne uwagi
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Makat
Stały użytkownik
Stały użytkownik

PostWysłany: 26/02/06 12:44    Temat postu: Gdzie na kawę? Odpowiedz z cytatem

Chciałbym zapytać gdzie na Sielcach można iść na kawę i spędzić czas w miłej atmosferze. Czy istnieją tu jakieś kafejki?
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
tomek
Aktywny użytkownik
Aktywny użytkownik

PostWysłany: 05/03/06 15:03    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Witam,

Przyłączam się do pytania o kafejki. Prawdę mówiąc, nie znam żadnej.

Zwolennicy old schoolu mogą iść do klasycznego Lotosa Cool (przy skrzyżowaniu Chełmska/Belwedreska) lub Czarownicy (w hotelu Hera). Estetyczniej jest w Blue Cactusie (ale czy to jeszcze Sielce?) no i w luksusowej Tradycji (przy dawnym Uniwersusie; wymagane wypchane portfele i rezerwacja z wyprzedzeniem - jak na razie tam nie byłem). Ostatnio zauważyłem to: http://www.galeon.waw.pl/ - może to jest jakaś opcja (też na razie tam nie byłem)? Ale to wszystko są raczej knajpy, a nie kawiarnie.
Powrót do góry
Zag
Aktywny ekspert
Aktywny ekspert

PostWysłany: 12/03/06 12:23    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Ja także nie kojarzę żadnej z kafejek w okolicy.

Natomiast chciałbym uzupełnić listę lokali o restaurację Roma - miniaturową knajpkę włoską.
Powrót do góry
tomek
Aktywny użytkownik
Aktywny użytkownik

PostWysłany: 12/03/06 20:18    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Pizzeria Rimini, ul. Stępińska 6/8 -> dość dobre jedzenie włoskie, moja ulubiona pizza. Wystrój lokalu umiarkowany - raczej zamawiam dostawę do domu.

Restauracja Bułgarska 681 w centrum handlowym Panorama. Nie byłem, ale piszą, że ta sama firma która prowadziła niegdyś kultową restaurację na Bobrowieckiej (gdzie bywałem kilka lat temu). Szczegóły tutaj: http://www.infoteria.pl/letter1.php?branza1=Restauracje%20-%20Centra%20Handlowe%20Warszawa

Nie wiem tylko, czy ta ostatnia to jeszcze Sielce. Właściwie to przydałoby się zdefiniować, jakie granice tego obszaru bierzemy pod uwagę.

A jeśli o otoczenie Sielc chodzi, to jest Q Club i Łazienki Lounge w hotelu Hyatt oraz Belvedere...
Powrót do góry
Makat
Stały użytkownik
Stały użytkownik

PostWysłany: 14/03/06 22:49    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Trochę się tego uzbierało ale wciąż nie ma miejsca gdzie możnaby iść na kawę. Czy ktoś może był w Cafe Park przy Gagarina?
Powrót do góry
Gibi
Stały użytkownik
Stały użytkownik

PostWysłany: 28/03/06 11:58    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Kwestia "małej czarnej w sobotę rano nad gazetką" to na Sielcach wyraźna nisza rynkowa. Może ktoś by się zdecydował na takie przedsięwzięcie? Parę lokali na Chełmskiej stoi pustych, a klienteli nie powinno zabraknąć - w pobliżu jest przecież uczelnia, za chwilę zapełni się biurowiec Polpharmy i setki nowych mieszkańców Sielc wprowadzi się do budynków na rogu z Chełmską i na Bobrowiecką. Pamiętam, że "Wyborcza" obiecywała właśnie kafejkę i księgarnię na dole w budynku...
Powrót do góry
Makat
Stały użytkownik
Stały użytkownik

PostWysłany: 18/04/06 21:47    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Dzisiaj za szybą samochodu znalazłem reklamówkę nowej kafejki o swojsko brzmiącej nazwie "Cafe Futro" na ul. Czerskiej obok budynku Wyborczej. Czy może ktoś miał okazję tam być?
Powrót do góry
Dosiek
Stały użytkownik
Stały użytkownik

PostWysłany: 18/04/06 22:00    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Byłem w Cafe Futro, miło i przyjemnie, fajna obsługa, barmanka znaczy Smile pogościliśmy się tam do 3 nad ranem, polecam!
Powrót do góry
macar
Użytkownik
Użytkownik

PostWysłany: 27/04/06 11:49    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

tomek napisał:
Pizzeria Rimini, ul. Stępińska 6/8 -> dość dobre jedzenie włoskie, moja ulubiona pizza. Wystrój lokalu umiarkowany - raczej zamawiam dostawę do domu.
Albo nie jestem na bieżąco albo aktualna nazwa to "Casa di Sole". Ale zgadzam się całej rozciągłości - dobre jedzenie ale lepiej zamawiać do domu.

Pozdrawiam
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora Numer GG Tlen
tomek
Aktywny użytkownik
Aktywny użytkownik

PostWysłany: 27/04/06 14:54    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Tak, "Casa di Sole".
Powrót do góry
Gibi
Stały użytkownik
Stały użytkownik

PostWysłany: 12/05/06 10:57    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Adam M. wchodzi na te forum??? Pod koniec marca napisałam o "planowanej, ale nie zmaterializowanej" kafejce w Wyborczej i co widzę ostatnio - kafejka w Wyborczej jest, książeczki wraz z gazetkami też sprzedają. Otwarta od 8 do 20-tej, od pon. do piątku, do kawki proponują wyborne ciastka z piekarni "Batida". A w tym wypadku szczeście chodzi parami, bo tuż obok otworzyło się już tu przedyskutowane Cafe Futro - najpiękniejsze w tym lokalu jest to, że postawili parę stolików na zewnątrz. W końcu będzie gdzie pójść wieczorkiem na przysłowiowe piwo. Do tej pory musiał nam wystarczać Bar Lotos, ale to przeżycie z gatunku ekstremalnych. Ktoś z was się odważył?
Powrót do góry
tomek
Aktywny użytkownik
Aktywny użytkownik

PostWysłany: 13/05/06 14:29    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

W barze Lotos bywałem wielokroć, ale koło południa, więc nie wiem, jak tam jest wieczorem. Wpadałem tam zjeść szybko obiad - bo podają to samo co w restauracji, a jest szybciej z uwagi na samoobsługę. Za każdym razem był tam legendarny Kokolino, a czasem ktoś z wielkim psem, więc szybko mi się tam znudziło. Obecnie prędzej już korzystam raczej z wspomnianej wcześniej pizzerii.
Powrót do góry
Makat
Stały użytkownik
Stały użytkownik

PostWysłany: 25/05/06 21:18    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

tomek napisał:
Za każdym razem był tam legendarny Kokolino.

Kto to jest legendarny Kokolino?
Powrót do góry
tomek
Aktywny użytkownik
Aktywny użytkownik

PostWysłany: 26/05/06 16:32    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

To jest taki charakterystyczny człowiek, niski, chudy, na oko koło 50tki, zazwyczaj w polarze. Niewiele mówi, kręci się w rejonie skrzyżowania Belwederska / Chełmska / Dolna i pobliskich ulic.
Powrót do góry
Zag
Aktywny ekspert
Aktywny ekspert

PostWysłany: 31/12/06 14:03    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Długo nic nie było w poniższym temacie a na Sielcach pojawiły się nowe ciekawe miejsca jak np. Qlala Bar na ul. Chełmskiej w budynku WFDiF (dawny oddział BGŻ). Milutki bar w konwencji klubowej. Można tu napić się kawy zjeść małe co nieco czy też przeglądnąć gazety. Jest także regał z książkami, które można poczytać do kawki. Interesujące miejsce.
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Sielce -> Miejsca godne uwagi Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony 1, 2, 3  Następny
Strona 1 z 3

Skocz do: