Forum Sielce

Sielce - dolny Mokotów - Warszawa

Miejsce spotkań mieszkańców i miłośników Sielc w dzielnicy Mokotów w Warszawie

AlbumAlbum   PomocPomoc   SzukajSzukaj   GrupyGrupy   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 

Opieka zdrowotna

Idź do strony 1, 2  Następny

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Sielce -> Sprawy bieżące
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Info
Aktywny ekspert
Aktywny ekspert

PostWysłany: 19/03/06 12:14    Temat postu: Opieka zdrowotna Odpowiedz z cytatem

Niniejszy temat chcielibyśmy poświęcić opiece zdrowotnej, która dostępna jest dla mieszkańców na terenie Sielc. Obok informacji na temat punktów medycznych, przychodni chcielibyśmy przedyskutować jakość świadczonych usług i ich dostępność.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Info
Aktywny ekspert
Aktywny ekspert

PostWysłany: 25/03/06 11:07    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Lista placówek opieki zdrowotnej dostępna dla mieszkańców Sielc:

PRZYCHODNIA REJONOWO-SPECJALISTYCZNA
ul. Chełmska 13/17
(0-22) 841-89-91

PRZYCHODNIA REJONOWA
ul. Iwicka 19
(0-22) 841-49-05

NIEPUBLICZNY ZAKŁAD OPIEKI ZDROWOTNEJ PRAKTYKA LEKARZY RODZINNYCH
ul. Sobieskiego 60/14
(0-22) 842-58-13
Powrót do góry
Gibi
Stały użytkownik
Stały użytkownik

PostWysłany: 28/03/06 11:50    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Ja zdecydowanie polecam Przychodnię Medikar na Sieleckiej. Jest to poradnia ortopedyczno-rehabilitacyjna, która przyjmuje również na zasadach komercyjnych - jak ktoś przesadził na nartach, albo ma kłopoty z kręgosłupem to jest to miejsce, gdzie przywrócą cię z powrotem do aktywnego życia.
Powrót do góry
Info
Aktywny ekspert
Aktywny ekspert

PostWysłany: 23/04/06 10:46    Temat postu: "Białe soboty i białe niedziele" Odpowiedz z cytatem

Harmonogram akcji "Biała Sobota/Niedziela" w 2006 roku dla przychodni przy ul. Chełmskiej 13/17 tel. 022 841 89 91. Badania są finansowane z budżetu Biura Polityki Zdrowotnej m. st. Warszawy.

27/05/2006 9.00-15.00 dermatolog
30/09/2006 9.00-15.00 kardiolog
21/10/2006 9.00-15.00 kardiolog
02/12/2006 9.00-15.00 pulmunolog

Szczegóły na stronie: http://um.warszawa.pl/v_syrenka/new/index.php?dzial=komunikaty&ak_id=6248&kat=12&biuro=24
Powrót do góry
Info
Aktywny ekspert
Aktywny ekspert

PostWysłany: 23/04/06 10:53    Temat postu: "Zdrowie Mama i Ja" Odpowiedz z cytatem

Program opieki nad kobietą w ciąży niepowikłanej "Zdrowie, Mama i Ja" jest programem profilaktyki zdrowotnej. Założeniem programu jest monitorowanie w sposób usystematyzowany przebiegu ciąży, oraz objęcie ciężarnych, które zgłosiły się do programu, profilaktyczną opieką medyczną.

Miejsca realizacji programu "Zdrowie, mama i ja" na Sielcach:
Przychodnia Rejonowo - Specjalistyczna Warszawa ul. Chełmska 13/17, tel. 022 641-89-91.

Poniedziałek 8.30 - 12.15
Wtorek 14.00 - 18.00
Środa 8.30 - 12.15
Czwartek 8.30 - 12.15
Piątek 8.30 - 12.15

Szczegóły na stronie: http://um.warszawa.pl/v_syrenka/new/index.php?dzial=komunikaty&ak_id=6195&kat=12&biuro=24
Powrót do góry
Info
Aktywny ekspert
Aktywny ekspert

PostWysłany: 23/04/06 11:11    Temat postu: "Ostre dyżury" w szpitalach miejskich Odpowiedz z cytatem

Z dniem 1 maja Biuro Polityki Zdrowotnej przestaje koordynować ustalanie planów miesięcznych „ostrych dyżurów” w dziedzinach medycyny, w których funkcjonowały do dnia 30 kwietnia.

W związku z tym, w sytuacjach zagrożenia życia lub zdrowia, świadczenia zdrowotne udzielane są przez wszystkie szpitale na zasadach ogólnych.
Powrót do góry
Info
Aktywny ekspert
Aktywny ekspert

PostWysłany: 20/06/06 7:42    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Ratusz uruchomił informację o pomocy lekarskiej w szpitalach. Dzwoniąc pod bezpłatny numer 0 800 777 770, warszawiacy mogą się dowiedzieć, jacy lekarze przyjmują w miejskich placówkach. Automatyczna infolinia ma pomóc pacjentom po likwidacji ostrych dyżurów.
Powrót do góry
Zag
Aktywny ekspert
Aktywny ekspert

PostWysłany: 08/01/07 23:19    Temat postu: Przychodnia na Chełmskiej Odpowiedz z cytatem

Byłem ostatnio w przychodni na Chełmskiej i muszę przyznać, że cieszy mnie to, że jest ona w trakcie modernizacji. Ciekawe czy odbywa się to przy współudziale Gminy. W przychodni jest też otwarta poradnia dla dzieci podzielona na część dla dzieci chorych i dla dzieci zdrowych. Czy może ktoś ostatnio korzystał z usług przychodni? Ciekaw jestem opinii.
Powrót do góry
robercik1234
Stały użytkownik
Stały użytkownik

PostWysłany: 09/01/07 2:38    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Ale z usług przychodni dla dzieci?
Jeżeli pracuje tam jeszcze dr Księżycka, to szczerze polecam. Prawdziwy lekarz z powołania!
Powrót do góry
Zag
Aktywny ekspert
Aktywny ekspert

PostWysłany: 09/01/07 9:53    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

I tu i tu. Jestem ciekawy opinii o całej przychodni. Czy warto korzystać, jaki jest poziom usług, czy rejestracja jest przyjazna pacjentowi itp.
Powrót do góry
Hewi
Stały użytkownik
Stały użytkownik

PostWysłany: 09/01/07 17:08    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

To moja przychodnia do ktorej chodzilem od zawsze. O czesci dzieciecej nie wiele moge powiedziec, bo od paru ladnych lat jestem pelnoletni, ale pamietam jak w oczekiwaniu w kolejce osob do gabinetu jezdzilem matchboxami po podlodze, no i te cukierki, ktore dostawalem po zakonczonej wizycie Wink
W czesci dla doroslych przez te kilka lat bylem tylko raz, gdy potrzebowalem zaswiadczenia o stanie zdrowia gdy skladalem papiery na studia. Jednak tu nie bylo za fajnie gdy najpierw okazalo sie ze koperta z moimi papierami jest pusta (musialem isc do recepcji aby wyjasnic sprawe, a potem klucic sie z emerytami w kolejce zeby mnie wpuscili bo nic nie zalatwilem bo nie mialem karty) jakby tego bylo malo moja lekarka stawiala powazne problemy w napisaniu takiego swistka argumentujac to, ze na zarzadzaniu to pewnie sie siedzi caly czas przed komputerem i musze zrobic mase dodatkowych badan (nie musze wspominac, ze mialem tylko kilka dni na zlozenie kompletu dokumentow na uczelni). Wyszedlem z pustymi rekami, ale zapukalem do gabinetu obok, o ile pamietam do dr Pawlaka, powiedzialem czego potrzebuje a ten od reki napisal takie zaswiadczenie, postawil pieczatke i jeszcze jakis zarcik powiedzial Surprised

Od tego czasu staram sie nie chorowac, a jak to sie nie uda to omijac publiczna sluzbe zdrowia szerokim lukiem.
Powrót do góry
robercik1234
Stały użytkownik
Stały użytkownik

PostWysłany: 11/01/07 0:39    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

dr Pawlak jest spoko, luźny gość Smile

Pozdrawiam
Powrót do góry
Info
Aktywny ekspert
Aktywny ekspert

PostWysłany: 11/01/07 8:35    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Jeśli nie wiesz, gdzie w nagłych wypadkach mogą udzielić ci pomocy:
  • zadzwoń pod całodobowy numer lekarza miasta: (0 22) 827 23 09, (0 22) 551 53 75
  • idź do swojej przychodni - tam dostaniesz informację, które szpitale dyżurują tego dnia w mieście.
Powrót do góry
Makat
Stały użytkownik
Stały użytkownik

PostWysłany: 20/01/07 0:08    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Po długiej nieobecności na forum witam ponownie.

Miałem okazję ostatnio być w przychodni na Chełmskiej, w części dla dzieci na wizycie kontrolnej. Miłe było to, że można było się zarejestrować przez telefon bez żadnego problemu. Wyremontowana cześć przychodni sprawia miłe wrażenie.
Pani dr Czyżewska, u której byliśmy też była w porządku.
Powrót do góry
rwawrzycki
Aktywny użytkownik
Aktywny użytkownik

PostWysłany: 19/02/09 19:22    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Ja z kolei mam zupełnie odmienne doświadczenia z przychodnią na Chełmskiej. Miałem wypadek na rowerze i naciągnięte więzadło w kolanie. Ponieważ mieszkam najbliżej tej przychodni zapisałem się tam. I tragedia.
Potrzebowałem pilnej wizyty u ogólnego i miałem niefart trafić na lekarza, co ledwo mówi po polsku (sądząc po nazwisku Arab), w dodatku jest nieprzyjemny i chamski. Jak spytałem, czy mogę go zmienić, w rejestracji usłyszałem, że się nie da i że wszyscy chcą od niego uciekać.
Kilka dni próbowałem zarejestrować się telefonicznie. Przychodnia czynna bodaj od ósmej - pierwszy telefon odbierany był zawsze w okolicach 8:40-9:00. Oczywiście nie było już numerków. Musiałem więc kuśtykać o kulach z Tureckiej ok. 7 rano i czekać na dworze w kolejce babć aż otworzą przychodnię. Wizyta oczywiście po południu.

To co opisałem działo się we wrześniu 2008 roku. Nie wiem jak jest teraz.

Natomiast jak już dorwałem skierowanie na rehabilitację udałem się do wspomnianego już wyżej Medikaru i musze przyznać, że potrafią się tam zająć pacjentem. Ale to prywatny ZOZ, więc nie ma się co dziwić...
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Sielce -> Sprawy bieżące Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony 1, 2  Następny
Strona 1 z 2

Skocz do: