| Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
| Autor |
Wiadomość |
Info Aktywny ekspert

|
Wysłany: 03/06/06 14:31 Temat postu: Park Sielecki |
|
|
Park Sielecki usytułowany jest na tyłach kościoła św. Kazimierza.
Nieformalna atmosfera sprzyja plażowaniu w gorące dni. W parku są usytuowane również kamienne stoły to tenisa. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Anastazja Najaktywniejszy ekspert

|
Wysłany: 31/07/06 14:50 Temat postu: |
|
|
| W czasach Grzesiuka, czyli przed II wojną, była w Parku Sieleckim następująca atrakcja: na placyku stał wysoki słup. Mozna się było wspinac po nim, a jak ktos osiągnął czubek otrzymywał nagrode (nie wiem jaką). Trudnośc polegała na tym, że słup był namydlony i przez to bardzo śliski. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
giaa24 Aktywny użytkownik

|
Wysłany: 19/02/07 12:36 Temat postu: o parku sieleckim |
|
|
W chwili obecnej Park ten jest raczej "nieco " zaniedbany. Dawna "świetność"placu zabaw i stołów do tenisa dawno poszła juz w zapomnienie, co do czystości "stawu" też mam duże wątpliwości. Ktoś mógłby o to miejsce w koncu zadbac jak nalezy, bo jest niewątpliwie ładne. Co prawda zadbano o alejki i most ale to nie wszystko.
Z czasów dzieciństwa pamiętam rzesze opalających się w okolicach wybudowanych kompleksów domków (bliżej ulicy sobieskiego), kolezanka opowiadała nawet ze mozna było przejsc na cypelek znajdujący się na środku stawu (i tam sie opalac) - ale tego nie pamietam juz.
A pamietacie bloki na krancu alejki? tuz przy sobieskiego - kiedys zamieszkiwali je pracownicy Ambasady - bodajże rosyjskiej - a teraz wieżowce siwecą pustkami. Ze smiechem mówie o nich ze sa nawiedzone przez duchy....  _________________ pozdrawiam Aga |
|
| Powrót do góry |
|
 |
tomek Stały użytkownik

|
Wysłany: 08/03/07 11:44 Temat postu: |
|
|
No niestety jest 'nieco' zaniedbany. Gdy 2 tygodnie temu szedłem przez park i był mróz, to na lodzie pokrywającym jeziorka dostrzegłem wiele potłuczonych butelek. Jak rozumiem, teraz to szkło trafiło na dno stawu. Nie radzę się kąpać  |
|
| Powrót do góry |
|
 |

|
Wysłany: 08/03/07 15:24 Temat postu: |
|
|
Dwa lata temu czytałam w prasie, że są zaplanowane na 2006 r. generalne porządki i inwestycje w niektórych parkach warszawskich i - co ważne - są pieniądze z Unii na ten cel. Wśród wymienionych był właśnie Park Sielecki.
Czy coś zrobiono? Z tego, co piszecie wynika, że nic się nie zmieniło. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
chlopak z Dołu Użytkownik

|
Wysłany: 06/07/07 13:12 Temat postu: Tratwy w parku Sieleckim |
|
|
| Jakiś spory czas temu, mieliśmy z chłopakami z ferajny jazdę. Jazda a może bardziej pływanie gdyż akcja nazywała się "tratwy za kościołem" kilka warstw płotu, duży bal i było super. Teraz to tylko wspomnienie ale sympatycznę. |
|
| Powrót do góry |
|
 |

|
Wysłany: 01/01/10 16:54 Temat postu: |
|
|
Zauważyłam, że wiele plenerowych scen serialu "BrzydUla" było nakręconych właśnie w Parku Sieleckim. Na filmie wyglądało jakby park był całkiem spory. Czy ktoś potwierdzi moje obserwacje? _________________ A jeśli komu droga otwarta do nieba,
Tym co służą ojczyźnie.
Jan Kochanowski |
|
| Powrót do góry |
|
 |
mvoiture Użytkownik

|
Wysłany: 03/01/10 22:33 Temat postu: |
|
|
| Witaj Anastazja. Potwierdzam. Niemal codziennie przechodziłem tamtędy skrótem do pracy i bardzo często widziałem ekipę filmową serialu Brzydula. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
trzydziestolatek Ekspert

|
Wysłany: 08/03/10 14:48 Temat postu: |
|
|
| Mieszkam już trochę czasu na Sielcach, a ten park odkryłem - wstyd się przyznać - dopiero poprzez to forum. Ogólnie spacer po sieleckim parku polecam w dzień, jest tam jednakże taki niemiły fragment, dochodząc do ul.Sobieskiego przechodzi się obok pustego bloku, szczególnie wieczorem ciemno i nieprzyjemnie. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
|