| Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
| Autor |
Wiadomość |
Anastazja Najaktywniejszy ekspert

|
Wysłany: 08/10/06 1:03 Temat postu: Policja na Sielcach |
|
|
Informacja cytowana ze strony www.um.warszawa.pl
Nowy rewir policji na Mokotowie
Dzięki środkom z budżetu miasta otwarto dziś nowy rewir dzielnicowy przy ulicy Podchorążych 39. Adaptacja pomieszczeń byłego sklepu spożywczego na potrzeby rewiru kosztowała 330 tysięcy złotych. Policja otrzymała budynek w bezpłatne użyczenie na 10 lat. Będzie w nim pracować 19 policjantów.
Podczas uroczystego otwarcia rewiru prezydent Kazimierz Marcinkiewicz powiedział, że średnio 30 mln zł rocznie jest przekazywanych z budżetu miasta na cele związane z pracą policji. Jednym z istotnych efektów tej współpracy, zapoczątkowanej przez prezydenta Lecha Kaczyńskiego, jest widoczny spadek przestępczości w stolicy.
Komisaryczny prezydent Warszawy był na Sielcach... a z nim przybyły tłumy dziennikarzy.... widziałam ich, lecz wtedy nie wiedziałam po co przybyli... |
|
| Powrót do góry |
|
 |

|
Wysłany: 27/10/06 0:04 Temat postu: |
|
|
| Dziś widziałam siedzibę policji. Mieszczą się w dawnych konsumach, naprzeciwko przedszkola. Przed wejściem stoją policyjne samochody. Będzie bezpieczniej. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Magdalena Aktywny użytkownik

Dołączył: 02/10/07 14:38 Posty: 85 Skąd: z Górskiej na Jelonki i z powrotem
|
Wysłany: 08/11/08 10:26 Temat postu: |
|
|
Działo się to na ulicy Tureckiej. Brałam udział w zdarzeniu jako "przechodząca obok kobieta".
http://www.ksp.waw.pl/?page=Structure&id=8&nid=8576
Dodam, że policja była szybka, połączyłam się ze 112, podałam rysopis i kierunek w jakim biegł złodziej. Zjawili się na miejscu zdarzenia juz z podejrzanym radiowozie.
Niestety zachowanie przechodniów (obojętność) mocno mnie rozczarowało. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Zag Aktywny ekspert

|
Wysłany: 08/11/08 14:22 Temat postu: |
|
|
Magdalena, jestem pod wrażaniem. Przyjmij moje wyrazy szacunku.
Smutne jest jedynie to jak obojętnie reagują inni. |
|
| Powrót do góry |
|
 |

|
Wysłany: 08/11/08 19:47 Temat postu: |
|
|
I ja gratuluję postawy i zimnej krwi. Nieraz ludzie nie wiedzą jak należy się zachować. A przecież niedaleko są garaże Policji... zawsze ktoś może ruszyć na pomoc....
Dobrze, że po Sielcach chodzą tacy ludzie jak Ty Magdaleno....
Ale, że złodzieje przyjeżdżają do nas aż z Gór Świętokrzyskich to niepokojące...
Serdecznie pozdrawiam _________________ A jeśli komu droga otwarta do nieba,
Tym co służą ojczyźnie.
Jan Kochanowski |
|
| Powrót do góry |
|
 |
|