| Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
| Autor |
Wiadomość |
AGAD Aktywny użytkownik

|
Wysłany: 16/03/07 15:09 Temat postu: Problemy Sielc, kiedy rewitalizacja? |
|
|
Czy wiecie coś na temat rewitalizacji Sielc czy będzie i jeśli będzie to kiedy? Chyba wszyscy zdajemy sobie sprawę, że rewitalizacja jest bardzo potrzebna w naszej części Mokotowa.
Poniżej link do strony Urzędu Mokotów z informacjami na temat rewitalizacji, niestety o Sielcach jest niewiele
http://www.mokotow.waw.pl/komunikaty/zalozenia.doc _________________ I love SIELCE!!!
Ostatnio zmieniony przez AGAD dnia 24/03/07 21:15, w całości zmieniany 1 raz |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Zag Aktywny ekspert

|
Wysłany: 24/03/07 12:30 Temat postu: |
|
|
| Mimo braku planów rewitalizacyjnych Sielce się zmieniają na lepsze przez nowe inwestycje budowlane. Ja myślę, że szansą jest to, że wzrosły tu ceny nieruchomości więc nastąpi powolna migracja osób - więcej wprowadzi się tutaj osób młodych z pomysłem na miejsce gdzie mieszkają. W końcu Sielce są tak blisko centrum. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
AGAD Aktywny użytkownik

|
Wysłany: 17/04/07 22:55 Temat postu: |
|
|
W 2003 roku osiedle Sielce znalazło się na utworzonej przez OW SARP liście obiektów architektury XX w. z lat 1945 - 1989 określających tożsamość miasta. W/w lista była załącznikiem do wniosku do Prezydenta Miasta z prośbą o objęcie ich ochroną prawną, jako dziedzictwa kultury współczesnej. Sielce oceniono jako osiedle o indywidualnym, jednorodnym charakterze zabudowy i infrastruktury społecznej. W zatwierdzonym w 2006 r. studium uwarunkowań i kierunków zagospodarowania przestrzennego m.st. Warszawy Sielce zaliczono do obszarów "o kluczowym znaczeniu dla kształtowania struktury przestrzennej miasta z uwagi na zapewnienie ochrony wartości zabytkowych i kulturowych". _________________ I love SIELCE!!! |
|
| Powrót do góry |
|
 |
|