Forum Sielce

Sielce - dolny Mokotów - Warszawa

Miejsce spotkań mieszkańców i miłośników Sielc w dzielnicy Mokotów w Warszawie

AlbumAlbum   PomocPomoc   SzukajSzukaj   GrupyGrupy   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 

Internet na Mokotowie (Sielce)

Idź do strony Poprzedni  1, 2

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Sielce -> Sprawy bieżące
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
nośka
Stały użytkownik
Stały użytkownik

PostWysłany: 07/09/09 17:09    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Nie ma jest tylko Aster i TP niestety Sad
Pozdrawiam
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
kszlachcic
Przyczajenie

PostWysłany: 07/09/09 17:32    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Tego właśnie się obawiałem.

Pozdrawiam,

Kamil
Powrót do góry
wizm
Przyczajenie

PostWysłany: 11/12/10 18:15    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Witam, odkopię już stary temat, ale być może wspólnymi siłami zdziałamy coś na Kostrzewskiego 1 odnośnie internetu.
Na dzień dzisiejszy jedyną możliwą opcją dostępu do internetu to po kablach TP, czyli w technologii ADSL jak Neostrada lub Netia, które działają beznadziejnie.
Wielokrotnie tj. od około roku regularnie odwiedzam spółdzielnie na ul. Nałęczowskiej 60, celem uzyskania jakichkolwiek informacji o ewentualnych podjętych krokach udostępnienia lokatorom internetu od Aster. Wcześniej oczywiście osobiście udałem się do Aster, aby znać wersję obu stron i podejście do sprawy. Zaznaczam, że w bloku na ul. Kostrzewskiego 1 jest kompletne okablowanie do każdego z mieszkań, gdyż każdy korzysta z telewizji Aster, więc rozchodzi się tylko o to, aby do bloku doprowadzić kabel światłowodowy, który znajduję się jakieś 50m w bloku obok (Sobieskiego 9Cool, gdzie mieszkańcy cieszą się internetem od Aster. Kontaktowałem się z działem inwestycji Aster oraz działem technicznych i dowiedziałem się, że bardzo chętnie doprowadzą kabel do bloku, lecz uniemożliwia im to administracja. Konkretniej to prezes czy dyrektor.. Szanowny Pan prezes powiedział mi, że mieszkańcy za podstawowy pakiet telewizji kablowej w Aster (około 55 kanałów) w czynszu płacą 22 zł, a on dąży do tego aby opłata wynosiła około 20 zł. Właśnie dlatego od ponad roku nie zezwala firmie na udostępnienie innych usług. Argumentuje to w sposób, że w bloku mieszkają głownie starzy ludzie Neutral a im internet nie jest potrzebny, a jedynie chcą obniżenia kosztów telewizji.. Rozmawiałem osobiście z kilkoma mieszkańcami i każdy wyraża chęć na internet lecz mówią, że nie mają już ochoty toczyć walki z szanownym P. prezesem, który jest tak nadęty, że nie daję sobie nic wytłumaczyć ani dojść do słowa..
Co taka osoba robi na stanowisku administracyjnym ? Nasuwa się pytanie jak to wygląda prawnie ? czy jedna osoba może zablokować dostęp mediów w budynku mieszkalnym ?
Powrót do góry
trzydziestolatek
Ekspert
Ekspert

PostWysłany: 10/01/11 11:58    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Założył Pan już na początku swojej wypowiedzi, że Neostrada lub Netia działają beznadziejnie - ciekaw jestem czemu Pan tak twierdzi, bo ja mam akurat zupełnie inne doświadczenia, Aster w którą jest Pan tak zapatrzony wcale nie jest taka super hiper jak Pan twierdzi, mam Netię od dawna po kablach tp i jestem bardzo zadowolony, działa bez zarzutu, więc czemu Pan twierdzi że działa beznadziejnie, natomiast moja mama na Powiślu ma internet z Aster i poza sporą ceną i marną obsługą niczym Aster pochwalić się nie może.
Powrót do góry
trzydziestolatek
Ekspert
Ekspert

PostWysłany: 01/03/11 20:16    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

17 b.m. mój internet ma przyspieszyć 8 krotnie, ciekaw jestem czy stara linia tp podoła Confused Oby lepsze nie okazało się wrogiem dobrego, no ale cóż - zaryzykuję, umowa już podpisana.
Powrót do góry
trzydziestolatek
Ekspert
Ekspert

PostWysłany: 18/03/11 0:59    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

No i internet przyspieszył Very Happy Odbyło się to ,,na moich oczach" - rano jeszcze robiłem test prędkości i był 1 mb/s w porywach do 1,25 mb/s, a po południu na chwilę zanikł mi internet, nastąpiło ponowne synchronizowanie się modemu z ADSL (chwila prawdy Idea ) po czym zrobiło się 8 mb/s w porywach do 9 (test robiony przed północą).
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Sielce -> Sprawy bieżące Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2
Strona 2 z 2

Skocz do: