| Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
| Autor |
Wiadomość |
wujek_pawel Stały użytkownik

|
Wysłany: 20/07/09 23:41 Temat postu: Jak zmienić administratora? |
|
|
| jak w temacie. obok mojej kamienicy stoi druga (w sumie to nic dziwnego:)) ). sąsiednia kamienica rożni się od mojej tym, ze jest zadbana, trawniki sa wypielęgnowane, jest czysto i jakoś tak ladniej. moja kamienica jest odwrotnością tamtej. co zrobic zeby zmienić administratora na innego? czy zmiana pomoże w walce z brudem? czy zadbana kamienica? równa się wyzszy czynsz? |
|
| Powrót do góry |
|
 |
alpacca Stały użytkownik

|
Wysłany: 21/07/09 2:45 Temat postu: Nie za wszystkim stoją dodatkowe pieniąde |
|
|
Być może, sąsiedzi sa na tyle operatywni, iz trawniki konserwuje gmina, lub też własnym nakładem robocizny i kosztów, sami dbają o własne otoczenie.
Warto dowiedzieć się do kogo należy teren, jeśli do gminy, to napisać wniosek i cierpliwie czekać.
jeśli teren prywatny, to zorganizowac kogoś do opieki nad trawnikiem, za darmo może się znajdzie, jakis mieszkaniec kamienicy, któremu sprawi radość pielęgnacja roślinek.
Trzeba działać |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Zag Aktywny ekspert

|
Wysłany: 21/07/09 8:26 Temat postu: |
|
|
Posiadanie dobrego administratora jest ważne jednakże jak już się go posiada to trzeba samemu zakasać rękawki i wziąć się do pracy.
Rzeczywistość jest ponura - niestety samo się nie zrobi
Generalnie warto na pewno coś zrobić w tym temacie - życzę powodzenia. |
|
| Powrót do góry |
|
 |

|
Wysłany: 21/07/09 12:27 Temat postu: |
|
|
| hmm, jakoś pokładałem wieksza nadzieję w role administratora - przynajmniej takie mam idealne wyobrażenie. co do własnej inicjatywy to dzaiałam. jakos nie moglem czekać i czekać i czekac i czekać ... |
|
| Powrót do góry |
|
 |

|
Wysłany: 22/07/09 22:00 Temat postu: |
|
|
| moze zajrzy tu ktos z iwickiej 36 bo do was mam pytanie. porzadek wokół tej kamienicy, żywopłoty, trawa, ogrodzenia sa rewelacyjne i to powinien byc wzor. przynajmniej moim zdaniem. jak doprowadziliście do takiego stanu? jestescie grupa dobrze zorganizowanych lokatorow, ktorym zalezy na estetyce i kotrzy sami wszystko ogarniaja ? placicie horendalne czynsze i administracja ma na wszystkie "bajer"? cisniecie administrację zeby dbała o otoczenie? czy macie poprostu dobrego administratora, ktory ma takie a nie inne standardy? jak to jest u was? |
|
| Powrót do góry |
|
 |
|