| Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
| Autor |
Wiadomość |
Info Aktywny ekspert

|
Wysłany: 08/08/06 8:10 Temat postu: Psie kupy |
|
|
| Jeszcze tylko do końca tego miesiąca niechlujni właściciele psów pozostaną bezkarni. Od 1 września wchodzi w życie nowy regulamin do ustawy o utrzymaniu porządku i czystości w gminach. Za nieczystości pozostawione po psach Straż Miejska będzie karać mandatem w wysokości od 20 do 500 zł. Na każde zgłoszenie ma obowiązek się zjawić i poprosić o sprzątnięcie nieczystości. Wyprowadzanie psa bez smyczy i kagańca jest karane mandatem w wysokości 200 zł. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Anastazja Najaktywniejszy ekspert

|
Wysłany: 20/08/06 23:57 Temat postu: |
|
|
| To wspaniale, że właściciele psów będą zmuszeni sprzątac. Przed moim garażem pewna pani wczesnym rankiem spuszcza swego psa, a on tam mi brudzi! Prawda, że to okropne? |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Info Aktywny ekspert

|
Wysłany: 10/09/06 11:58 Temat postu: |
|
|
Informacje nt. kampanii "Psie Sprawy" prowadzonej przez Zakład Oczyszczania Miasta.
 |
|
| Powrót do góry |
|
 |
marli Stały użytkownik

|
Wysłany: 03/11/10 17:30 Temat postu: |
|
|
| Czy od czasu ostatniego postu w tym wątku (czyli w ciągu 4 lat!) coś się zmieniło? Ja nie zauważyłam! Nadal strach oderwać wzrok od chodnika, nie tylko ze względu na dziury i kałuże, ale też ze względu na niemal pewne wdepnięcie w psią kupę. Straż miejska ma oczywiście ważniejsze zajęcia niż wlepianie mandatów za takie drobnostki nie sprzątniecie po psie. A już niedługo kolejna zima, a przecież nic tak pieknie wygląda jak psie g...no na białym śniegu. Nie mogę się doczekać... |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Zofia Stały użytkownik

|
Wysłany: 03/11/10 22:43 Temat postu: |
|
|
Moim zdaniem powoli się zmienia.
Sprzątają młodzi ludzie. Starsze osoby udają że nie widzą.
Gdy tylko widzę, uprzejmie zwracam uwagę mając nadzieję że właścicielowi zrobi się chociaż trochę wstyd. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
|