Forum Sielce

Sielce - dolny Mokotów - Warszawa

Miejsce spotkań mieszkańców i miłośników Sielc w dzielnicy Mokotów w Warszawie

AlbumAlbum   PomocPomoc   SzukajSzukaj   GrupyGrupy   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 

Naklejanie ogłoszeń

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Sielce -> Wspólnoty Mieszkaniowe
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Iwi
Aktywny użytkownik
Aktywny użytkownik

PostWysłany: 11/04/06 7:46    Temat postu: Naklejanie ogłoszeń Odpowiedz z cytatem

Budynek, w którym mieszkam jest codzinnie obklejany różnego rodzaju ogłoszeniami, ulotkami. W efekcie drzwi wejściowe są zniszczone, tablica ogłoszeń nieczytelna. Najgorsze są naklejki, których nie można usunąć. W szczególności jedno z ogłoszeń reklamujących awaryjne otwieranie drzwi rozklejone po całym mieście na wszelkich możliwych przedmiotach.
Czy jest jakiś sposób na to aby skutecznie z tym procederem walczyć? Jakieś doświadczenia?
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
tomek
Stały użytkownik
Stały użytkownik

PostWysłany: 11/04/06 15:39    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Codziennie nalepiane są ogłoszenia - zwłaszcza oferujące okna. Codziennie przez rok je zrywałem, ale skutek był taki, że drzwi wyglądały coraz gorzej. Obecnie skłaniam się do niezrywania - bo wówczas przynajmniej nie nalepiają nowych.

Wydaje mi się, że problem ten trzeba by rozwiązać na poziomie tego, kto te ogłoszenia zleca - to znaczy, zwrócić się z pretensjami do firmy która się w ten sposób ogłasza. Bo nie wiem, kto zajmuje się samym rozlepianiem, ale pewnie to jakieś dzieciaki, którym i tak nic nie można zrobić.
Powrót do góry
Makat
Stały użytkownik
Stały użytkownik

PostWysłany: 18/04/06 21:52    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Te, które da się zdemontować to jeszcze nie jest problem. Jednakże te montowane na kleju, po którym zostają resztki to tragedia (w szczególności naklejane na szybie tablicy ogłoszeń). Polecam bojkot usług i towarów reklamowanych. To jedyne co mi przychodzi do głowy.
Powrót do góry
Info
Aktywny ekspert
Aktywny ekspert

PostWysłany: 07/08/06 8:07    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Artykuł nt. przyklejanych ulotek: Kup pan okno, czyli ulotkowe utrapienie
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Sielce -> Wspólnoty Mieszkaniowe Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Strona 1 z 1

Skocz do: