|
Sielce - dolny Mokotów - Warszawa
Miejsce spotkań mieszkańców i miłośników Sielc w dzielnicy Mokotów w Warszawie
|
Prasa lokalna
| Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
| Autor |
Wiadomość |
erd Aktywny ekspert

|
Wysłany: 17/10/07 15:44 Temat postu: Prasa lokalna |
|
|
Byłem dzisiaj w Urzędzie Dzielnicowym na Wiktorskiej i obok okienka podawczego wyłożona była nowa gazetka:
Biuletyn informacyjny Miasta Stołecznego Warszawy, Nr 1/2007.
Tu jest informacja o Biuletynie:
http://www.um.warszawa.pl/ngo/index.php?id=470
a tu jest Biuletyn w pdfie:
http://um.warszawa.pl/pliki/ngo/biuletyn_wrzesien.pdf
Gazetka wydana na dobrym, błyszczącym papierze, 8 stron, spięta zszywkami, format 204x289 mm.
Adresu serwisu redakcyjnego www nie podają, widocznie jeszcze nie ma.
Zamiast standardowej stopki redakcyjnej, lakoniczna informacja na dole ostatniej strony:
We wstępniaczku HGW napisała m. in.:
| Cytat: |
Przekazuję w Państwa ręce
pilotażowy numer informa-
cyjnego biuletynu miejskie-
go. To pismo informować bę-
dzie warszawiaków o pracy
Ratusza.
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
erd Aktywny ekspert

|
Wysłany: 18/10/07 21:07 Temat postu: |
|
|
Przechodziłem koło poczty na Dworkowej i wstąpiłem. Nic tam nie miałem do załatwienia, ale zwykle w czwartek wykładają Południe, więc pomyślałem sobie, że jak będzie to wezmę i napiszę coś na forum.
Był najnowszy numer: Rok XIV nr 34 (574), 18 października 2007.
Podtytuł: Głos Mokotowa Ursynowa Wilanowa.
Nad tytułem napis: Jedyna wysokonakładowa gazeta lokalna na całym Mokotowie.
Format: 28x41 cm. Stron: 16.
Na tytule gazety napis: Łączny nakład 75 000 egz. W stopce: Nakład 40 000 egz.
Siedziba redakcji: ul Puławska 136.
Redaktor naczelny: Andrzej Rogiński.
Serwis www: http://www.poludnie.com.pl/
Gazetka ukazuje się od 1 kwietnia 1994 r.
Najnowszy numer zdominowany jest przez tematykę wyborczą. Również burmistrz zachęca do udziału w wyborach:
Burmistrz Twojej dzielnicy ostrzega!
Nie bierzesz udziału w wyborach?
Inni wybiorą za Ciebie!
Warszawa potrzebuje Twojego głosu!
|
Ostatnio zmieniony przez erd dnia 19/11/07 11:14, w całości zmieniany 5 razy |
|
| Powrót do góry |
|
 |
erd Aktywny ekspert

|
Wysłany: 19/10/07 9:29 Temat postu: |
|
|
W Śródmieściu ukazuje się klon Południa zatytułowany: Południe - Głos Śródmieścia.
Redaktor naczelny, adres redakcji, adres www, format - tak jak w Południu.
Pierwszy numer ukazał się 10 listopada 2006 r. Liczył 12 stron.
W numerze 1 nad tytułem napis:
Jesteśmy z Wami już 13 lat - teraz także w Śródmieściu.
We wstępniaku do numeru 1 można przeczytać:
Witamy wszystkich Czytelników "Południa" w Śródmieściu. Jesteśmy na rynku prasy lokalnej już od 12 lat, jako "Południe - Głos Mokotowa Ursynowa Wilanowa". Ukazujemy się w 50 tysięcznym, kontrolowanym nakładzie. Niejednokrotnie poruszaliśmy sprawy ważne i dla Śródmieścia. Teraz będziemy z Wami na stałe.
|
Najnowszego numeru nie mam. Mam przedostatni - Rok II, Nr 14 (17), 4 października 2007. Liczy 8 stron.
W stopce informacja: Następny numer ukaże się 18 października.
Ostatnio zmieniony przez erd dnia 19/11/07 11:22, w całości zmieniany 2 razy |
|
| Powrót do góry |
|
 |
erd Aktywny ekspert

|
Wysłany: 19/10/07 15:31 Temat postu: |
|
|
Starsze winiety Południa:

Ostatnio zmieniony przez erd dnia 19/11/07 11:31, w całości zmieniany 1 raz |
|
| Powrót do góry |
|
 |
erd Aktywny ekspert

|
Wysłany: 20/10/07 9:08 Temat postu: |
|
|
Passa
Ukazuje się od 2000 r. Nie wiem z jaką datą ukazał się numer 1, bo najwcześniejszy mam nr 10 z 20 lipca 2000.
Podtytuł:
początkowo: Tygodnik Ursynowa i okolic,
w 2001 r. zmieniony na: Tygodnik sąsiadów/Ursynów. Mokotów. Wilanów. Piaseczno. Konstancin. Jeziorna,
w 2006 r. dodano: Lesznowolę.
Serwis redakcyjny początkowo był pod adresem: http://www.tygodnik.net/
obecnie: http://www.passa.waw.pl/
W serwisie dostępny jest najnowszy numer w pdfie, tzn. Nr 41(378), 18 października 2007.
Stopka redakcyjna jest na stronie 26 na dole.
Redaktor naczelny: Maciej Petruczenko.
Adres redakcji: 02-786 Warszawa, ul Lachmana 4.
Artykuły z wcześniejszych numerów od lipca 2003 dostępne są w dziale Archiwum.

Ostatnio zmieniony przez erd dnia 19/11/07 11:45, w całości zmieniany 1 raz |
|
| Powrót do góry |
|
 |
erd Aktywny ekspert

|
Wysłany: 24/10/07 22:32 Temat postu: |
|
|
Passa
| erd napisał: |
Ukazuje się od 2000 r. Nie wiem z jaką datą ukazał się numer 1, bo najwcześniejszy mam nr 10 z 20 lipca 2000.
Podtytuł:
początkowo: Tygodnik Ursynowa i okolic,
|
Sprawdziłem w bibliotece:
numer 1 ma datę: 18 maja 2000
i podtytuł: TYGODNIK MIESZKAŃCÓW URSYNOWA.
Zmiana podtytułu na: TYGODNIK URSYNOWA I OKOLIC nastąpiła od numeru 8 z 6 lipca 2000.
Niżej jest tekst wstępniaka zamieszczonego na stronie 2 w numerze 1 z 18 maja 2000, zatytułowanego: Byliśmy, jesteśmy, będziemy! i zilustrowanego zdjęciem redakcji:
NISKO KŁANIA SIĘ Czytelnikom ten sam zespół redakcyjny, który - z niewielkimi zmianami personalnymi - od trzynastu lat starał sie zintegrować społeczność ursynowską poprzez lokalny tygodnik "Pasmo", wydawany od 1991 roku jako bezpłatne czasopismo w nakładzie początkowo pięćdziesięciu, zaś ostatnio nawet siedemdziesięciu pięciu tysięcy egzemplarzy. Od początku związane z Ursynowsko-Natolińskim Towarzystwem Społeczno-Kulturalnym było "Pasmo" przedsięwzięciem, zrodzonym z inicjatywy Andrzeja Ibisa-Wróblewskiego, największego autorytetu dziennikarstwa polskiego w zakresie polszczyzny; człowieka nieposzlakowanej prawości, którego zawodowy kręgosłup może do dzisiaj być wzorem. To właśnie Ibis zaproponował ursynowianom formułę gazety sąsiedzkiej, przyjaznej wszystkim mieszkańcom, stroniącej od politycznych i światopoglądowych zaszeregowań. Od tej formuły nie zamierza odstąpić zespół redakcyjny, który przedstawia właśnie pierwszy numer nowego tygodnika "Passa".
Jest to kontynuacja Ibisowskiego zamysłu, wcielonego w życie przez pierwszego redaktora naczelnego "Pasma", Marka Przybylika; zamysłu, podchwyconego przez długoletniego prezesa UNTSK, świętej pamięci Jerzego Machaja, który przez pięć lat był wydawcą czasopisma, by za wymagające stalowych nerwów utrzymanie niezależności gazety na koniec zapłacić życiem. Ursynowski tygodnik "Pasmo" funkcjonował w latach dziewięćdziesiątych jako największe pod względem nakładu czasopismo sublokalne w Polsce, zyskawszy w ostatnich dwóch latach - dzięki profesjonalnym posunięciom młodej załogi - mocną podstawę ekonomiczną. Niestety zmieniona zrządzeniem losu struktura własnościowa sprawiła, że nieoczekiwanie ktoś postanowił wbić redakcyjnej ekipie nóż w plecy. Wobec tego cały zespół dziennikarski "Pasma" przeszedł do świeżo powołanego tygodnika "Passa", który przedstawiamy teraz ursynowianom.
Drzwi redakcji, mieszczącej się wciąż przy ul. Cynamonowej 2 (główną siedzibę już wkrótce otwieramy przy Migdałowej 10), jak również łamy gazety, są otwarte dla wszystkich - z wyjątkiem złodziei. Zwłaszcza tych, którzy usiłują ukraść cudzy dorobek i stroić się w nie swoje piórka.
MACIEJ PETRUCZENKO
Redaktor naczelny
|
I jeszcze sprostowanie do poprzedniego postu dopisane w trybie edycji:
| erd napisał: | | w 2001 r. zmieniony na: Tygodnik sąsiadów/Ursynów. Mokotów. Wilanów. Piaseczno. Konstancin. Jeziorna |
między Konstancin i Jeziorna zamiast kropki powinien być myślnik, tak jak to widać na skanach. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
erd Aktywny ekspert

|
Wysłany: 25/10/07 21:04 Temat postu: |
|
|
Pasmo
Pierwszy numer ukazał się 31.X.1987.
Liczył 8 stron i kosztował 20 zł.
Pierwszym redaktorem naczelnym był
Marek Przybylik - http://pl.wikipedia.org/wiki/Marek_Przybylik
Podtytuł: Tygodnik Ursynowsko-Natolińskiego Towarzystwa Społeczno-Kulturalnego.
Adres redakcji: Ursynów ul. Hawajska 15.
A to wstępniak z pierwszego numeru:
Pasmo zmartwień i nadziei
Nie warto żyć bez nadziei. Dlatego powołaliśmy ten tygodnik, by służył mieszkańcom pasma Ursynów-Natolin, które jest jednym wielkim pasmem zmartwień. Chcemy obudzić nadzieję. Wierzymy, że przynajmniej te najdokuczliwsze uda się nam wspólnymi siłami złagodzić, a może usunąć.
Tygodnik "Pasmo" ma nam w tym dopomóc. Ma być łącznikiem między nami, ma informować i zabiegać, ma interweniować i bronić. Ma być transmisją między naszą społecznością a władzami, między miastem satelickim a stolicą, od której oddziela nas obszar niemożności.
135 tysięcy mieszkańców pasma Ursynów-Natolin jest pozbawionych wszelkich środków komunikacji społecznej. Nie znamy się. Musimy się poznać, by nabrać do siebie zaufania i przekonać się jakie cele nas łączą. W imię tych celów będziemy wspólnie występować. Ursynowsko-Natolińskie Towarzystwo Społeczno-Kulturalne powstało jako wyraz niezgody na warunki, w jakich przyszło nam żyć. Na sąsiednich szpaltach informujemy o jego programie i dokonaniach. Musimy działać wspólnie. Uważamy, że jeśli sami sobie nie pomożemy, to nie pomoże nam nikt.
Dlatego apelujemy o udział w pracach Towarzystwa. Apelujemy również o udział w redagowaniu naszego tygodnika. Chcemy reprezentować interesy nas wszystkich, mieszkańców pasma Ursynów-Natolin, na których rzecz działamy już (a może dopiero?) dwa lata. Pomogło nam już Warszawskie Wydawnictwo Prasowe RSW "Prasa-Książka-Ruch", które wydaje ten tygodnik. Liczymy na pomoc innych.
Może nam się uda zmienić to wielkie pasmo zmartwień chociażby w małe pasemka radości.
Miejmy nadzieję!
UNTSK
|
Najnowszy numer to numer 36 (976), środa 24 października 2007 r.
Na winiecie jest też wyraz: Metro, i w związku z tym nie wiem czy obecny tytuł gazety to Pasmo, czy Pasmo Metro.
Podtytuł:
TYGODNIK DLA CIEBIE/PIASECZNO.LESZNOWOLA.KONSTANCIN-JEZIORNA.URSYNÓW.WILANÓW.MOKOTÓW
Liczy 12 stron.
Serwis redakcyjny: http://www.pasmo.pl
aktualnie wyświetla się tam komunikat:
PRZERWA TECHNICZNA - PRZEPRASZAMY
Redaktor naczelny: Jacek Krawczyk.
Wydawca: Grupa Biznesu "CALMEIN" Sp z o.o.
Adres redakcji: ul. Cynamonowa 2.

Ostatnio zmieniony przez erd dnia 19/11/07 11:57, w całości zmieniany 1 raz |
|
| Powrót do góry |
|
 |
erd Aktywny ekspert

|
Wysłany: 28/10/07 10:56 Temat postu: |
|
|
Mokotów
Sześciostronicowy numer 0 ukazał się z datą: 6 04'90.
Kosztował 400 zł.
Format: 232x329 mm. Następne numery były nieco większe: ok. 248x343 mm.
Redaktor naczelny: Witold Błażejewski.
Podtytuł: Tygodnik Komitetu Obywatelskiego Solidarność.
Kilka numerów mam w swoim zbiorze, kilka znalazłem w bibliotece, w sumie namierzyłem następujące numery:
Nr 0, 6 04 '90
Nr 1, 13 04 '90
Nr 2, 27 04 '90
Nr 3, 4 05 '90
Nr 4, 11 05 '90
Nr 5, 18 05 '90
Nr 6, 25 05 '90
Nie wiem, czy numer 6 był ostatnim jaki ukazał się, czy może jeszcze po nim coś się ukazało. Na dole pierwszej strony numeru 6 jest napis: UWAGA! Następny numer za dwa tygodnie.
Wstępniak z numeru 0:
Stopka redakcyjna z numeru 1:

Ostatnio zmieniony przez erd dnia 21/11/07 8:29, w całości zmieniany 2 razy |
|
| Powrót do góry |
|
 |
erd Aktywny ekspert

|
Wysłany: 16/11/07 21:33 Temat postu: |
|
|
Kurier Mokotowa
Ośmiostronicowy numer 1 ukazał się z datą: luty 1992.
Format: 298x418 mm.
Redaktor naczelny: dr Ewa Rosnowska.
Podtytuł: Pismo inicjatyw społecznych.
Kilka numerów mam w swoim zbiorze, kilka znalazłem w bibliotece. W sumie namierzyłem następujące numery (kreseczki --- oznaczają, że tych numerów, które powinny być w tym miejscu nie miałem w ręku):
Nr 1, luty 1992
---
Nr 3, kwiecień 1992
---
Nr 8, wrzesień 1992
Nr 9, październik 1992
---
Nr 1(12), styczeń 1993
Nr 2(13),luty 1993
Nr 3(14), marzec 1993
Nr 4, kwiecień 1993
Nr 5, maj 1993
---
Nr 9, wrzesień 1993
Nr 10, październik 1993
---
Nr 4, kwiecień 1994
---
Nr 11, listopad 1994
Nr 12, grudzień 1994
A to winieta, wstępniak i stopka redakcyjna z pierwszego numeru:
 |
|
| Powrót do góry |
|
 |
erd Aktywny ekspert

|
Wysłany: 21/11/07 9:16 Temat postu: |
|
|
Sąsiedzi
Nowość.
Numer 1 (1), 16 listopada 2007, bezpłatny tygodnik Ursynowa, Mokotowa, Wilanowa, Konstancina-Jeziorny, Piaseczna, Góry Kalwarii, Lesznowoli.
Serwis: http://www.tygodnik-sasiedzi.pl/ - w serwisie jest do pobrania nr 1 w pdfie.
Nakład 50 000. Format: ok. 28x41 cm. Stron: 12, spiętych zszywkami.
Redaktor naczelny: Jacek Chudzik.
Adres redakcji: 02-611 Warszawa, ul. Krasickiego 16a lok. 3.
Wydawca: Michał Olszewski.
 |
|
| Powrót do góry |
|
 |
erd Aktywny ekspert

|
Wysłany: 22/12/07 12:29 Temat postu: |
|
|
Panorama Południa
Ukazuje się od stycznia 2004 r. Od dłuższego czasu nie widziałem tej gazetki na Starym Mokotowie. Najnowszy numer 20-21(86-87) 2007, 24.12.2007, zwinąłem w Urzędzie Dzielnicowym na Ursynowie.
Format: 20x30 cm. Ilość stron: 24 (z okładkami).
Serwisu www nie namierzyłem - chyba nie mają. Pod adresem:
http://panoramapoludnia.pl/
wyświetla się komunikat dostawcy konta internetowego.
Trochę informacji ze stycznia 2006 r. jest pod adresem:
http://www.warszawa.pl/Media/Prasa/125,317,2,1,0,0-Panorama_Po%C5%82udnia.html
 _________________ Bierzemy się za robotę
narzekać będziemy potem. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
erd Aktywny ekspert

|
Wysłany: 23/12/07 11:31 Temat postu: |
|
|
Biuletyn Informacyjny Miasta Stołecznego Warszawy
Ukazał się numer 2/2007. Jest w nim półstronicowy artykuł mokotowski o nowym Teatrze Nowym, który powstanie przy ul. Sandomierskiej w wyniku podziału dotychczasowego Teatru Nowego. Skanów tego numeru nie namierzyłem w Internecie. Pod poprzednio podanym adresem nadal jest numer 1.
|
| Powrót do góry |
|
 |
erd Aktywny ekspert

|
Wysłany: 30/12/07 17:28 Temat postu: |
|
|
Kurier Południowy
Serwis www: http://kurierpoludniowy.pl/
| Kurier Południowy napisał: |
Kurier Południowy ukazuje się w nakładzie 100 tys. egzemplarzy na terenie warszawskiej dzielnicy Ursynów oraz w pięciu powiatach: piaseczyńskim, pruszkowskim, grodziskim, grójeckim i otwockim. Jest największą, najłatwiej dostępną i najchętniej czytaną gazetą regionu - 37 gmin, zamieszkałych przez prawie milionową populację.
|
Na Starym Mokotowie nie widuję tej gazetki.
Najnowszy numer: Rok VII, Nr 48 (227), 21 grudnia 2007 - 10 stycznia 2008, był wyłożony przed Świętami w Urzędzie Dzielnicy Ursynów.
Fragment stopki z nru 48 z 2007 r. bo cała była za długa:
|
| Powrót do góry |
|
 |
erd Aktywny ekspert

|
Wysłany: 10/01/08 19:42 Temat postu: |
|
|
Echo Miasta Warszawa
Echo Miasta ukazuje się w 7 wydaniach lokalnych:
- Katowice
- Kraków
- Łódź
- Poznań
- Trójmiasto
- Warszawa
- Wrocław
Pierwszy numer Echa Miasta Warszawa ukazał się w czwartek 16.06.2005 r.
Wstępniak z numeru 1(1):
WITAMY!
Od dziś, co czwartek, dajemy Warszawie dobrą gazetę. Czy dobrą dziennikarsko - oceńcie sami, ale z pewnością dobrą dla miasta. Chcemy je rozwijać, promować wszystko co dla Warszawy i warszawiaków korzystne, pokazywać zjawiska i ludzi, dzięki którym miastu przybywa urody, zaradności i komplementów mieszkańców. Nasze działanie wesprzemy nakładem w wysokości 200 000 egzemplarzy. To też pomoże nam walczyć z wszystkim, co w stolicy przeszkadza i szkodzi. Posłuchajcie "Echa". Warto.
Łukasz Witkowski, redaktor naczelny.
|
Serwis - http://echomiasta.pl/
W dziale Archiwum dostępne są numery archiwalne.
Najnowszy numer to nr 2 (244), czwartek, 10 stycznia 2008.
|
| Powrót do góry |
|
 |
erd Aktywny ekspert

