| Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
| Autor |
Wiadomość |
dlotiwl Aktywny użytkownik

|
Wysłany: 14/12/07 16:18 Temat postu: Sielanka |
|
|
No i Anastazja wywołała mnie do tablicy http://www.sielce.waw.pl/forum/album_comment,pic_id,220.html
wię proponuję zastanówmy sie czy da się z tym coś zrobić ... proszę równiez o Wasze wspomnienia i refleksje z odwiedzin w Sielance ( nie Karczmie S. za przeproszeniem )
Ja osobiście pamiętam tzw. "jajko przechodnie" na twardo któte to był zmuszony zamówić konsument nawet do jednego piwa ( po konsumpcji piwa , jajko oczywiście wracało za ladę ...) |
|
| Powrót do góry |
|
 |
AGAD Aktywny użytkownik

|
Wysłany: 15/12/07 14:41 Temat postu: Sielanka |
|
|
Moja mama pamięta Restaurację Sielanka jako spelunę, gdzie często odbywały się pijackie burdy, przyjeżdżała milicja i zabierała niegrzecznych gości. Obok Sielanki strach było przechodzić. Więc nie było takiej znowu sielanki. _________________ I love SIELCE!!! |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Anastazja Najaktywniejszy ekspert

|
Wysłany: 19/12/07 23:14 Temat postu: |
|
|
No jeśli tak było to faktycznie, ale żeby pani Osiecka lubiła takie miejsce??? AGAD, czy Mama coś wie na ten temat? _________________ A jeśli komu droga otwarta do nieba,
Tym co służą ojczyźnie.
Jan Kochanowski
Ostatnio zmieniony przez Anastazja dnia 22/12/07 0:24, w całości zmieniany 1 raz |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Żbik Użytkownik

|
Wysłany: 21/12/07 22:12 Temat postu: |
|
|
| Było to miejsce pełne "klimatów" .Stałymi bywalcami tego lokalu byli furmani trzymający swe konie w stajniach na przeciwległym narożniku Czerniakowskiej.Stacjonowało tam ok 8 platform do przewozu węgla.Nas dzieciarnię fascynowały ich konie były to wielkie ,włochate perszerony które zimą przypominały nieziemskie stwory otoczone buchającą parą. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
AGAD Aktywny użytkownik

|
Wysłany: 07/01/08 20:10 Temat postu: |
|
|
Pewnie na początku "Sielanka" była spokojnym i przyjemnym lokalem i dlatego p. Osiecka lubiła tam przychodzić. _________________ I love SIELCE!!! |
|
| Powrót do góry |
|
 |
|