|
Sielce - dolny Mokotów - Warszawa
Miejsce spotkań mieszkańców i miłośników Sielc w dzielnicy Mokotów w Warszawie
|
Internet na Mokotowie (Sielce)
| Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
| Autor |
Wiadomość |
nośka Stały użytkownik

|
Wysłany: 07/09/09 17:09 Temat postu: |
|
|
Nie ma jest tylko Aster i TP niestety
Pozdrawiam |
|
| Powrót do góry |
|
 |
kszlachcic Przyczajenie
|
Wysłany: 07/09/09 17:32 Temat postu: |
|
|
Tego właśnie się obawiałem.
Pozdrawiam,
Kamil |
|
| Powrót do góry |
|
 |
wizm Przyczajenie
|
Wysłany: 11/12/10 18:15 Temat postu: |
|
|
Witam, odkopię już stary temat, ale być może wspólnymi siłami zdziałamy coś na Kostrzewskiego 1 odnośnie internetu.
Na dzień dzisiejszy jedyną możliwą opcją dostępu do internetu to po kablach TP, czyli w technologii ADSL jak Neostrada lub Netia, które działają beznadziejnie.
Wielokrotnie tj. od około roku regularnie odwiedzam spółdzielnie na ul. Nałęczowskiej 60, celem uzyskania jakichkolwiek informacji o ewentualnych podjętych krokach udostępnienia lokatorom internetu od Aster. Wcześniej oczywiście osobiście udałem się do Aster, aby znać wersję obu stron i podejście do sprawy. Zaznaczam, że w bloku na ul. Kostrzewskiego 1 jest kompletne okablowanie do każdego z mieszkań, gdyż każdy korzysta z telewizji Aster, więc rozchodzi się tylko o to, aby do bloku doprowadzić kabel światłowodowy, który znajduję się jakieś 50m w bloku obok (Sobieskiego 9 , gdzie mieszkańcy cieszą się internetem od Aster. Kontaktowałem się z działem inwestycji Aster oraz działem technicznych i dowiedziałem się, że bardzo chętnie doprowadzą kabel do bloku, lecz uniemożliwia im to administracja. Konkretniej to prezes czy dyrektor.. Szanowny Pan prezes powiedział mi, że mieszkańcy za podstawowy pakiet telewizji kablowej w Aster (około 55 kanałów) w czynszu płacą 22 zł, a on dąży do tego aby opłata wynosiła około 20 zł. Właśnie dlatego od ponad roku nie zezwala firmie na udostępnienie innych usług. Argumentuje to w sposób, że w bloku mieszkają głownie starzy ludzie a im internet nie jest potrzebny, a jedynie chcą obniżenia kosztów telewizji.. Rozmawiałem osobiście z kilkoma mieszkańcami i każdy wyraża chęć na internet lecz mówią, że nie mają już ochoty toczyć walki z szanownym P. prezesem, który jest tak nadęty, że nie daję sobie nic wytłumaczyć ani dojść do słowa..
Co taka osoba robi na stanowisku administracyjnym ? Nasuwa się pytanie jak to wygląda prawnie ? czy jedna osoba może zablokować dostęp mediów w budynku mieszkalnym ? |
|
| Powrót do góry |
|
 |
trzydziestolatek Ekspert

|
Wysłany: 10/01/11 11:58 Temat postu: |
|
|
| Założył Pan już na początku swojej wypowiedzi, że Neostrada lub Netia działają beznadziejnie - ciekaw jestem czemu Pan tak twierdzi, bo ja mam akurat zupełnie inne doświadczenia, Aster w którą jest Pan tak zapatrzony wcale nie jest taka super hiper jak Pan twierdzi, mam Netię od dawna po kablach tp i jestem bardzo zadowolony, działa bez zarzutu, więc czemu Pan twierdzi że działa beznadziejnie, natomiast moja mama na Powiślu ma internet z Aster i poza sporą ceną i marną obsługą niczym Aster pochwalić się nie może. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
trzydziestolatek Ekspert

|
Wysłany: 01/03/11 20:16 Temat postu: |
|
|
17 b.m. mój internet ma przyspieszyć 8 krotnie, ciekaw jestem czy stara linia tp podoła Oby lepsze nie okazało się wrogiem dobrego, no ale cóż - zaryzykuję, umowa już podpisana. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
trzydziestolatek Ekspert

|
Wysłany: 18/03/11 0:59 Temat postu: |
|
|
No i internet przyspieszył Odbyło się to ,,na moich oczach" - rano jeszcze robiłem test prędkości i był 1 mb/s w porywach do 1,25 mb/s, a po południu na chwilę zanikł mi internet, nastąpiło ponowne synchronizowanie się modemu z ADSL (chwila prawdy ) po czym zrobiło się 8 mb/s w porywach do 9 (test robiony przed północą). |
|
| Powrót do góry |
|
 |
|
|