| Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
| Autor |
Wiadomość |
Zag Aktywny ekspert

|
Wysłany: 28/10/07 22:24 Temat postu: Niebezpieczna ul. Gagarina |
|
|
| Ul. Gagarina jest najbardziej niebezpieczną z ulic Sielc mimo tego, że jest tu zamontowana w wielu miejscach sygnalizacja świetlna. Wielokrotnie byłem świadkiem gdy rozpędzone samochody przejeżdżały przez pasy dla pieszych na czerwonym świetle. Ja osobiście przechodząc przez przejście czekam aż wszystkie samochody zatrzymają się. Co wy uważacie na ten temat? |
|
| Powrót do góry |
|
 |
erd Aktywny ekspert

|
Wysłany: 29/10/07 20:02 Temat postu: Re: Niebezpieczna ul. Gagarina |
|
|
| Zag napisał: | | Ja osobiście przechodząc przez przejście czekam aż wszystkie samochody zatrzymają się. |
Ja też tak robię. Pieszy waży kilkadziesiąt kilogramów, a samochód 10 razy więcej. Jak się zderzą to samochodowi nic się nie stanie, a pieszy może zostać kaleką do końca życia. Nie warto ryzykować. Ale trafiają się też kulturalni kierowcy - wyraźnie zwalniają daleko przed pasami i powoli podjeżdżają do pasów dając w ten sposób znać pieszemu, że może bezpiecznie przejść. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Anastazja Najaktywniejszy ekspert

|
Wysłany: 08/11/07 19:05 Temat postu: |
|
|
Wciąż przechodzę przejściem na światłach przy Górskiej. Są tak dobrze ustawione, że nie czeka się zbyt długo. Podobnie, jak Zag i erd nie ryzykuję - wszak nietrzeźwi też siedzą czasem za kierownicą.
Przy przejściu ul. Iwicka zginął - jakieś dwa latta temu - młody chłopak....wciąż palą się tam znicze. Czy ktoś wie kim był? _________________ A jeśli komu droga otwarta do nieba,
Tym co służą ojczyźnie.
Jan Kochanowski |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Zag Aktywny ekspert

|
Wysłany: 13/03/08 21:21 Temat postu: |
|
|
Najwięcej wypadków widziałem w okolicy ul. Czerskiej. Tutaj kolejny ścięty znak.
[/url] |
|
| Powrót do góry |
|
 |
grejt Stały użytkownik

Dołączył: 07/02/08 2:41 Posty: 21 Skąd: Warszawa-Mokotów-Sielce
|
Wysłany: 19/03/08 0:14 Temat postu: |
|
|
| Anastazja napisał: | Wciąż przechodzę przejściem na światłach przy Górskiej. Są tak dobrze ustawione, że nie czeka się zbyt długo. Podobnie, jak Zag i erd nie ryzykuję - wszak nietrzeźwi też siedzą czasem za kierownicą.
Przy przejściu ul. Iwicka zginął - jakieś dwa lata temu - młody chłopak....wciąż palą się tam znicze. Czy ktoś wie kim był? |
Chłopak miał ok 20 lat. Przyczyną wypadku była m.in nadmierna prędkość kierowcy.
A propos niebezpicznych ulic. Czy na Sielcach jakiś czas temu nie były organizowane nielegalne wyścigi samochodów? Pamiętam jeszcze srogie ryki silników w nocy rok i dwa lata temu i nie mogę sobie wyobrazić, co to mogło być. Ktoś wie coś n/t temat? _________________ Hi ho, Kermit the Frog here! |
|
| Powrót do góry |
|
 |
dlotiwl Aktywny użytkownik

|
Wysłany: 19/03/08 20:42 Temat postu: |
|
|
| To było tak , chłopaki biegli do autobusu ( prze zielone ) na mecz Legii , była juz prawie szarówka , .... i ... dłuższy czas na malutkim krzyżu wisiał zawiniety szalik Legiii....... |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Zag Aktywny ekspert

|
Wysłany: 16/12/08 23:29 Temat postu: |
|
|
Róg Gagarina i Belwederskiej. Kolejny przykład obrazujący kierowców nie zważających na kolor światła.
 |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Dorota Stały użytkownik

|
Wysłany: 17/12/08 11:26 Temat postu: |
|
|
Niestety, na Gagarina - w pobliżu skrzyżowania z Górską - stoi jeszcze jeden krzyż. Mówił mi znajomy, że jakaś starsza pani chciała przejść poza pasami..
Ja mieszkam przy Górskiej. Ciągle się denerwuję na rozpędzonych kierowców. To jest przecież niewielka i całkiem bez pasów ulica. I nic nie widać zza zaparkowanych samochodów. Przechodzenie na drugą stronę to klasyczna partyzantka. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
pozi Użytkownik

|
Wysłany: 10/08/09 19:36 Temat postu: smutna prawda |
|
|
| Niestety dla niektórych kierowców Gagarina to trasa wyścigowa. Zwłaszcza w nocy słychać ruszanie spod świateł i długa prosta... |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Dosiek Stały użytkownik

|
Wysłany: 06/09/09 10:25 Temat postu: |
|
|
| Na Gagarina jest ograniczenie prędkości do 40 km/h !!!. Policja zamiast przyłazić do mnie na Czerską i zawracać dupe po nocy powinna zająć się egzekucją tego ograniczenia prędkości. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
nośka Stały użytkownik

|
Wysłany: 07/09/09 23:25 Temat postu: |
|
|
| Róg Iwickiej i Podchorążych jest zakaz parkowania (jak przy każdym skrzyżowaniu), spróbujcie wyjechać z Iwickiej. Samochody stoją na samym rogu, niebezpiecznie, widoczność fatalna a policja i straż miejska wiecznie nieobecne. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Dosiek Stały użytkownik

|
Wysłany: 08/09/09 11:36 Temat postu: |
|
|
| To samo na rogu Czerskiej i Krasnołęckiej |
|
| Powrót do góry |
|
 |
trzydziestolatek Aktywny użytkownik

|
Wysłany: 08/03/10 15:00 Temat postu: |
|
|
| Bardzo długo trzeba czekać na zapalenie się zielonego światła na przejściu dla pieszych przy Iwickiej, oczywiście po wcześniejszym dotknięciu przycisku, przy ul.Gagarina na pozostałych przejściach przycisk ten działa rewelacyjnie, światło zielone zapala się po kilku sekundach, natomiast przy Iwickiej często obserwuję przebiegających do autobusu ludzi na czerwonym świetle, gdyż pomimo dotknięcia przycisku na zielone się czeka i czeka, zdarza mi się często przechodzić tamtędy w nocy, gdy nic nie jedzie, a mimo to długo trzeba czekać na światło. Niby drobnostka ale irytujaca. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
|