Forum Sielce

Sielce - dolny Mokotów - Warszawa

Miejsce spotkań mieszkańców i miłośników Sielc w dzielnicy Mokotów w Warszawie

AlbumAlbum   PomocPomoc   SzukajSzukaj   GrupyGrupy   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 

Sielce PRZYJAZNE dziecku

Idź do strony 1, 2  Następny

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Sielce -> Sprawy bieżące
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
OLA
Stały użytkownik
Stały użytkownik

PostWysłany: 18/11/10 23:13    Temat postu: Sielce PRZYJAZNE dziecku Odpowiedz z cytatem

Witam,

szukam miejsc w naszej dzielnicy PRZYJAZNYCH dziecku, tzn. takich, gdzie miło można spędzić czas, gdzie znośnie można zrobić zakupy, wszelkich klubów, świetlic, kawiarenek z kącikiem zabaw, wszelkich ciekawych zajęć dla dzieci a nawet zwykłych sklepów, gdzie nie jest ciasno i można swobodnie wjechać wózkiem Wink itp.

Drogie Mamy i Ojcowie, piszcie tu o wszelkich inicjatywach skierowanych dla dzieci, dla rodziców z dziećmi itp. Jeśli jest jakiś punkt usługowy, który warto odwiedzić to też piszcie! Piszcie z czego jesteście zadowoleni, które miejsca na Sielcach szczególnie polecacie do pokazania dzieciom w różnym wieku itd. itd.

Pozdrawiam serdecznie!
Ola
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
OLA
Stały użytkownik
Stały użytkownik

PostWysłany: 20/11/10 14:10    Temat postu: DREWNIANE CONIECO Odpowiedz z cytatem

No to ja zacznę... Wink

Na Gagarina, w pasażu niedaleko przystanku Spacerowa w stronę Nabielaka, jest taki miły sklepik z drewnianymi zabawkami i nie tylko. To przyjemne miejsce kilka razy uratowało mnie, gdy szukałam szybkiego prezentu dla dziecka (raczej nie własnego). Poza tym, gdy wchodzę do sklepu moje dzieci mają używanie, mogą się pobawić, podotykać, pooglądać. A Pani ma anielską cierpliwość i dużo wyczucia, jeśli chodzi o dzieci. Ceny umiarkowane. Produkty, głównie naturalne, ekologiczne.
Powrót do góry
OLA
Stały użytkownik
Stały użytkownik

PostWysłany: 24/11/10 22:53    Temat postu: dobrze zjeść Odpowiedz z cytatem

Jeśli chodzi o to, gdzie można spokojnie zjeść razem z dzieckiem Wink to zdecydowanie polecam BlueCactus'a na Zajączkowskiej. Trochę jest tam drogo, ale baaardzo smacznie! A dla dzieci - zawsze jakieś kolorowanki, latem mini-ogródeczek, kelnerzy bardzo wyrozumiali - nie zwracają właściwie uwagi na dzieciaki biegające między stołami, kiedyś trafiliśmy nawet na animatorów zabaw. są potrawy dla starszych dzieci - taki standard, kurczak i frytki, albo hamburger, ale zawsze to dziecięce menu. Z udogodnień to jeszcze foteliki dla małych i przewijak dla najmniejszych. Fajne miejsce, a blisko też plac zabaw!

Pozdrawiam.
Powrót do góry
sweetcheri
Stały użytkownik
Stały użytkownik

PostWysłany: 25/11/10 23:27    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Zgadza się, ale mi brakuje miejsca gdzie można byłoby pójść z dzieckiem w zimne dni, wypić spokojnie kawę, poznać mamy, które latem mija się w alejkach parku, wymienić się doświadczeniami w momencie kiedy mój brzdąc bawi się z innymi dziećmi na mini placu zabaw wewnątrz kawiarni. Brakuje mi też sklepu z dziecięcymi zabawkami, akcesoriami i ubrankami. Chciałabym żeby było takie miejsce jak klub malucha, gdzie mamy mogą zapisać swoje pociechy na zajęcia dodatkowe, np. ruchowe, plastyczne, itp. Generlanie wizje mam ale brak kasy na stworzenie czegos takiego. Pierwsze kroki poczynilam, ale potrzebuje dotacji z unii... pewnie nie małej.
Powrót do góry
Ambrozja
Stały użytkownik
Stały użytkownik

PostWysłany: 12/12/10 23:38    Temat postu: klub mam Odpowiedz z cytatem

mi tez strasznie brakuje takiego miejsca, kolezanek od wozka Smile
i placyku zabaw na zimowe dni
a w jakim wieku masz dziecko?
Powrót do góry
OLA
Stały użytkownik
Stały użytkownik

PostWysłany: 13/12/10 12:19    Temat postu: coś dla dzieci w kawiarni na chełmskiej Odpowiedz z cytatem

cafe chełmska, w niedziele o 16.00 oferta dla dzieci
http://www.cafechelmska.pl/wydarzenia.html
Powrót do góry
Ambrozja
Stały użytkownik
Stały użytkownik

PostWysłany: 13/12/10 15:40    Temat postu: w przedszkolu misia paddinktona Odpowiedz z cytatem

sa zajecia umuzykalniajace dla dzieci od 0 do 3
srody o 16tej
Powrót do góry
sweetcheri
Stały użytkownik
Stały użytkownik

PostWysłany: 13/12/10 16:34    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Mój szkrab ma 4 i pół miesiąca. A gdzie odbywają się zajęcia umuzykalniające?
Powrót do góry
Ambrozja
Stały użytkownik
Stały użytkownik

PostWysłany: 14/12/10 0:15    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

w przedszkolu misia paddinktona czy jak mu tam Smile
to maluszek, moj skonczyl roczek
w ciagu dnia chodzicie pewnie do lazienek?
Powrót do góry
OLA
Stały użytkownik
Stały użytkownik

PostWysłany: 14/12/10 13:13    Temat postu: zajęcia umuzykalniające dla Maluchów Odpowiedz z cytatem

Tu coś o tych zajęciach w przedszkolu Misia Paddingtona, ale niestety nie ma wzmianki o tym czy odbywają się regularnie...
http://www.maturamiedzynarodowa.pl/przedszkole/zajecia_dodatkowe
Powrót do góry
OLA
Stały użytkownik
Stały użytkownik

PostWysłany: 14/12/10 13:32    Temat postu: fajna oferta zajęć dla dzieci i dorosłych Odpowiedz z cytatem

Drogie Mamy,

Znalazłam takie miejsce:
http://www.stacjaplastyczna.pl/index-1-2.html

To jest pracownia plastyczna na Czerniakowskiej, z bogatą ofertą, i są tam także zajęcia dla dzieci. Dzwoniłam tam dziś, żeby się dowiedzieć więcej. Niestety wiele z tych zajęć, np. te dla maluszków (2-5 r.ż.) nie ruszyło z powodu braku zainteresowania Shocked ! Ale będą uruchamiane od stycznia!,, gdy zbierze się odpowiednia ilość chętnych, więc zapisujcie się drogie Mamy ze swoimi dziećmi.
Zajęcia są odpłatne.
Ja się wybieram na zajęcia rodzinne w sobotę Smile
Pozdrawiam
Ola
Powrót do góry
sweetcheri
Stały użytkownik
Stały użytkownik

PostWysłany: 14/12/10 13:42    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

No super tylko że mój bąbel ma 4,5 miesiąca. Chodziło mi bardziej o miejsce dla dzieci w każdym wieku. Miejsca gdzie mogę pójść z dzieckiem nawet takim małym i miło spędzic czas. Fajna jest fundacja Sto Pociech niedaleko Freta. Ale to troszke dla mnie za daleko w taka pogode. Brakuje mi miejsca które integrowałoby mamy. Irytujace jest to że całe lato matki chodza po parkach najczesciej same z dzieckiem, mijają się z innymi i zadna nie zagada bo "głupio". A widuja sie codziennie. Takie miejsce jest potrzebne, żebyśmy miały gdzie sie spotkać, pogadac, wymienic doswiadczeniami i przy okazji stworzyc miejsce przyjazne dzieciom w kazdym wieku. A jeszcze fajniej jakby w weekendy zmobilizowac tatusiow i zrobic mega piknik Smile a zima spotkac sie na plotkach przy kawie w fajnej NASZEJ kawiarence. Myślę mamuśki że jesli podoba Wam sie ten pomysł to mogłybysmy sie spotkac i moze udaloby nam sie wspolnymi siłami stworzyc cos takiego. Ja juz probowalam sama.... niestety nie wypalil jeden projekt. Zabieram sie teraz za szukanie zrodel finansowania i pomocy ze strony miasta. Jak cos to piszcie na priv. Bużka :*
Powrót do góry
OLA
Stały użytkownik
Stały użytkownik

PostWysłany: 14/12/10 14:14    Temat postu: popieram :) Odpowiedz z cytatem

A to ma być miejsce na forum gdzie mamy robią bazę różnych miejsc dla dzieci w różnym wieku... Może wkrótce znajdziesz sobie coś dla siebie...
Tu na Sielcach niestety od dawna się nic nie dzieje. Dlatego na początek próbuję na forum zebrać to, co jest. A zanim rozkręci się cokolwiek Twoje dziecię będzie już mogło korzystać z tych atrakcji dla starszych dzieci i będziesz już wiedziała, gdzie ich szukać Wink

a co do Twojego pomysłu to jak najbardziej popieram!!!! i ... napiszę na priv.
Powrót do góry
OLA
Stały użytkownik
Stały użytkownik

PostWysłany: 14/12/10 14:24    Temat postu: klub mam żabka Odpowiedz z cytatem

Aha!!! coś mi się przypomniało, że kiedyś w pobliżu funkcjonował Klub Mam Żabka (przy Łazienkowskiej), teraz na stronie czytam, że inicjatywa chyba nie przetrwała.
Znalazłam nawet link:
http://klubmamzabka.wordpress.com/, ale jeśli chcesz to możesz dopytać o szczegóły.
Jak coś będziesz wiedziała, to daj znać na forum.
pozdrawiam
Ola
p.s. Jak będziesz chodziła po parku i natkniesz się na mamę z dużą ilością chłopców to to zapewne będę ja Smile mam 3 synków, jednego przeważnie noszę w chuście.
Powrót do góry
sweetcheri
Stały użytkownik
Stały użytkownik

PostWysłany: 14/12/10 15:50    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Ooo super Smile ja synka też nosiłam w chuście. Bardzo mu się podobało. Teraz go nie noszę, bo jest ciężki na kołyskę, a jeszcze sam nie siedzi żeby nosić inaczej. No to masz fajną gromadkę. A na jakiej ulicy mieszkasz? Ja na Dolnej i najczesciej bywam w parku Morskie Oko. Teraz ze wzgledu na pogode siedze w domu, chociaż gdy temperatura nie spada ponizej -10 i nie ma mrozu czy silnego wiatru to wychodzimy na 30 minut na krótki spacerek. Zobacze ta stronke. Dzieki Smile
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Sielce -> Sprawy bieżące Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony 1, 2  Następny
Strona 1 z 2

Skocz do: