| Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
| Autor |
Wiadomość |
martuś Stały użytkownik

|
Wysłany: 07/03/09 0:09 Temat postu: Iwicka 17 |
|
|
Kilka razy, idąc na skróty do dawnego Alberta, minęłam nieduży, biały przypominający nieco dworek (ale jak na dworek dość nietypowy, bo bez okien - jedynie z okienkami na poddaszu) na rogu Zakrzewskiej i Iwickiej. Zaintrygował mnie on, nie mogłam jakoś dopatrzeć się z zewnątrz co się tam mieści, ale od czego jest internet:
http://www.sounddivision.pl/
otóż mieści się tam profesjonalne studio nagrań
nie wiem, może ktoś już o tym pisał na forum, ale postanowiłam podzielić się z Wami moim odkryciem  |
|
| Powrót do góry |
|
 |
dlotiwl Aktywny użytkownik

|
Wysłany: 07/03/09 17:51 Temat postu: |
|
|
Na oczywistości ( cytując klasyka) nie zwraca się uwagi dopóki ktoś jej nie zwróci.. jakieś 35-37 lat temu chadzaliśmy z chłopakami z podwórka grywać tam w "nogę"... były dwa boiska ,ziemne do piłki nożnej i asfaltowe do szczypiorniaka ... a wspomniany budynek ? .. był zamieszkany przez stróża czy ogrodnika .. kury , kaczki i takie inne ...
 |
|
| Powrót do góry |
|
 |
martuś Stały użytkownik

|
Wysłany: 07/03/09 18:39 Temat postu: |
|
|
| podejrzewam, że wtedy trochę inaczej wyglądał... Okna pewnie zostały zamurowane kiedy powstało tam studio nagrań?? Dzięki za info, dlotiwl, tak mi się wydawało, że to starszy budynek jednak. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Jamad Aktywny użytkownik

Dołączył: 26/02/07 0:48 Posty: 70 Skąd: Prawie Sielce - 2 km od PeKiNu.
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Magdalena Aktywny użytkownik

Dołączył: 02/10/07 14:38 Posty: 84 Skąd: z Górskiej na Jelonki i z powrotem
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Xawery Ekspert

|
Wysłany: 14/03/09 0:31 Temat postu: |
|
|
Budyneczek, który znajduje się na fotce pamietam jako... należący do szkoły przy ul. Zakrzewskiej 24.,w rogu terenu przy boisku szkolnym na którym było duże boisko trawiaste do piłki nożnej, boisko do szczypiorniaka i na pewno była bieżnia lekkoatletyczna, skocznia w dal.
W tym budynku w latach 50-tych , kiedy chodziłem do szkoły podstawowej, były zwierzątka hodowane przez uczniów szkoły i nauczycieli biologii. Znajdowały sie tam na pewno króliki w klatkach, którym przynosiliśmy sałatę, koza, owieczka, chomiki.
Część budynku zajmował konserwator szkolny, który naprawiał tam połamane krzesła, ławki uczniowskie itd.
Przy szkole od strony ulicy Sieleckiej , gdzie dziś stoi budynek z przychodnią rehabilitacyjną, znajdował się teren ogrodu szkolnego. Tam były drzewka owocowe oraz ogródek warzywny, gdzie rosła marchewka, pietruszka, buraczki, którym opiekowało sie kółko biologiczne , a wyhodowane warzywa trafiały do stołówki szkolnej. Było też mnóstwo kwiatów. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
|