Forum Sielce

Sielce - dolny Mokotów - Warszawa

Miejsce spotkań mieszkańców i miłośników Sielc w dzielnicy Mokotów w Warszawie

AlbumAlbum   PomocPomoc   SzukajSzukaj   GrupyGrupy   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 

Sadyba

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Sielce -> Sąsiedztwo Sielc
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Anastazja
Najaktywniejszy ekspert
Najaktywniejszy ekspert

PostWysłany: 24/04/07 11:10    Temat postu: Sadyba Odpowiedz z cytatem

Granica między Sielcami a Sadybą przebiega ulicą Idzikowskiego. Wiele osób z Sielc przeprowadziło się do nowych bloków na Sadybie.

Ostatnio dzieją się tam ciekawe rzeczy za sprawą Oddziału Sadyba - Wilanów Towarzystwa Przyjaciół Warszawy oraz Towarzystwa Społeczno - Kulturalnego “Miasto - Ogród Sadyba”.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
trzydziestolatek
Ekspert
Ekspert

PostWysłany: 10/02/10 10:42    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Piszesz Anastazjo, że wiele osób z Sielc przeprowadziło się do nowych bloków na Sadybie, to fakt, ja akurat z Sadyby przeprowadziłem się na Sielce, jednakże nie z nowego bloku, lecz brzydkiego 10-cio piętrowca przy Bonifacego, bardzo się cieszę z zamiany, pomimo iż tam mieszkanie było większe.
Powrót do góry
Anastazja
Najaktywniejszy ekspert
Najaktywniejszy ekspert

PostWysłany: 10/02/10 23:02    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Trzydziestolatku, przemieściłeś się w odwrotnym kierunku niż większość migrujących mieszkańców. Teraz masz bliżej do Centrum. Na Sielcach, szczególnie w rejonie, gdzie Ty mieszkasz i przy Sieleckiej, całe rodziny gnieździły się w bardzo małych lokalach, więc kiedy powstawały nowe bloki na Stegnach i Sadybie - uciekały stąd. Ale co Ciebie skłoniło do wybrania odwrotnego kierunku - trudno zgadnąć.
Powrót do góry
trzydziestolatek
Ekspert
Ekspert

PostWysłany: 11/02/10 0:25    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Tak, faktycznie Anastazjo mój kierunek migracji jak to ładnie nazwałaś byś odwrotny do ogólnie panującego trendu. Otóż na Sadybie mieszkałem od urodzenia (no prawie-prawie, bo sam akt odbył się w szpitalu na Wołoskiej / wtedy Komarowa) do 15-go roku życia i jako nastolatek właśnie zamieszkałem z dziadkami przy Iwickiej, gdzie i tak od urodzenia bywałem, a od 1995 r. jestem tu na stałę, przez te 15 lat sporo się zmieniło, choćby to że mieszkam tu teraz już bez babci i dziadka... Czas mija nieubłaganie i bardzo szybko, przemijanie, proza życia...
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Sielce -> Sąsiedztwo Sielc Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Strona 1 z 1

Skocz do: