Forum Sielce

Sielce - dolny Mokotów - Warszawa

Miejsce spotkań mieszkańców i miłośników Sielc w dzielnicy Mokotów w Warszawie

AlbumAlbum   PomocPomoc   SzukajSzukaj   GrupyGrupy   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 

Parking ul. Iwicka będzie zlikwidowany

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Sielce -> Sprawy bieżące
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
prot
Przyczajenie

PostWysłany: 30/11/11 12:32    Temat postu: Parking ul. Iwicka będzie zlikwidowany Odpowiedz z cytatem

Witam,

Jestem nowy na forum, a zarejestrowałem się, aby poruszyć jedną ważną według mnie sprawę. Wszyscy wiedzą jak duży, a z miesiąca na miesiąc coraz większy, problem stanowi zaparkowanie samochodu na Sielcach. Otóż urząd miejski, aby "ulżyć" mieszkańcom ul. Iwickiej, postanowił... sprzedać jedyne 2 parkingi na tej ulicy!!! http://www.um.warszawa.pl/dla-firm-i-inwestorow/oferty-dla-firm-i-inwestorow/ul-iwicka-teren-niezabudowany-zab-mieszkaniowa-wi

Są to jedyne darmowe, ogólnie dostępne parkingi w okolicy. Ponadto ostatnio zauważyłem, że teoretycznie, na całej wschodniej stronie ul. Iwickiej obowiązuje zakaz parkowania! (nikt go od zawsze nie respektuje, bo to fikcja prawna). Gdzie w takim razie mamy parkować?!

Zastanawiam się co można zrobić w tej sprawie, dlatego poruszyłem ten temat tutaj.

Pozdrawiam!
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
alpacca
Stały użytkownik
Stały użytkownik

PostWysłany: 01/12/11 21:36    Temat postu: re parking na Iwickiej Odpowiedz z cytatem

na tym terenie zorganizowano pikik sielecki dając nm do zrozumienia, iż jest to miejsce na nasze potrzeby, milcząc o fakcie IV przetargu. Jestem pewien, iż dążenia konkretnych osób z urzędu miasta na urzytek konkretnego dewelopera, to skutek w postaci sprzedarzy tej działki.

Gdyby mieszkańcy Sielc uprzednio wcześniej wiedzieli o szfindlu z tym miejscem, majacy charakter oszustwa kryminalnego, to zaręczam, iż zarówno w głosowaniu na prezydenta Miasta jak i w głosowaniu do samorządu jak i parlamentu rozkład głosów a zatem ilośc mandatów partii rządzącej nie wyglądałby tak imponująco a raczej mizernie.

Lepszy przekręt na urzytek "byłych " właścicieli pod przekręt deweloperski, to kolaboraqcja konkretnych osób z urzedu miasta, które w sposób utajony przekazały działki na terenie boiska szkolnego szkoły gastronomicznej, która miała do realizacji plany rozbudowy szkoły na tym terenie, ciułając na ten cel pieniądze.

Tymczasem sfora przekręciarzy na urzedniczych stołkach "zaplanowała" ze swojakamiz deweloperki, iż powstanie tam osiedle mieszkaniowe, kosztem nie tylko parkingu/boiska/hali sportowej itp edukacji ale i kosztem okolicznych mieszkańców, których interes prawny do życia w spokoju w miejscu objetym ochrona prawną t jSielce.

W czarnej 4d w 3d mając każde prawo jak i każdy akt prawa miejscowego, oddają nawet podórka, przydomowe ogródki, na wydrę, na chama, na duś.

Mafia niby przypadkiem dowie się od działkach i iby przypadkiem jeden deweloper zgarnie całość i dla szybkiegozysku zabuduje na stałe to co dziś jest parkingiem ale jutromogło być "Orlikiem" halą sportową, uzupełniną powierzchnią biologicznie czynna tj zielenią, której tak potrzeba każdej dzielnicy.

