|
Sielce - dolny Mokotów - Warszawa
Miejsce spotkań mieszkańców i miłośników Sielc w dzielnicy Mokotów w Warszawie
|
Inwestycja u zbiegu Sobieskiego i Sikorskiego
| Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
| Autor |
Wiadomość |
Zag Aktywny ekspert

|
Wysłany: 23/09/07 9:13 Temat postu: Inwestycja u zbiegu Sobieskiego i Sikorskiego |
|
|
Znalazłem trochę informacji nt. tej inwestycji.
Pierwotnym inwestorem była spółka STOEN Nieruchomości. Planowano w tym miejscu budowę mieszkań i biur. Inwestycja została wstrzymana po prywatyzacji spółki. Rozgrzebaną budowlę przejęła w 2004 roku spółka Multis roku w ramach rozliczeń ze STOEN. Niedawno inwestycja została wznowiona.
Budynek ma przeznaczenie medyczno-usługowo-biurowe. Powierzchnia medyczna, czyli przychodnia, blok operacyjny, szpital i rehabilitacja, zajmą około sześciu tysięcy metrów kwadratowych. Biura to kolejne 5 tysięcy metrów, a powierzchnia usługowa - około dwóch. W pomieszczeniach przeznaczonych na usługi mają znaleźć się m.in. apteka, restauracja i centrum konferencyjne. Dwa poziomy podziemnych parkingów mają pomieścić 270 aut. Hotel znajdzie się w oddzielnym budynku, położonym od samego frontu. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Gruszka Użytkownik

|
Wysłany: 29/09/07 12:07 Temat postu: |
|
|
Dobrze, ze sie cos ruszylo. Nie moglem juz patrzec na to opuszczone straszydlo  |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Anastazja Najaktywniejszy ekspert

|
Wysłany: 30/09/07 21:57 Temat postu: |
|
|
Pisaliśmy już o tym budynku widmie - jakiś rok temu, przewidując że będzie straszył jak ratusz w Wilanowie. Od tego czasu obserwowałam, że na dachu chodzi jeden ludzik...a czasem ich było kilku. Wydawało mi się, że to stróż albo turysta (!). Tymczasem niepostrzeżenie została skńczona elewacja....a pewnie i wnętrze. _________________ A jeśli komu droga otwarta do nieba,
Tym co służą ojczyźnie.
Jan Kochanowski |
|
| Powrót do góry |
|
 |
|
|