|
Wysłany: 22/02/08 19:09 Temat postu: |
|
|
Czas Warszawski
Wstąpiłem dzisiaj do Urzędu Dzielnicy Ursynów po gazetki lokalne, był m. in. Czas Warszawski. Najnowszy numer to numer 05-06 (465-466), środa 2008-02-20. Serwis jest pod adresem:
http://www.czaswarszawski.pl/
Numer 1(1) ukazał sie w czwartek, 4 grudnia 1997 w czterech wydaniach dzielnicowych. Wydania dzielnicowe składały się z kolorowej części wspólnej dla wszystkich wydań i współpaginowanej czarno-białej wkładki dzielnicowej. Wcześniej ukazały się sygnalne numery zerowe. W bibliotece znalazłem dwa takie numery: numer 0 z piątku, 12 września 1997 r. i numer 0 z czwartku, 18 września 1997 r. Wkładki dzielnicowe miały swój własny tytuł i były kontynuacją ukazujących się wcześniej samodzielnych gazetek lokalnych.
Tytuły wkładek:
- Czas Mokotowa, potem Czas Mokotowa i Ursynowa
- Tygodnik Bielan i Żoliborza
- Gazeta Praska
- Wydanie Zachodnie.
Nieco później zaczęło ukazywać się wydanie z wkładką Gazeta Śródmiejska, a jeszcze później z wkładką Gazeta Pruszkowska.
Wydania dzielnicowe ukazywały się do lipca 2000 r., potem ukazywało się jedno wydanie dla całej Warszawy bez wkładki. Nadal ukazywało się wydanie pruszkowskie, ale nie wiem do kiedy.
| Czas Warszawski pod adresem http://www.czaswarszawski.pl/redakcja.php napisał: |
CZAS WARSZAWSKI
1.
Historia: "Czas Warszawski", kolorowy, bezpłatny tygodnik ogólnostołeczny, ukazuje się nieprzerwanie od 6 lat. Nakład w roku 1997 stały - 150 tys., obecnie regulowany.
2.
Profil: "Czas Warszawski" jest pismem o charakterze samorządowo-
politycznym. W polu jego zainteresowań znajdują się kluczowe problemy Stolicy oraz kwestie o doniosłej randze ogólnospołecznej
i ogólnopolitycznej.
Na łamach "Czasu Warszawskiego" chętnie goszczą znani politycy, komentując bieżące wydarzenia. Często występują również reprezentanci samorządowych władz Warszawy oraz jej dzielnic. Również, chociaż rzadziej, przedstawiciele środowisk biznesowych.
"Czas Warszawski" jest otwarty na wszystkie partie i ugrupowania polityczne, co nie znaczy, że nie posiada własnej tożsamości . Prowadzone na jego łamach polemiki oraz dyskusje sprawiły, iż na rynku prasowym zyskał miano tytułu opiniotwórczego.
3.
Dystrybucja: ponad 500 punktów kolportażowych. Ważniejsze to: warszawski Ratusz, urzędy dzielnicowe, niektóre ministerstwa i urzędy centralne, kluby poselskie w Sejmie, wszystkie biura poselsko-senatorskie warszawskich parlamentarzystów, siedziby większości partii politycznych. Nadto: wybrane szkoły wyższe i placówki naukowo-badawcze, banki, towarzystwa ubezpieczeniowe, urzędy skarbowe; w węższym zakresie - urzędy pocztowe, przychodnie, domy kultury i ośrodki rekreacyjno - sportowe. Dalej: sieć aptek CF Cefarm plus apteki jednostkowe oraz niektóre drogerie i perfumerie. Wreszcie: obiekty sieci handlowej MarcPol-u, wybrane obiekty handlowe z wyłączeniem sklepów branży mięsnej, rybnej i warzywnej. Na koniec: bezpośrednie dotarcie do pasażerów, korzystających z usług współpracujących z nami korpracji tasówkowych.
4.
Czytelnik: wiek: z zasady powyżej lat 30 - u, liczący się procentowo przedział wiekowy 50.-60.; wykształcenie: wyższe i średnie; grupy zawodowe: działacze społeczno-samorządowi, politycy, nauczyciele, również szkół wyższych, urzędnicy różnych szczebli, także ministerialni, przedstawiciele tzw. wolnych zawodów, środowiska wojskowo-kombatanckie, właściciele małych firm.
5.
Kontakt: tel./fax: 617 79 50, e-mail: redakcja@czaswarszawski.pl
ZAKRES WYKONYWANYCH USŁUG
6.
Działalność kolporterska i wydawnicza, promocyjno-reklamowa, marketingowa, doradztwo medialne i monitoring tematyczny prasy, organizacja konferencji, kurso-konferencji, spotkania promocyjne.
7.
Opracowanie graficzne, skład, łamanie, skanowanie, retusz, przygotowanie do druku książek, czasopism, druków okazjonalnych, kalendarzy plakatowych, biurowych, książkowych, folderów, katalogów branżowych, wizytówek, książeczek rozliczeniowo-rozrachunkowych, plakatów, etc.
8.
Posiadamy profesjonalne studio graficzne działające w środowisku Macintosh.
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
|
|