Forum Sielce

Sielce - dolny Mokotów - Warszawa

Miejsce spotkań mieszkańców i miłośników Sielc w dzielnicy Mokotów w Warszawie

AlbumAlbum   PomocPomoc   SzukajSzukaj   GrupyGrupy   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 

Rozbiórka ruin piekarni przy Podchorążych 29

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Sielce -> Sprawy bieżące
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Xawery
Ekspert
Ekspert

PostWysłany: 10/09/11 10:12    Temat postu: Rozbiórka ruin piekarni przy Podchorążych 29 Odpowiedz z cytatem

W dniu 9 września 2011 na ruiny starej piekarni przy ul. Podchorążych 27/29 wjechała koparka i rozpoczęła wyburzanie ( ma trwać do 15 września).

Od kilku lat ruiny szpeciły osiedle Sielce, stanowiły zagrożenie dla okolicznej dzieciarni i były miejscem schadzek dla meneli.

Z jednej strony szkada, ze znika obiekt z przedwojennych Sielc, ale z drugiej strony ruiny jakie straszyły przez ostatnie kilkanaście lat powinny juz dawno być rozebrane.

Zastanawiający jest inwestor rozbiórki podany na tablicy: Giełda Warszawska Elektroniczna Al. Niepodległości/ Armii Ludowej paw.20

Czy ktoś ma jakieś informacje na temat przyszłości tego miejsca po wyburzeniu starej piekarni ?
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Xawery
Ekspert
Ekspert

PostWysłany: 10/09/11 10:59    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

[img]http://www.sielce.waw.pl/forum/album_mod/upload/nazwa_obrazka_z_albumuca932e5d96fa94e14fc6d28bd834ec58
przesyłam fotkę z rozbiórki kopalni[/img]
Powrót do góry
Xawery
Ekspert
Ekspert

PostWysłany: 13/09/11 0:37    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

[img]http://www.sielce.waw.pl/forum/album_mod/upload/nazwa_obrazka_z_albumuhttp://imageshack.us/photo/my-images/607/sielcekoparkanaruinachp.jpg/[/img]
Powrót do góry
tg3a
Stały użytkownik
Stały użytkownik

PostWysłany: 13/09/11 9:36    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Witam.
Poprawiam wklejenie przez Xawerego drugiego ze zdjęć:

Z pierwszym jakoś nie dałem sobie rady. Wygląda, jakby już zostało usunięte z albumu.
Pozdrawiam
Tadeusz
Powrót do góry
Xawery
Ekspert
Ekspert

PostWysłany: 15/09/11 0:44    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Serdeczne dzięki za wstawienie fotki rozbieranej starej piekarni.
Nie potrafię sobie poradzić z wstawianiem fotek.

Pozdrawiam Cię Tadeusz
Powrót do góry
tg3a
Stały użytkownik
Stały użytkownik

PostWysłany: 15/09/11 9:45    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Spróbuj zacytować np. moją wiadomość z tym zdjęciem, i zobacz, co się pokazuje w cytowanym tekście. Są tam dwa znaczniki: [ img ] i [ /img ] (tylko bez spacji między klamerkami a zawartymi wewnątrz nich "komendami", które tutaj musiałem jednak zrobić, aby znaczniki nie zadziałały jako znaczniki, a zostały normalnie wyświetlone). Między znacznikami zamieszcza się adres obrazka.
No i zawsze pod ramką redagowania wiadomości masz do dyspozycji klawisz "Podgląd", który zawsze pozwala na sprawdzenie efektów swojej dotychczasowej pracy przed rzeczywistym wstawieniem wiadomości na forum.
Pozdrawiam Cię serdecznie.
Tadeusz
Powrót do góry
tg3a
Stały użytkownik
Stały użytkownik

PostWysłany: 15/09/11 15:08    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

W zasadzie widzę, że Twój problem bardziej wynikał z tego, że nie wstawiłeś prawidłowego adresu, a nie z niepoprawnego użycia znaczników. Więc napiszę, jak ja uzyskałem prawidłowy adres Twojego zdjęcia.
Z całego błędnego adresu *http://www.sielce.waw.pl/forum/album_mod/upload/nazwa_obrazka_z_albumuhttp://imageshack.us/photo/my-images/607/sielcekoparkanaruinachp.jpg/ podświetliłem to, co wydawało się być adresem obrazka na Imageshack'u, i co tutaj zaznaczyłem tekstem pogrubionym (gwiazdkę * dodałem, aby po wyświetleniu na forum z 1-szej części błędnego adresu nie robił się odsyłacz). Skopiowałęm podświetlenie, i w nowym oknie lub karcie przeglądarki wkleiłem do okna adresu, w wyniku czego pokazała mi się tam strona Imageshack'a zawierająca Twoje zdjęcie. Najechałem na nie wskaźnikiem myszy, i po naciśnięciu jej prawego przycisku wybrałem "kopiuj adres obrazka". Dla sprawdzenia, czy to będzie rzeczywiście sam obrazek wkleiłem tak uzyskany adres do okna adresu, i rzeczywiście, pojawił mi się sam obrazek. Dalej już prosto - napisałem posta, umieściłem znacznik img (1-szy, bez slasha), wkleiłem adres obrazka, i umieściłem 2-gi znacznik /img (ze slashem). Sprawdziłem na podglądzie, i, zadowolony efektem, wysłałem post.

Pozdrawiam
Tadeusz
Powrót do góry
trzydziestolatek
Ekspert
Ekspert

PostWysłany: 22/09/11 19:36    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Przechodzę tamtędy prawie codziennie w drodze do i z pracy. Mój niepokój wzbudza jedna kwestia - jaki los spotkał rzeszę kilku/kilkunastu kotów zamieszkujących ten budynek. Mam jedynie nadzieję, że umknęły zanim koparka zburzyła obiekt.
Swoją drogą nieraz zastanawiałem się kiedy zajmą się tym budynkiem, teraz jestem ciekawy co tam powstanie ale nie mam żadnych informacji.
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Sielce -> Sprawy bieżące Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Strona 1 z 1

Skocz do: