| Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
| Autor |
Wiadomość |
Info Aktywny ekspert

|
Wysłany: 02/02/08 16:20 Temat postu: Poradnik dla nowych mieszkańców |
|
|
Poradnik ten jest adresowany do osób, które właśnie zamieszkały na Sielcach.
Zapraszam do komentowania co jeszcze należy do niego dodać.
Ostatnia zmiana: 17/02/2011
APTEKA
Czynna 24h:
Apteka Dbam o Zdrowie, ul. Gagarina 6
SKLEP OGÓLNOSPOŻYWCZY
Zobacz wątek: Ranking małych sklepików
Najdłużej otwarty:
Carrefour Express, ul. Czerska 18, 8:00 - 22:00 pn-pt; 9:00 - 21:00 so-nd
Tesco, ul. Czerska 4/6, 7:00 - 23:00 pn-so; 7:00 - 21:00 nd
Najbliższy czynny 24h:
Brak?
GDZIE ZJEŚĆ
Zobacz wątek Gdzie na kawę?
STACJA BENZYNOWA
BLISKA - otwarta 24h
ul. Dolna 1 (na rogu ul. Sobieskiego)
SPRAWY URZĘDOWE
Paszporty
Samochód
Meldunek
????
INNE PRZYDATNE INFORMACJE |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Info Aktywny ekspert

|
Wysłany: 05/08/08 22:31 Temat postu: |
|
|
Twardość wody na Sielcach (mierzona) to 10dh co sytuuje ją pomiędzy miękką a średnio twardą.
Na stronach MPWiK można znaleźć wartość 14,7dh (wodociąg centralny) odpowiadającą wodzie średnio twardej.
Przypomnę jeszcze, że duża twardość wody podczas jej podgrzewania powoduje osadzanie się tzw. kamienia kotłowego. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Anastazja Najaktywniejszy ekspert

|
Wysłany: 07/08/08 0:05 Temat postu: Re: Poradnik dla nowych mieszkańców |
|
|
| Info napisał: | Poradnik ten jest adresowany do osób, które właśnie zamieszkały na Sielcach.
Zapraszam do komentowania co jeszcze należy do niego dodać.
[/b] |
Należy dodać: szkoły, przedszkola, przychodnie i posterunek policji. _________________ A jeśli komu droga otwarta do nieba,
Tym co służą ojczyźnie.
Jan Kochanowski |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Dorota Stały użytkownik

|
Wysłany: 31/08/08 12:55 Temat postu: |
|
|
| Najbliższy sklepik całodobowy to Laguna na Puławskiej. To zresztą chyba pierwszy w Warszawie całodobowy. Pamiętam, że całe wycieczki gapiów przyjeżdżały oglądać chleb i mleko po 23ej. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Wolodar Stały użytkownik

|
Wysłany: 03/02/09 11:03 Temat postu: |
|
|
| Niestety, Laguny już nie ma....lokal zajęła chyba Nordea, czy coś takiego.... |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Zag Aktywny ekspert

|
Wysłany: 22/07/09 16:07 Temat postu: |
|
|
To zgroza, że mimo, że na Sielcach jest tak dużo różnych aptek (prawie na każdej ulicy) to żadna z nich nie jest czynna całodobowo.
Rozumiem, że każda apteka chce zarobić, a taki dyżur 24h to dodatkowy koszt, jednakże powinien być jakiś przepis, że na pewną liczbę aptek na danym terenie powinna być co najmniej jedna czynna 24h np. poprzez wprowadzenie dyżurów cyklicznych. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
alpacca Stały użytkownik

|
Wysłany: 10/08/09 1:50 Temat postu: fotograf |
|
|
| zdaje się że ubył jeden z ciekawszych punktów, jakim był warsztat fotograficzny "Fotokosmos" mieszczący sie na ul Gagarina/Nabielaka - zauważyłem niedawno puste miejsce za szybą, gdzie od dawien dawna chodziło się robić zdjęcia, niedobrze.. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Lopez Użytkownik

|
Wysłany: 26/01/10 11:06 Temat postu: |
|
|
Witam, forumowiczów,
co tego zakładu foto to ujął mnie kiedyś czas oczekiwania na zdjęcia do dokumentów - wykonane expresowo ok. południa miały być do odebrania następnego dnia - może to jedna z przyczyn zniknięcia zkładu. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
trzydziestolatek Ekspert

|
Wysłany: 08/03/10 13:42 Temat postu: |
|
|
| Co do tej kwestii czasu wywoływania zdjęć dodam tylko, że np. w Rzymie, w którym spędziłem dwa lata normą jest, że zdjęcia dziś przyniesione do wywołania będą gotowe jutro lub najlepiej przyjść po nie pojutrze, tam nie ma takiego pośpiechu jak u nas. Choć może kryzys który dopadł Italię sprawi, że się trochę pospieszą w wielu kwestiach no ale to już jest zupełnie inny temat. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Zag Aktywny ekspert

|
Wysłany: 16/10/10 11:52 Temat postu: |
|
|
| Zag napisał: | To zgroza, że mimo, że na Sielcach jest tak dużo różnych aptek (prawie na każdej ulicy) to żadna z nich nie jest czynna całodobowo.
|
Jest światełko w tunelu. Na ul. Gagarina wreszcie otworzono aptekę czynną 24 godziny na dobę. Nie trzeba będzie jeździć w nocy na górny Mokotów aby kupić lekarstwa. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
ema Użytkownik

|
Wysłany: 24/03/11 11:11 Temat postu: Całodobowy sklep |
|
|
| Sklep całodobowy jest na Nabielaka tuż przy skręcie z Gagarina, nie robiłam tam zakupów, ale kilkakrotnie przejeżdżałam. Wydaje się otwarty. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
trzydziestolatek Ekspert

|
Wysłany: 24/03/11 12:58 Temat postu: |
|
|
| Ten sklep na Nabielaka jest dokładnie rok. Faktycznie jest całodobowy, jednakże nastawiony głównie na alkohol, bardzo mały, w nocy otwarte tylko okienko. Na plus trzeba dodać, że obsługa (młodzi ludzie) jest miła, a ceny jak na sklep całodobowy całkiem przystępne. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
jakubk Użytkownik

|
Wysłany: 09/04/11 14:32 Temat postu: VIDEO CLUB przy Belwederskiej 19 |
|
|
Witam
Zapraszamy do wypożyczalni DVD VIDEO CLUB przy ul.Belwederskiej 19 - róg Spacerowej.
Lokal jest czynny codziennie w godz. 11.00-22.00.
Oprócz szerokiej oferty filmów na dvd , można się też zaopatrzyć w papierosy, napoje, słodycze,lody i proste leki.
W naszej najnowszej promocji "Najtaniej w mieście" wypożyczenie Premiery dvd na 2 dni kosztuje tylko 9,75zł*
Zapraszamy
www.videoclub.pl
(*cena za 1 film dvd przy wypożyczeniu 2 premier) _________________ Pozdrawiam
www.milydrobiazg.pl |
|
| Powrót do góry |
|
 |
ema Użytkownik

|
Wysłany: 09/06/11 9:36 Temat postu: niedrogi dobry weterynarz |
|
|
| Nie wiem czy to nie brzmi jak reklama, ale chce polecić niedrogi gabinet weterynaryjny na ulicy Tatrzanskiej (rog nabielaka). Otrzymałam tam fachową pomoc dla moich kotów. Nie ma kolejek, więc można pogadać spokojnie z lekarzem, nie jak na przyklad w lecznicy na Gagarina (choc tam tez jest w porzadku tylko drogo i sie czeka). Jest tez sklep gdzie kupuje karmę, która wychodzi po konkurencyjnej cenie jak na sklep stacjonarny. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
trzydziestolatek Ekspert

|
Wysłany: 17/06/11 23:39 Temat postu: |
|
|
| Zgadza się, potwierdzam wszystko co napisała ema - sam mam 4 koty i długo korzystałem z fachowej ale bardzo drogiej renomowanej lecznicy Multiwet, jednakże na Tatrzańskiej jest duuużo taniej i równie fachowo. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
|