Forum Sielce

Sielce - dolny Mokotów - Warszawa

Miejsce spotkań mieszkańców i miłośników Sielc w dzielnicy Mokotów w Warszawie

AlbumAlbum   PomocPomoc   SzukajSzukaj   GrupyGrupy   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 

Problem "pijaczków" na Sielcach

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Sielce -> Sprawy bieżące
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
rollbackImmediate
Stały użytkownik
Stały użytkownik

PostWysłany: 21/11/11 10:00    Temat postu: Problem "pijaczków" na Sielcach Odpowiedz z cytatem

Moi Drodzy

Zapewne każdy kto zagląda od czasu do czasu na te forum zauważył, mieszkając na Sielcach problem pijaczków i to jaki brud po sobie zostawiają.

Niestety, w sobotę około południa miałem nieprzyjemność zwrócić takiemu jegomościowi uwagę, ażeby nie obsikiwał bloku w którym mieszkam, a tym samym - zarazem - nie załatwiał swoich potrzeb na trawniku pod moim balkonem. W odpowiedzi na podniesiony problem zostałem zmieszany z błotem, drugi z pijaczków leciał już bronić interesu swojego koleżki - zaś sąsiedzi - zamiast mnie wesprzeć - to mnie straszyli Policją!

Załamałem ręce. Gdzie nie pójść tam leżą butelki - po piwie, wódce i winiakach, puszki po piwie i gdzieniegdzie ludzkie odchody (wczoraj wracają popołudniem do domu, w ciągu ul. Sieleckiej miałem nieprzyjemność zaobserwować osobę wypróżniającą się w krzakach pod czyimś oknem). Z żalem muszę przyznać, że problem brudu i pijaństwa powodu, że Sielce nie są miejscem przyjaznym i ładnym. Sielce - wbrew naszym marzeniem są brudniejsze aniżeli Praga (polecam okolice "Chińczyka" przy skrzyżowaniu Chełmskiej i Górskiej), jest wiele przemocy i wandalizmu - polecam pomazane ściany, obsikane garaże i walające się śmieci w chodnikowych kubłach.

Po prostu - paskudztwo. Mam nadzieję, że przeczyta to ktoś, kto zajmuje się sprawami Mokotowa w Urzędzie Miasta!
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
trzydziestolatek
Ekspert
Ekspert

PostWysłany: 21/11/11 14:18    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Patologia będzie się szerzyć. Na przykładzie mojego bloku - Iwicka 47A - spory budynek, nie remontowany od lat, wciąż piecyki gazowe, bo ciepłej wody nigdy nie doprowadzono - już wiadomo dlaczego. Otóż wszystkie niewykupione dotąd mieszkania (wykupy wstrzymane są od dawna) przeznaczone są dla lokatorów eksmitowanych z innych lokali na terenie mokotowa - głównie będą to rodziny patologiczne, utrzymujące się wyłącznie z pomocy społecznej, wielodzietne, zaglądające do kieliszka. Część takowych rodzin już zamieszkała. Między innymi mieszkanie które ja zajmuję od kilkunastu lat również przeznaczone jest dla takiej rodziny, a mnie niebawem czeka eksmisja, gdyż jest to mieszkanie komunalne, a ja jako wnuk nie jestem uprawniony do wejścia w najem po dziadku, który mieszka tu od 1956 roku. Lokalówka już robi podchody, by się mnie pozbyć. Tak więc niebawem niestety pożegnam się z Sielcami Sad
Powrót do góry
rollbackImmediate
Stały użytkownik
Stały użytkownik

PostWysłany: 21/11/11 15:58    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Panie "Trzydziestolatek" - Pan mnie nie strasz !
Sielce - gettem elementu - wierzyć się nie chce, i tak jest już źle, a co dopiero będzie kiedy to miejsce stanie się dzielnicą przeznaczoną pod mieszkania komunalne.
Kiedy się tu sprawdzałem dwa lata temu, to miejsce wydawało mi się wspaniałe, czyste i przytulne. Niestety teraz widzę, że tak nie jest Sad
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Sielce -> Sprawy bieżące Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Strona 1 z 1

Skocz do: