| Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
| Autor |
Wiadomość |
Xawery Ekspert

|
Wysłany: 06/01/11 0:30 Temat postu: Napiszmy do nowych władz MOKOTOWA |
|
|
Mieszkańcy Mokotowa, tak jak inni w całej Polsce, wybrali nowe władze.
Mamy nową Radę Dzielnicy i nowy Zarząd.
Chciałem przesłać maila nowemu panu burmistrzowi Mokotowa Bogdanowi Olesińskiemu, aby go poinformować, co sądzimy o aktualnym stanie osiedla Sielce, które stało się MOKOTOWSKIM GETTEM.
Niestety, na stronie Urzędu dzielnicy Mokotów nie podano adresu mailowego Pana Burmistrza.
Może Admin zna ten adres i może nam podać ?
Proponuję wszystkim forumowiczom, którym leży na sercu stan naszego osiedla Sielce, aby teraz, na początku kadencji, powiadomić naszych nowych radnych i nowy zarząd, że oczekujemy iż nowe władze coś zrobią z tym zaniedbanym MOKOTOWSKIM GETTEM w pięknej dzielnicy Mokotów.
Zapraszam. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Dany Użytkownik

|
|
| Powrót do góry |
|
 |
marli Stały użytkownik

|
Wysłany: 07/01/11 19:37 Temat postu: |
|
|
Xawery myslę że to dobry pomysł,
Przeczytałam to co podlinkował Dany i sama nie wiem śmiać się czy płakać? Bo wyglada na to, ze nasz nowy burmistrz zna sie przede wszystkim na sprawach Ursusa, a na Mokotów przywiały Go chyba jakieś partyjne nadania PO. Jakoś nie wynika z notki biograficznej by miał cokolwiek wspólnego z Mokotowem  |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Xawery Ekspert

|
Wysłany: 08/01/11 1:03 Temat postu: |
|
|
| Może więc nie rozumie co to znaczy SIELCE - MOKOTOWSKIE GETTO. Trzeba mu więc uświadomić co to znaczy. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
PiotrChabora Aktywny użytkownik

|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Anastazja Najaktywniejszy ekspert

|
Wysłany: 24/02/11 0:34 Temat postu: |
|
|
Wszystko, co napisaliście jest prawdą. Nowy Burmistrz ma doświadczenie w pracy samorządowej, ale nie zna Mokotowa. Możemy napisać. Raz, drugi, trzeci... Żeby jednak to uczynić trzeba sformułować konkretne oczekiwania.
Niech każdy z nas napisze chociaż jedno. Np. takie...
- Sielce duszą się z braku miejsc do parkowania. Ulice obstawione samochodami stają się nieprzejezdne i niebezpieczne. Łatwo o wypadek. Spodziewamy się pomocy w tej sprawie.
(Oczywiście tekst mozna dopracować).
Pana Piotra Chaborę prosimy o to, aby zebrał informacje kto został radnym (radnymi) z Sielc. _________________ A jeśli komu droga otwarta do nieba,
Tym co służą ojczyźnie.
Jan Kochanowski |
|
| Powrót do góry |
|
 |

|
|
| Powrót do góry |
|
 |
marli Stały użytkownik

|
Wysłany: 28/02/11 17:55 Temat postu: |
|
|
Odn. oczekiwań, to ja mam takie:
1) żeby na naszych Sielcach wreszcie było czysto. Wszechobecny brud, walające się śmieci, butelki, reklamówki, psie kupy itp. to niestety wizytówka naszej okolicy
2) żebysmy mogli chodzić po chodnikach w których nie ma dziur i jeździć po takich samych ulicach
3) byśmy mogli oglądać zadbaną zieleń nie tylko w Łazienkach, ale również na Sielcach
4) żeby miasto wreszcie zrobiło coś z budynkiem i okolicą dawnego przedszkola przy Podchorążych. Piękny budynek niszczeje, a jego podwórko zamienia się w wysypisko śmieci
5) oczekiwałabym też jakiegoś wsparcia dla biznesu i najemców, żeby sklepy nie plajtowały tu w zawrotnym tempie
Jak narazie to tyle, ale pewnie jeszcze coś mi przyjdzie do głowy |
|
| Powrót do góry |
|
 |

|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Xawery Ekspert

|
Wysłany: 08/03/11 0:55 Temat postu: |
|
|
| Uważam, że spotkanie z radnymi jest konieczne i to jak najszybciej ! |
|
| Powrót do góry |
|
 |
AGAD Aktywny użytkownik

|
|
| Powrót do góry |
|
 |

|
|
| Powrót do góry |
|
 |

|
|
| Powrót do góry |
|
 |

|
|
| Powrót do góry |
|
 |
ema Użytkownik

|
Wysłany: 24/03/11 10:10 Temat postu: |
|
|
| PiotrChabora napisał: | | Nie wiem czy jednak zorganizowanie spotkania i zaproszenie radnych nie będzie skuteczniejsze, proszę o opinie. |
Nie mam doświadczenia i może racji. Ale gdybyśmy sformułowali kilka punktów, kontretnych, realnych i udali sie do jakiegoś wybranego radnego, który np pochodzi z tych okolic. Wydaje mi się, ze wrzucenie wszystkiego do jednego worka da mniejszy skutek, ale może się mylę
Zgadzam się odnośnie miejsc parkingowych, tylko nikt nie sworzy ich z niczego, znacie jakieś miejsca, które można by zaadaptować na parking?
Na przykład na ulicy Gierymskiego, na tyłach placu KRRiTV, jest rozjeżdzony trawnik, w którym toną samochody w błocie. Nie ma sensu tego ogradzać, zasiewać trawą bo i tak psy "zrobią z nią porządek". Wiec czemu by tego nie zaorac i zrobic te 10 miejsc parkingowych? |
|
| Powrót do góry |
|
 |
|