| Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
| Autor |
Wiadomość |
Sympatyczna Stały użytkownik

|
Wysłany: 15/01/12 22:18 Temat postu: linia 107 |
|
|
i znowu rewolucja.... Zabierają nam 107 z Chełmskiej a właściwie z połowy bo z Czerniakowskiej skręcać będzie w Chełmską i na Bobrowiecką. Już sobie nie pojeździmy do Śródmieścia bez przesiadki..... ani na Stegny...
o wcześniejszej trasie nawet nie wspomnę. W marcu 2011 zabrali 141 i 107 - połączenie ze Służewcem.. także 301 z Gagarina na Służewiec , 422 z Czerniakowskiej i Gagarina.... za to od Centralnego do przystanku św. Bonifacego ramię w ramie jadą sobie 422,501 i 519... Co jeszcze nas tu spotka.... Trochę rozżalona jestem.... ciągle jakieś kłody pod nogi z tego ZTM-u
 |
|
| Powrót do góry |
|
 |
rollbackImmediate Stały użytkownik

|
|
| Powrót do góry |
|
 |

|
Wysłany: 16/01/12 18:08 Temat postu: |
|
|
Bo 107 na odcinku Stegny-Chełmska miało zastąpić wycofane 141, czyli potrzeba komunikacji na tym odcinku była. Ktoś napisał,że ZTNM powinien przedłużyc trasę 107 ze Stegien do Wilanowskiej. I to było by dobre... tak myślę. Mnie to marzy się taka linia.... Pętla Sadyba lub Wilanów...- Powsińska-Bethowena- Bobrowiecka-Chełmska-Dolna-Puławska-Woronicza- Al.Niepodległści-Domaniewska-Al. Wilanowska-Marynarska- i pętla Postępu lub okolice.
A co Wy myślicie na ten temat ?  |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Jamad Aktywny użytkownik

Dołączył: 26/02/07 0:48 Posty: 71 Skąd: Prawie Sielce - 2 km od PeKiNu.
|
Wysłany: 20/01/12 23:44 Temat postu: |
|
|
| Sympatyczna napisał: | | Bo 107 na odcinku Stegny-Chełmska miało zastąpić wycofane 141, czyli potrzeba komunikacji na tym odcinku była. Ktoś napisał,że ZTNM powinien przedłużyc trasę 107 ze Stegien do Wilanowskiej. I to było by dobre... tak myślę. |
Nawet od czasu wycofania 141 z Al. Sobieskiego 107 na tym odcinku jeździło prawie puste (dublowane przez kilka innych linii). Nie ma pasażerów to i linia jest niepotrzebna. Niestety taka jest brutalna prawda .
| Sympatyczna napisał: | ... Mnie to marzy się taka linia.... Pętla Sadyba lub Wilanów...- Powsińska-Bethowena- Bobrowiecka-Chełmska-Dolna-Puławska-Woronicza- Al.Niepodległści-Domaniewska-Al. Wilanowska-Marynarska- i pętla Postępu lub okolice.
A co Wy myślicie na ten temat ?  |
MZA nie zarządza taksówkami tylko publicznymi środkami komunikacji miejskiej. Z Sadyby na Marynarską/Postępu od kilkudziesięciu lat jeździ 189 a więc myślę, że nie ma sensu dublować następnej linii. Tym bardziej, że ta linia na Św. Bonifacego przy Al. Sobieskiego oraz przy Puławskiej ma bardzo dogodne możliwości przesiadkowe w kierunku opisywanych przez Ciebie rejonów.
Taka jest brutalna prawda. Każdy mógłby sobie zestawić swoją nową "marszrutkę" ale czy ona będzie miała sens? Czy będzie wozić powietrze? To kosztuje jakieś tam duże pieniądze, które to my wykładamy z naszych podatków niestety...  _________________ Pozdrawiam
[||==||][==||==||] |
|
| Powrót do góry |
|
 |

|
Wysłany: 21/01/12 14:56 Temat postu: |
|
|
To co, najlepiej jedna linia z pn-pd i druga wsch-zach ?I ZTM będzie zadowolone bo drzwi nie będą się zamykały. A jak się ma brutalna prawda do nakładania się 3 tras Centralny -Św. Bonifacego i do Wilanowa dalej dwie? Można powiedzieć ,że dużo ludzi tam mieszka.... ale to można zwiększyć częstotliwość. A nie zabierać innym. Nie jest prawdą ,że 107 ze Stegien do Czerniakowskiej woziło powietrze. Tłoku nie było, to prawda. Nawet w godzinach nieszczytowych można było znaleźć miejsce siedzące.
501 jest puste od Sobieskiego do pętli Stegny. W świetle powyższego postu należało by go stamtąd wycofać. Wiadomą sprawą jest to,że rzadko się zdarza aby kilku pasażerów jeździło od krańca do krańca jedną linią. Tak należy ułożyć trasę aby jak jak najmniej nakładała się z innymi i łączyła rożne rejony miasta. Oczywistą rzeczą jest, że pokrywać się musi bo nie można inaczej ich poprowadzić. Za klęskę uważam, brak co najmniej 2 ulic łączących ul. Puławską z ul.Sobieskiego. Na odcinku Dolna -Wilanowska brak jest takiej ulicy, którą mogły by jechać autobusy.
Oczywiście ZTM nie jest od spełniania marzeń(szczególnie moich ) i dlatego zapytałam czy ktoś jest zainteresowany taką trasą. Zauważyć jednak chciałam,że zabrano nam w ubiegłym roku 3 linie łączące ten rejon Mokotowa ze Służewcem(jest tam US dla Mokotowa, Galeria Mokotów,Stacja kolejki podmiejskiej). I nie dziwię się ,że apele do kierowców aby zostawiali swoje maszyny i poruszali się komunikacją miejską trafiają w próżnię.
P.S co do krańca 107 na Kierbedzia, czytałam,że trzeba tam zainwestować aby autobusy miały gdzie się podziać. Kierowcy już nie będą mieli przerwy po jednym kursie tylko po dwóch. A ja nie lubię zmęczonych kierowców, zestresowanych korkami. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
|