| Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
| Autor |
Wiadomość |
Aelia Użytkownik

|
Wysłany: 06/07/06 11:50 Temat postu: Hałasujący złom |
|
|
Witam!
Mieszkam przy ul. Melomanów. Od dłuższego czasu w mojej okolicy (sąsiednia posesja) działa złomownia, której okropne hałasy znacznie utrudniają mi życie. Codziennie rano jestem budzona hałasem spadającego złomu. Dźwięk jest tak potężny, że budząc się niemal podskakuję ze strachu (człowiek, który śpi = człowiek bezsilny).
Wyrywana tak ze snu dzień w dzień mam już tej sytuacji dosyć. Działalność tej złomowni doprowadza już mnie i moją rodzinę do złości, zwłaszcza, że przy takich dźwiekach nie da się pracować we własnym domu, nie mówiąc już o spokoju i wypoczynku.
Czy wiecie coś o tej złomowni i macie pomysł jak się pozbyć przeklętej firmy(?) ? |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Iwi Aktywny użytkownik

|
Wysłany: 11/07/06 23:15 Temat postu: |
|
|
| No właśnie czy w tym mieście są jakieś przepisy, które gwarantują człowiekowi ochronę od hałasu. Teraz w okresie letnim gdy wszystkie okna są pootwierane jest to szczególnie uciążliwe. Czy ktoś coś wie na ten temat? |
|
| Powrót do góry |
|
 |
tomek Stały użytkownik

|
Wysłany: 12/07/06 11:51 Temat postu: |
|
|
| Ja stosuję zatyczki do uszu ze sklepu Go Sport - inaczej już dawno bym zwariował (codzienne hałaśliwe dostawy do sklepów od 6 rano i głośne dyskusje żulików pod sklepem). |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Zag Aktywny ekspert

|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Aelia Użytkownik

|
Wysłany: 26/09/06 14:08 Temat postu: |
|
|
| A czy są na tym forum osoby mieszkające blisko tego złomu, które gotowe były by podpisać petycję do odpowiednich władz? Już coś takiego przygotowywane jest. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Zag Aktywny ekspert

|
Wysłany: 26/09/06 19:51 Temat postu: |
|
|
| Ja nie mieszkam w okolicy ale z chęcią się dowiem jak skończyła się ta historia. Życzę powodzenia. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Krystian Użytkownik

|
Wysłany: 05/09/07 0:04 Temat postu: |
|
|
Witam
Byłem tam kilka razy oddac ZŁOM - i faktycznei współczuję - teraz to chyba torsze przesunęli w lewo _________________ Hmm.. moze później |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Bartuzi Stały użytkownik

|
Wysłany: 05/09/07 23:45 Temat postu: Re: Hałasujący złom |
|
|
| Aelia napisał: |
Czy wiecie coś o tej złomowni i macie pomysł jak się pozbyć przeklętej firmy(?) ? |
Aelia, dziwię się Tobie. Tam złomownia była od lat, odkąd pamiętam. Jeszcze bloków przy Melomanów nie było, jak złomownia tam działała. Skoro zamieszkałaś w tamtych blokach, to znaczy, że zaakceptowałaś sąsiedztwo złomowni. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
|