|
Sielce - dolny Mokotów - Warszawa
Miejsce spotkań mieszkańców i miłośników Sielc w dzielnicy Mokotów w Warszawie
|
Powitanie i zapytanie o wybory.
| Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
| Autor |
Wiadomość |
c. Stały użytkownik

|
Wysłany: 13/11/10 16:25 Temat postu: |
|
|
Muszę przyznać, że nieźle się Pan na naszym forum reklamuje, jednakże sprawa z niemożnością załatwienia sali na spotkanie wyborcze może niepokoić- równie nieskuteczne mogą być Pana działania na rzecz mieszkańców po wyborze na radnego... _________________ I tylko zawsze pamiętaj skąd jesteś, gdziekolwiek byś szedł. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
PiotrChabora Aktywny użytkownik

|
Wysłany: 13/11/10 18:37 Temat postu: |
|
|
Witam !
Szkoda czasu na szukanie sali, wolę spotkać się bezpośrednio, dziś cały dzień spędziłem na rozmowach z mieszkańcami Sielc, rozmawiałem z ok 200 osobami, myślę że to właśnie ma sens, być wśród wyborców, w osobistym kontakcie,
Przy okazji pozdrawiam wszystkich serdecznie _________________ http://www.piotrchabora.pl
http://www.facebook.com/PiotrChaboradoRadyDzielnicy |
|
| Powrót do góry |
|
 |
alpacca Stały użytkownik

|
Wysłany: 19/11/10 19:32 Temat postu: kiełbasa wyborcza |
|
|
Witam, rozumiem ambicje i starania, ale jak kandydat na radnego wykaże, że jest w stanie doprowadzić do efektywnej realizacji swojego programu ?
Czemu przyszły radny przeoczył przyczynę problemu komunikacyjnego w obszarze Sielc, polegającą na sprzyjaniu budowniczym nowych osiedli, które przekraczają pojemność "parkingową" osiedla ?
Każde skupisko ludzkie ma swoja pojemność w każdej kategorii , rozumianej możliwie szeroko. Dokładanie do Sielc wielomieszkaniowych osiedli z niewystarczająca ilością miejsc do parkowania w ich obrębie, to jest właśnie przyczyna tego, co się dzieje nie tylko na Sielcach.
Czemu zatem tą istotną okoliczność kandydat na radnego pominął, jeśli jest tak wnikliwie zainteresowany losem i przyszłością mieszkańców?
Rozumiem, że kandydaci korzystają z niezadowolenia mieszkańców, ale przy tym nie wykazują, oprócz swoich oczekiwań, w jaki sposób wywiążą się w własnych obietnic oraz jakie konsekwencje mogą wyciągną mieszkańcy od kandydata, jeśli nie dojdzie do realizacji obietnic kandydata ? |
|
| Powrót do góry |
|
 |

|
Wysłany: 19/11/10 19:46 Temat postu: |
|
|
Witam !
Mam wrażenie że przeoczył Pan punkt mojego programu wyborczego dotyczący zrównoważonego rozwoju oraz infrastruktury komunikacyjnej.
Zapraszam na http://piotrchabora.pl/program.html.
Rozumiem też sceptyczne podejście do mojej osoby.
Proszę jednak zwrócić uwagę że :
1) jako jedyny kandydat w tym okręgu wyborczym przedstawiłem konkretny program,
2) jako jedyny kandydat od 2 tygodni spędzam czas na rozmowach z wyborcami,
3) jako jedyny nie boję się pukać do mieszkańców osiedla i przekonywać ich do swojego programu.
Zapewniam Pana że ten sposób działania jest moją stałą cechą i niezależnie od wyników wyborów będę działał na rzecz Sielc.
Pozdrawiam serdecznie
Piotr Chabora _________________ http://www.piotrchabora.pl
|
| Powrót do góry |
|
 |

|
Wysłany: 19/11/10 19:49 Temat postu: |
|
|
Witam raz jeszcze!
Serdecznie dziękuję za wsparcie w trakcie kampanii, dziękuję również za miłe słowa.
W dniu dzisiejszym kończy się kampania wyborcza, jednak zapewniam Państwa że nasze kontakty na tym się nie zakończą.
W przyszłym tygodniu opiszę Państwu pewną inicjatywę społeczną nad programem której pracuję, która mam nadzieję zainteresuje Państwa i pozwoli nam na współpracę i działanie na rzecz Sielc.
Licząc na Państwa głosy,
Pozdrawiam serdecznie
|
| Powrót do góry |
|
 |
alpacca Stały użytkownik

|
Wysłany: 19/11/10 19:57 Temat postu: C.D |
|
|
Kandydat na radnego deklaruje, ze doprowadzi doremontów chodników. Nie wykazał, że w przeszłości wykonał jakikolwiek samodzielny ruch w tym kierunku
remont oświetlenia - Kandydat nie ma kompetencji zlecenia remontu tego, co należy do kompetencji innej firmy, podobnie jak nasadzenia drzew, krzaków czy trawników - kandydat nie wykazał własnej, wcześniejszej inicjatywy w tej kwestii.
ławki są przygotowane i czekają w gminie na chętnych, o czym kandydat zielonego pojęcia niema, nie ma, ponieważ wcześniej nie interesował się tą kwestią.
budowa leżących policjantów - kandydat nie wykazał, że z własnej i wcześniejszej inicjatywy doprowadził do budowy choć jednej takiej przeszkody - większość tych przeszkód wybudowano z inicjatywy wspólnot mieszkaniowych i mieszkańców, nie będących we wspólnotach o czym kandydat na radnego również zielonego pojęcia nie ma.
Kandydat na radnego nie wykazał własnej i wcześniejszej inicjatywy dot, zmiany organizacji ruchu w obrębie osiedla. Nie wykazał własnego rozwiązania, ponieważ opiera się na wcześniejszej inicjatywie mieszkańców i wspólnot mieszkaniowych.
Kandydat wykazał się dużą aktywnością, w tym również biznesową, ale nie wykazał, jak zamierza pogodzić swoje poprzednie obowiązki z funkcją radnego.
Czy jego najbliższa rodzina popiera jego kandydaturę i deklaruje że będzie szczęśliwa z tego powodu ?
Kandydat, podobnie jak inni , prezentuje oczekiwania mieszkańców zamieniając je w swój program, dlaczego ten i inni kandydaci nie wykazywali się wcześniejszą inicjatywą jeśli mieli od wielu lat ku temu okazję ? |
|
| Powrót do góry |
|
 |
alpacca Stały użytkownik

|
Wysłany: 19/11/10 20:05 Temat postu: C.D |
|
|
Szanowni mieszkańcy, oceniajmy kandydatów po ich wcześniejszych dokonaniach na rzecz osiedla, czy najmniejszych grup, jakimi są np wspólnoty, a nie po dzisiejszych obiecankach wyrażających słuszne oczekiwania mieszkańców..
Z przykrością muszę stwierdzić, iż poprzednicy obecnych kandydatów obiecywali podobnie, jak dzisiejsi, natomiast efekt w postaci realizacji -wszyscy doskonale obserwują |
|
| Powrót do góry |
|
 |

|
Wysłany: 20/11/10 18:19 Temat postu: |
|
|
Witam !
Niestety, ze względu na panującą ciszę przedwyborczą nie mogę z Panem polemizować. Było by to niezgodne z prawem.
Szkoda że nie zabrał Pan głosu wcześniej.
Dziękuję za podkreślenie że mój program spełnia oczekiwania wyborców.
Zapewniam że decyzję o kandydowaniu podejmowaliśmy wspólnie z rodziną, zresztą wiele osób z Państwa miało okazję poznać moje córki, które aktywnie pomagały w kampanii.
Pozdrawiam - i życzę Panu sukcesu w jutrzejszych wyborach .
|
| Powrót do góry |
|
 |

|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Hewi Stały użytkownik

|
Wysłany: 24/11/10 3:04 Temat postu: |
|
|
Niestety ani pani Indze ani panu Piotrowi się nie udało zdobyć mandatu. Yga miała pecha, że była trzecią kobietą z kolei na liście, a zwykle pierwsza z kolei kobieta zgarnia dodatkowe głosy. Gdyby przed nią byli sami mężczyźni pewnie by się załapała, tym bardziej, że na Mokotowie SLD zdobyło dwa mandaty.
Dla obu państwa duży plus za kampanię i że chciało wam się zaglądnąć na to forum. Pozostali kandydaci ciężko są do znalezienia nawet z pomocą wujka Googla. |
|
| Powrót do góry |
|
 |

|
Wysłany: 30/11/10 13:28 Temat postu: |
|
|
Witam !
Zgodnie z moją informacją z okresu przed wyborami chciałbym Państwu przedstawić inicjatywę która współtworzymy z grupą osób którym leży na sercu rozwój naszej społeczności i zaprosić do współpracy.
Chcemy do końca roku powołać stowarzyszenie obywatelskie zajmujące się problematyką rozwoju naszej części Mokotowa. Obecnie jesteśmy w trakcie opracowywania statutu oraz strategii działania. Zapraszam wszystkich do współpracy. Zachęcam również do dyskusji na nowym wątku założonym na tym forum.
Pozdrawiam
|
| Powrót do góry |
|
 |
majki Stały użytkownik

|
Wysłany: 03/12/10 13:30 Temat postu: |
|
|
| Hewi napisał: | Niestety ani pani Indze ani panu Piotrowi się nie udało zdobyć mandatu. Yga miała pecha, że była trzecią kobietą z kolei na liście, a zwykle pierwsza z kolei kobieta zgarnia dodatkowe głosy. Gdyby przed nią byli sami mężczyźni pewnie by się załapała, tym bardziej, że na Mokotowie SLD zdobyło dwa mandaty.
Dla obu państwa duży plus za kampanię i że chciało wam się zaglądnąć na to forum. Pozostali kandydaci ciężko są do znalezienia nawet z pomocą wujka Googla. |
Dzięki za informacje, właśnie szukałem czy ktoś z Sielc dostał mandat. Czy to oznacza że w radzie dzielnicy nie ma nikogo z Dolnego Mokotowa?
Jak zwykle szkoda... |
|
| Powrót do góry |
|
 |
alpacca Stały użytkownik

|
Wysłany: 06/12/10 6:34 Temat postu: na życzenie polemika |
|
|
| PiotrChabora napisał: | Witam !
Niestety, ze względu na panującą ciszę przedwyborczą nie mogę z Panem polemizować. Było by to niezgodne z prawem.
Szkoda że nie zabrał Pan głosu wcześniej.
Dziękuję za podkreślenie że mój program spełnia oczekiwania wyborców.
Zapewniam że decyzję o kandydowaniu podejmowaliśmy wspólnie z rodziną, zresztą wiele osób z Państwa miało okazję poznać moje córki, które aktywnie pomagały w kampanii.
Pozdrawiam - i życzę Panu sukcesu w jutrzejszych wyborach .
Piotr Chabora |
Witam i obiektywnie do rzeczy.
Jeśli powołuje się na czyjąś wypowiedź, warto jednak ją cytować bez manipulacji.
Nie twierdziłem, że akurat pana program spełnia oczekiwania mieszkańców, tylko, że "obiecanki kandydatów" spełniają "słuszne oczekiwania mieszkańców", co stanowi semantyczną, niebagatelną różnicę
Analizując pańskie "dokonania" okazuje się, że obecnie krytykuje pan synekury PO, jednak ów twór ( "Instytut Rozwoju Służb Społecznych" )w jakim pan pracował ( 1999/2001 ) należałoby również umieścić w tej kategorii, podobnie zresztą jak "Rada Współpracy..."
Na marginesie dodam, że dopiero z pana publikacji dowiedziałem się o ich istnieniu.
Wskazywanie na byłego premiera Buzka, jako autorytetu stanowiącego jakąkolwiek wartość "na okoliczność" życiowego dorobku, jest w istocie nieco dziwaczne, ponieważ zmilkły już negatywne komentarze nt. "pracy" tego urzędnika na korzyść żartów i dowcipów. Wskazać należy, że były premier od kogoś nominację dostał, co należy rozumieć, że pańska obecna krytyka "synekur PO" w rzeczy samej dotyczy przeszłości, ponieważ zarówno PIS jak i PO wwodzą się z AWS i ZCHN, które jako żywo dały nominację Buzkowi.
Posługując się prostą matematyką można uznać, że na przełomie 1999/ 2001 r miał pan lat ok 25 z roczną , jak można sądzić, pana praktyką w PKPS.
Następnie wykazano "kierowanie pracami redakcją czasopism" w owym czasie.
Czytelnik ma przez to rozumieć, że 25 latek z niespełna roczną karierą został uznany za " specjalistę", któremu powierzono tak poważne stanowisko kierownicze w tak poważnym organie, jakim jest "Instytut Rozwoju Służb Społecznych" cokolwiek by ten organ miał sobą reprezentować a dodatkowo, jako członek "Rady Współpracy z Organizacjami Pozarządowymi" przy premierze Buzku.
Czytelnik nie bardzo może zrozumieć pańskie intencje, ponieważ pracował pan w "systemie" i w "czymś", co obecnie pan krytykuje, zresztą słusznie i jak można sądzić zasadnie, skoro pracował pan tam gdzie pracował a zatem wie pan doskonale, co jest na rzeczy.
Faktem powszechnie znanym jest, że w owym tj 1999/2001 czasie dochodziło do zjawiska zwanego "desantem", który rugował i wymiatał "do sprzątaczki" urzędy i spółki skarbu państwa, co pod rozwagę pamiętliwym osobom poddaję, ponieważ obowiązywała wtedy zasada, "mierny ale wierny" oraz " liczy się sztuka"
Obiektywnie należy uznać, że po 10 latach liczy się na zanik pamięci oraz zdrowego rozsądku tzw społeczeństwa, które najwyraźniej nie potrafi zliczyć i nie kieruje się prostą logiką.
Pozwolę sobie zauważyć, że usilnie starał się czytelnik poddać obiektywnej analizie deklaracje byłego kandydata, co nie należy rozumieć , jako wytyki adresowane do konkretnej osoby.
Niemniej jednak zachęcam do osobistego zaangażowania się w sprawy lokalnej społeczności, na co ma pan czas do następnych wyborów.
Pozdrawiam. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
|
|