Koryto i koryto -

Nie kto inny, jak miastowy architekt wydał decyzję na budowe wierzowca na ul Bobrowiecjei w strefia dopuszczalnej tj 20 m wysokości, ao a mu wolno.

W Polsce prawo nie działa wsród urzędników a Polskie sądownictwo to zakała tego kraju, ktory co najmniej 10 spraw przegrywa z tytułu pogwałconych praw człowieka przez Polske tj przez konkretne osoby na konkretnych stanowiskach.

Skoro nie idzie zwalczać na drodze demokratycznej decyzi urzędniczej pozostaje inna droga, każdy wie jaka.
pzdr, potomek Powstańców
Powrót do góry
prot
Przyczajenie

PostWysłany: 02/12/11 10:14    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Ja akurat daleki jestem od teorii spiskowych, ale byłem ciekaw, czy ktoś wiedział już o tym przetargu.

Widzę, że nie tylko mnie zbulwersowała budowa wieżowca przy ul. Chełmskiej. Jedyny plus tego budynku, to że zasłoni potwora więziennego koźlTFUka.

Apropos tej budowy, zastanawiałem się nad złożeniem wniosku do PINB, a może i CBA o naruszeniu przepisów Prawa budowlanego, zagospodarowania przestrzennego i warunków zabudowy. Problem w tym, że udowodnienie właściwości mieszkańca Iwickiej jako strony może być problematyczny.
Powrót do góry
alpacca
Stały użytkownik
Stały użytkownik

PostWysłany: 02/12/11 14:28    Temat postu: re pinb Odpowiedz z cytatem

PINB to kpina- wystarczyło tam zadzwonić i dowiedzieć się, że zrobili kontrolę nt zgodności inwestycji z prawem budowlanym- wyszło ok- natomiast zgodę na zmianę wysokości wydał miejski architekt -tak sie tłumaczył pinb wszystko jasne. nie wykraczając poza zakres nie mają prawa interesować się stroną formalnoprawną inwestycji i mechanizm korupcyjny jak na dłoni.

Natomiast kto wydał zgodę z urzędu gminy na budowy woerzowów na Sielcach- pewnie podległy dział gospodarowania nieruchomościami.

Myk polega na tym, że każdy podejmuje decyzje, a nikt nie weryfikuje podstaw , itakim mykiem, niby w świetle prawa dokonuje się przekrętów, niby aż nazbyt naiwnych urzędników, którzy jak potrzeba, nosa poza własne biurko nie wyściubia, a jak nie potrzeba to wiadomo.

Przykład, potrzeba była pozbycia się osób z kamienicy i dnia dzisiejszego z gazet wiemy, iż znaleźli się spadkobiercy kamienicy, w które umowę najmu mieli ludzie z kolorowej manifestacji 11 listopadea, których inaczej nie sposób było wykurzyć z ego miejsca.

dało się? dało !
i nie są to teorie spiskowe tylko Polska rzeczywistość .
Powrót do góry
rollbackImmediate
Stały użytkownik
Stały użytkownik

PostWysłany: 02/12/11 14:32    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

...można by stworzyć jakieś stowarzyszenie broniące zieleni na Sielcach!
alpacca
Stały użytkownik
Stały użytkownik

PostWysłany: 02/12/11 16:18    Temat postu: re stowarzyszenia Odpowiedz z cytatem

W polsce jest tak, iż wobec działanie konkretnych sfor podatnych na korupcję urzędników powołuje się instytucje takie jak: rzeczik praw obywatelskich, miniter ds. równego traktowania, fundacje monitorujące stan przestrzegania prawa w Polsce, nawet przy MSZ zespół ds zapobiegania negatywnym orzeczeniom w ETPCz wobec polski z zadaniem wypłat zasądzonych odszkodowań.

Ile wysiłku wkłada się w "niwelowanie" wyrządzonych szkód kosztem podatników za przekręty konkretnych urzędników tego państwa.
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Sielce -> Sprawy bieżące Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Strona 1 z 1

Skocz do: