Forum Sielce

Sielce - dolny Mokotów - Warszawa

Miejsce spotkań mieszkańców i miłośników Sielc w dzielnicy Mokotów w Warszawie

AlbumAlbum   PomocPomoc   SzukajSzukaj   GrupyGrupy   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 

Kebab

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Sielce -> Sprawy bieżące
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
szarmon11
Użytkownik
Użytkownik

PostWysłany: 07/03/10 21:38    Temat postu: Kebab Odpowiedz z cytatem

Od niedawna został otwarty kebab na Gagarina 13 w miejscu Żabki- czy ktoś z forumowiczów był i smakował co podają ?
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
trzydziestolatek
Aktywny użytkownik
Aktywny użytkownik

PostWysłany: 08/03/10 12:35    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Byłem tak już kilka razy, mają dość duży wybór, nie tylko kebaby (kurczak 7 zł lub baranina 8zł) ale i hamburgery, frytki, rybę, sałatki itp oraz kawę i herbatę. Jestem dobrze poinformowany, bo wziąłem sobie ulotkę. Otwarte codziennie od 10 do 23. Zdarza mi się jeść kebaby w różnych miejscach, więc jakieś tam porównanie mam, wg mnie przynajmniej narazie się starają, kebab spory i mięsa dużo jak na tą cenę. Jest tylko taki mały minus, gdy bierzesz na wynos doliczają 50 gr za opakowanie za każdy produkt, więc jak zamówisz 4 kebaby do domu, to musisz dopłacić 2 zł - niby nie dużo ale nie spotkałem się z tym nigdzie. A opakowanie to poprostu foliowa torebka.
Powrót do góry
trzydziestolatek
Aktywny użytkownik
Aktywny użytkownik

PostWysłany: 18/03/10 14:33    Temat postu: Aktualizacja Odpowiedz z cytatem

Wyżej wspomniany kebab jest już droższy, po kilku tygodniach istnienia wszystkie ceny poszły w górę o 50 groszy (minimum), tak więc za najtańszego kebaba na miejscu na cienkim cieście z kurczakiem zapłacimy 7,5 zł, w moim przypadku zawsze jest to 8 zł, gdyż biorę na tylko na wynos, jako że mieszkam bardzo blisko tej lokalizacji. Cóż mogę dodać - z moich obserwacji i rozmowy z panem robiącym kebaby wynika (korzystałem z ich usług około 10 razy) że oferta nieco się zmniejszyła z powodu średnich raczej obrotów i zainteresowania miejscem. Wg mnie lokalizacja dla tego typu przedsięwzięc jest ryzykowna, bo w okolicy mieszka większość ludzi starszych, którzy nie korzystają z tego typu usług. Wcześniej w tym miejscu była Żabka, jednakże padła wg mnie z powodu słabego zaopatrzenia i wysokich cen, nawet wcale nienajtańszy Carrefour Express, który jest niedaleko był lepiej zaopatrzony od Żabki ale to już nie ten temat.
Powrót do góry
chodzin
Użytkownik
Użytkownik

PostWysłany: 30/04/10 10:38    Temat postu: Re: Aktualizacja Odpowiedz z cytatem

trzydziestolatek napisał:
Wg mnie lokalizacja dla tego typu przedsięwzięc jest ryzykowna, bo w okolicy mieszka większość ludzi starszych, którzy nie korzystają z tego typu usług.

Ostatnio jakos lepiej to wyglada, trzeba czekac w kolejce a nawet widzialem starsze osoby przychodzace po kebaba na wynos Smile

Mam nadzieje ze sie utrzymaja bo po Zabce dosc dlugo lokal stal pusty...
Powrót do góry
trzydziestolatek
Aktywny użytkownik
Aktywny użytkownik

PostWysłany: 02/05/10 17:15    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Tak, zdecydowanie zauważyłem wzrost popularności tego miejsca, mam nadzieję że się utrzyma i jakość też pozostanie na tym samym poziomie co dotychczas.
Ps. Jest jednak pewien minus, bo jako że mam zaledwie kilka kroków do tego kebaba to w ostatnim czasie bardzo często zamiast robić obiad z lenistwa wolę pójść po kebabowy fast-food Rolling Eyes
Powrót do góry
trzydziestolatek
Aktywny użytkownik
Aktywny użytkownik

PostWysłany: 05/06/10 20:04    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Przed trzema miesiącami wyraziłem obawę, że lokal może się nie przyjąć ze względu na specyfikę miejsca (większość ludzi straszych, którzy nie stołują się w kebabie). Niestety okazuje się, że miałem rację. Będąc tam wczoraj zauważyłem że ceny znów poszły w górę, po krótkiej rozmowie z panem sprzedającym dowiedziałem się że inwestycja nie przynosi zysków i przyszłość kebaba w tym miejscu staje pod znakiem zapytania.
Czy podzieli los Żabki?
Powrót do góry
Bizzz
Przyczajenie

PostWysłany: 09/06/10 12:31    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Jadłem tam dwa razy (brałem na wynos), pierwszy raz świeżo po otwarciu (jako że lubię testować nowe kebaby Smile i było nawet smaczne. Niestety jak byłem drugi raz z miesiąc temu to powiem tyle, że ledwo to przełknąłem i nie dokończyłem. Mięso musiało dłuuuuugo leżeć.

Za to niedaleko, bo przy skrzyżowaniu Gagarina z Czerniakowską (pomiędzy blokami) jest inny kebab i tam co jakiś czas się pojawiam i nie zawiodłem się nigdy. Co prawda zmienił się ostatnio właściciel i w ofercie pozostały już tylko dania tureckie Wink ale nadal jest smacznie.
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Sielce -> Sprawy bieżące Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Strona 1 z 1

Skocz do: