| Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
| Autor |
Wiadomość |
LatwyNick Przyczajenie

|
Wysłany: 22/09/10 16:41 Temat postu: Powitanie i zapytanie o wybory. |
|
|
Witam Wszystkich i ślę podziękowania na ręce założycieli, operatorów i użytkowników tego forum - niezwykle cenna inicjatywa.
Tytułem przedstawienia się: mieszkam na Zakrzewskiej od kilku lat. Postrzegam Sielce jako okolicę o niebywałym potencjale. Działam i zamierzam działać w celu poprawienia wyglądu ulicy, mojego budynku i okolicy.
Czy wiecie, kto będzie startował z naszej okolicy w najbliższych wyborach? |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Yga Stały użytkownik

|
Wysłany: 27/10/10 22:51 Temat postu: ... i wybory |
|
|
witam,
zgłasza się kandydatka okręg nr 4, 4 na liście - SLD-Zieloni - Inga (Yga) Kostrzewa. _________________ www.ygakostrzewa.com |
|
| Powrót do góry |
|
 |
wujek_pawel Stały użytkownik

|
|
| Powrót do góry |
|
 |
wujek_pawel Stały użytkownik

|
Wysłany: 03/11/10 17:07 Temat postu: |
|
|
| aaa, znalazlem tez kolejnego kandydata p. Chaborę |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Karolina Stały użytkownik

|
Wysłany: 03/11/10 20:48 Temat postu: fajnie |
|
|
| Miło zobaczyć Panią YIgę tu. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
PiotrChabora Aktywny użytkownik

|
|
| Powrót do góry |
|
 |
marli Stały użytkownik

|
Wysłany: 04/11/10 16:54 Temat postu: |
|
|
Panie Piotrze coś sie ta Pana strona nie otwiera  |
|
| Powrót do góry |
|
 |

|
|
| Powrót do góry |
|
 |
dlotiwl Aktywny użytkownik

|
Wysłany: 08/11/10 15:04 Temat postu: |
|
|
| Witam Panie Piotrze ,na Pana stronie www i fejsfuku nie ma ani słowa ( może przeoczyłem ? ) o Pana opcji politycznej , może nam Pan to przybliżyć ? |
|
| Powrót do góry |
|
 |

|
Wysłany: 08/11/10 19:02 Temat postu: |
|
|
Witam !
Oczywiście - już wyjaśniam.
Określiłbym siebie jako człowieka o poglądach liberalnych, mieszczących się w definicji centrolewicy (w rozumieniu brytyjskiej Labour Party).
Nie jestem związany z żadną z istniejących partii politycznych w Polsce i do żadnej z nich nie mam ochoty wstępować.
Dlatego też wybrałem start z listy Wspólnoty, wiem że gdy Państwo umożliwicie mi zdobycie mandatu, nie będę sterowany instrukcjami politycznymi, i będę mógł w Radzie Dzielnicy współpracować z każdym, i nad każdym sensownym projektem, niezależnie od tego czy jest on zgłaszany przez tą czy inną partię.
Uważam że paranoją jest wikłanie sporów politycznych w problemy remontów przedszkoli, dróg. Radni mają zajmować się realnymi problemami mieszkańców, a te nie mają barw partyjnych.
Może to wizja idylliczna, ale jeżeli mają być zmiany to tylko dzięki nowym ludziom w samorządach.
Zapewne wie Pan jak układane są wyborcze listy partyjne, pierwsze pozycje dostają osoby które są lojalne wobec partii, a kryterium oceny merytorycznej kandydatów jest mało istotne.
Ja nie musiałem swojego programu wyborczego konsultować z kimkolwiek oprócz moich sąsiadów, oraz użytkowników np. tego forum.
Powtórzę moje hasło : Odbierzmy Mokotów Partiom!
Pozdrawiam
Piotr Chabora _________________ http://www.piotrchabora.pl
http://www.facebook.com/PiotrChaboradoRadyDzielnicy |
|
| Powrót do góry |
|
 |

|
Wysłany: 08/11/10 19:07 Temat postu: krótka informacja na mój temat |
|
|
Nazywam się Piotr Chabora, mam 35 lat. Jestem szczęśliwym mężem Ewy oraz ojcem Wiktorii, Weroniki i Bartosza. Z Mokotowem jestem związany od 10 lat. Tutaj mieszkam i pracuję. Moje dzieci chodzą do mokotowskich szkół na Sadybie i Sielcach. Jestem wiceprzewodniczącym rady rodziców w XXXIV Liceum Ogólnokształcącym im. Miguela de Cervantesa.
Zawsze chciałem pracować blisko ludzi i dla ludzi. Początki mojej drogi zawodowej są związane z Polskim Komitetem Pomocy Społecznej, w którym pracowałem w latach 1998-2001. Zajmowałem się tam pracą na rzecz osób starszych i dzieci z ubogich rodzin. W tym okresie byłem członkiem Rady Współpracy z Organizacjami Pozarządowymi działającej przy Premierze Jerzym Buzku. W latach 1999-2001 kierowałem pracami redakcji czasopism „Polityka Społeczna” oraz „Problemy Opiekuńczo-Wychowawcze” wydawanych przez Instytut Rozwoju Służb Społecznych.
W moim życiu miałem też zaszczyt poznać i współpracować z prof. Andrzejem Tymowskim – wybitnym politykiem społecznym, byłym rektorem UW, żołnierzem AK „Batalionu Parasol”.
Od 2002 roku pracuję na własny rachunek prowadząc firmę zajmującą się nowymi technologiami.
Czas wolny najbardziej lubię spędzać z rodziną na wspólnych spacerach po okolicy. Lubimy też wędrować po Puszczy Kampinoskiej, połoninach bieszczadzkich i urokliwych małych miasteczkach. _________________ http://www.piotrchabora.pl
|
| Powrót do góry |
|
 |
Zag Aktywny ekspert

|
Wysłany: 11/11/10 13:18 Temat postu: |
|
|
Witam panie Piotrze,
Cieszę się, że pojawił się pan na forum i przedstawił program adresujący problemy Sielc. Jestem w stanie na pana zagłosować podczas wyborów. Zastanawia mnie tylko w jaki sposób zamierza pan zostać radnym startując z ostatniej pozycji listy mało znanego komitetu wyborczego jakim jest Warszawska Wspólnota Samorządowa? Wiadome jest, że zwykle wyborcy głosują na osobę im znaną lub na pierwszą z listy komitetu przez nich popieranego.
Dla nie wtajemniczonych podaję zasadę przydzielania mandatów:
| Cytat: | Mandaty dzieli się na zasadzie proporcjonalności.
A więc - oddajesz głos na daną listę. W zależności od tego, ile osób na nią zagłosuje, tylu proporcjonalnie znajdujących się na niej kandydatów zostanie radnymi.
Ale: obowiązuje 5-procentowy próg wyborczy i dopiero po jego przekroczeniu dany komitet może uczestniczyć w podziale mandatów.
Wyborca może postawić tylko jeden krzyżyk - przy nazwisku wybranego kandydata.
Oznacza to, że oddał głos na listę, ale równocześnie wskazał na niej osobę z pierwszeństwem do uzyskania mandatu. |
|
|
| Powrót do góry |
|
 |

|
Wysłany: 11/11/10 19:23 Temat postu: |
|
|
Witam !
Dziękuję za deklarację oddania na mnie głosu.
Co do pozycji na liście sprawa wygląda tak, że osoba z pierwszego miejsca o ile wiem nie prowadzi żadnej kampanii, natomiast ja nawet w ciągu ostatnich 3 dni osobiście - podkreślam słowo osobiście - rozmawiałem z niemal 1000 osób, czy zna Pan osobę ubiegającą się o mandat radnego dzielnicy w tym okręgu tak zaangażowaną w kampanię? Dodatkowo sam wybrałem miejsce ostatnie. Co do listy wyborczej to jedyna lista niepartyjna która została zarejestrowana w tym okręgu wyborczym, a ja nie widzę siebie w jakiejkolwiek istniejącej w Polsce partii.
Pozdrawiam i liczę na osobiste spotkanie w najbliższym czasie na Sielcach,
|
| Powrót do góry |
|
 |
Vanat Stały użytkownik

|
Wysłany: 11/11/10 23:09 Temat postu: |
|
|
Prosimy o spotkanie, chetnie przyjdę i porozmawiam o problemach Sielc.
Jak Pan chce dotrzeć z tym ciekawym programem do mieszkańców ? |
|
| Powrót do góry |
|
 |

|
Wysłany: 12/11/10 12:14 Temat postu: |
|
|
Niestety spotkanie takie w spotkanie wyborcze nie dojdzie do skutku, brak sali. Natomiast najbliższe dni : sobotę i niedziele spędzę na pukaniu do Państwa mieszkań,
Przy okazji ponieważ kilka osób deklarowało pomoc to zapraszam do kontaktu, bardzo potrzebuję pomocy w ten właśnie weekend. Liczę na towarzystwo i wspólne rozmowy z mieszkańcami Sielc, lub pomoc w dystrybucji ulotek z programem.
Pozdrawiam
|
| Powrót do góry |
|
 |
|