| Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
| Autor |
Wiadomość |
ema Użytkownik

|
Wysłany: 24/03/11 10:26 Temat postu: |
|
|
| marli napisał: | Odn. oczekiwań, to ja mam takie:
1) żeby na naszych Sielcach wreszcie było czysto. Wszechobecny brud, walające się śmieci, butelki, reklamówki, psie kupy itp. to niestety wizytówka naszej okolicy
2) żebysmy mogli chodzić po chodnikach w których nie ma dziur i jeździć po takich samych ulicach
3) byśmy mogli oglądać zadbaną zieleń nie tylko w Łazienkach, ale również na Sielcach
4) żeby miasto wreszcie zrobiło coś z budynkiem i okolicą dawnego przedszkola przy Podchorążych. Piękny budynek niszczeje, a jego podwórko zamienia się w wysypisko śmieci
5) oczekiwałabym też jakiegoś wsparcia dla biznesu i najemców, żeby sklepy nie plajtowały tu w zawrotnym tempie
Jak narazie to tyle, ale pewnie jeszcze coś mi przyjdzie do głowy |
Przykra prawda jest taka, że możemy stawiać co 2 metry kosz na śmieci i psie kupy, ale mentalności ludzi się niestety nie zmieni z koszy dalej będą wystawać wypchane worki ze śmieciami a pod koszem będzie leżała psia kupa.
Jestem za tym, aby miasto wiecej pięniedzy przeznaczyło na sprzątanie trawników i chodników i żeby wymuszało na wspólnotach sprzątanie terenów wokół bloków. Nie ukrywam, ze jestem zwolenniczką wyższych kar, za śmiecenie i niesprzątanie po psiakach, ale to już marzenie ściętej głowy. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
ema Użytkownik

|
Wysłany: 24/03/11 10:35 Temat postu: |
|
|
3) byśmy mogli oglądać zadbaną zieleń nie tylko w Łazienkach, ale również na Sielcach
Proponuje wyjście z propozycją placu zabaw. Nie mam dzieci, więc nie wiem gdzie. Albo jeśli nie plac zabaw to chociaż strefy gdzie jest zakaz wyprowadzania psów, ja osobiście znam jedno takie miejsce po swoim blokiem. Piekny duży trawnik na którym wyprowadza się psy. Czasem dzieciaki grają tam w coś albo rodzice chodzą z dziećmi, ale zabawa się szybko kończy, kiedy ktoś wchodzi na minę.. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
PiotrChabora Aktywny użytkownik

|
|
| Powrót do góry |
|
 |
wujek_pawel Stały użytkownik

|
|
| Powrót do góry |
|
 |
wujek_pawel Stały użytkownik

|
Wysłany: 11/04/11 22:35 Temat postu: |
|
|
| to pewnie sprawa do zdm lub podobnej instytucji ale tez moglibysmy zwrócic ich uwage na nawierzchnię ulicy czerskiej/podchorązych od gagarina w kierunku łazienek |
|
| Powrót do góry |
|
 |

|
|
| Powrót do góry |
|
 |
rollbackImmediate Stały użytkownik

|
Wysłany: 12/04/11 11:12 Temat postu: |
|
|
Chętnie wesprę zbieranie podpisów (email w profilu) _________________ --
To Ten Z Ratlerkiem :] |
|
| Powrót do góry |
|
 |

|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Sympatyczna Stały użytkownik

|
Wysłany: 03/05/11 21:32 Temat postu: |
|
|
| a moje marzenie to usunięcie dziur z ul. Nowotarskiej i Zakrzewskiej oraz położenie nowej nawierzchni. Okoliczne ulice zostały wyremontowane...Stępińska i część Nowotarskiej. Nowe miejsca parkingowe to bardzo ważna sprawa . Lecz czy nie jest tak ,że musimy wybierać pomiędzy zielenią a parkingiem ? |
|
| Powrót do góry |
|
 |
|