Forum Sielce

Sielce - dolny Mokotów - Warszawa

Miejsce spotkań mieszkańców i miłośników Sielc w dzielnicy Mokotów w Warszawie

AlbumAlbum   PomocPomoc   SzukajSzukaj   GrupyGrupy   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 

Jak zmienić administratora?

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Sielce -> Wspólnoty Mieszkaniowe
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
wujek_pawel
Stały użytkownik
Stały użytkownik

PostWysłany: 20/07/09 23:41    Temat postu: Jak zmienić administratora? Odpowiedz z cytatem

jak w temacie. obok mojej kamienicy stoi druga (w sumie to nic dziwnego:)) ). sąsiednia kamienica rożni się od mojej tym, ze jest zadbana, trawniki sa wypielęgnowane, jest czysto i jakoś tak ladniej. moja kamienica jest odwrotnością tamtej. co zrobic zeby zmienić administratora na innego? czy zmiana pomoże w walce z brudem? czy zadbana kamienica? równa się wyzszy czynsz?
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
alpacca
Stały użytkownik
Stały użytkownik

PostWysłany: 21/07/09 2:45    Temat postu: Nie za wszystkim stoją dodatkowe pieniąde Odpowiedz z cytatem

Być może, sąsiedzi sa na tyle operatywni, iz trawniki konserwuje gmina, lub też własnym nakładem robocizny i kosztów, sami dbają o własne otoczenie.
Warto dowiedzieć się do kogo należy teren, jeśli do gminy, to napisać wniosek i cierpliwie czekać.
jeśli teren prywatny, to zorganizowac kogoś do opieki nad trawnikiem, za darmo może się znajdzie, jakis mieszkaniec kamienicy, któremu sprawi radość pielęgnacja roślinek.
Trzeba działać
Powrót do góry
Zag
Aktywny ekspert
Aktywny ekspert

PostWysłany: 21/07/09 8:26    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Posiadanie dobrego administratora jest ważne jednakże jak już się go posiada to trzeba samemu zakasać rękawki i wziąć się do pracy.
Rzeczywistość jest ponura - niestety samo się nie zrobi Sad
Generalnie warto na pewno coś zrobić w tym temacie - życzę powodzenia.
Powrót do góry
wujek_pawel
Stały użytkownik
Stały użytkownik

PostWysłany: 21/07/09 12:27    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

hmm, jakoś pokładałem wieksza nadzieję w role administratora - przynajmniej takie mam idealne wyobrażenie. co do własnej inicjatywy to dzaiałam. jakos nie moglem czekać i czekać i czekac i czekać ...
Powrót do góry
wujek_pawel
Stały użytkownik
Stały użytkownik

PostWysłany: 22/07/09 22:00    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

moze zajrzy tu ktos z iwickiej 36 bo do was mam pytanie. porzadek wokół tej kamienicy, żywopłoty, trawa, ogrodzenia sa rewelacyjne i to powinien byc wzor. przynajmniej moim zdaniem. jak doprowadziliście do takiego stanu? jestescie grupa dobrze zorganizowanych lokatorow, ktorym zalezy na estetyce i kotrzy sami wszystko ogarniaja ? placicie horendalne czynsze i administracja ma na wszystkie "bajer"? cisniecie administrację zeby dbała o otoczenie? czy macie poprostu dobrego administratora, ktory ma takie a nie inne standardy? jak to jest u was?
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Sielce -> Wspólnoty Mieszkaniowe Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Strona 1 z 1

Skocz do: