| Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
| Autor |
Wiadomość |
majki Stały użytkownik

|
Wysłany: 09/06/08 17:18 Temat postu: Sielce w Wikipedii - a właściwie ich brak... |
|
|
witam!
poza tym że jestem fanem forum Sielc, jestem też fanem Wikipedii
i właśnie sprawdziłem - w Wikipedii informacji o Sielcach w zasadzie nie ma: http://pl.wikipedia.org/w/index.php?title=Sielce_%28Warszawa%29&action=edit&redlink=1
może trzebaby się tym zająć? mieszkam na Sielcach od niedawna, i w zasadzie moja wiedza nie wykracza poza to, co udało mi sie wyczytać na tym forum... dlatego chyba nie nadaję się do samodzielnej edycji. Ale wspólnie damy radę
Możemy zacząć od stworzenia listy zagadnień, a potem stopniowo uzupełniać. Proponuję np.: granice, historia, zabytki, znani mieszkańcy.
pzdr
Majki |
|
| Powrót do góry |
|
 |
erd Aktywny ekspert

|
|
| Powrót do góry |
|
 |
majki Stały użytkownik

|
Wysłany: 10/06/08 11:25 Temat postu: |
|
|
O Warszawiki wiem, ale jeszcze nie ogarniam...
W wolnej chwili zajmę się stworzeniem podstaw hasła "Sielce" w Wikipedii, potem już będzie można stopniowo dodawać informacje.
Od razu zaznaczam że informacje powyciągam z postów na formum, mam nadzieję że autorzy się nie obrażą )) |
|
| Powrót do góry |
|
 |
majki Stały użytkownik

|
|
| Powrót do góry |
|
 |
majki Stały użytkownik

|
Wysłany: 12/06/08 12:56 Temat postu: |
|
|
no strasznie nie lubie sam ze sobą rozmawiać, ale chyba nie mam wyboru...
Może chociaż ktoś podrzuci jakieś posty z forum które warto wrzucić? Przeglądam i przeglądam, ale nie mogę znaleźć kilku postów które kiedyś namierzyłem - np. historii pałacu przy Cybulskiego.
pomocy!!
 |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Magdalena Aktywny użytkownik

Dołączył: 02/10/07 14:38 Posty: 84 Skąd: z Górskiej na Jelonki i z powrotem
|
Wysłany: 12/06/08 17:53 Temat postu: |
|
|
| Świetnie, że jest już zaczątek artykułu o Sielcach! Dobra robota. Będę próbowała pomóc. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Anastazja Najaktywniejszy ekspert

|
Wysłany: 22/06/08 16:30 Temat postu: |
|
|
majki, cieszę się ogromnie, że wypełniasz tę luką, jaką był brak informacji o Sielcach w Wikipedii. Jak tylko będę miała więcej czasu to spróbuję dodać coś od siebie. Pozdrawiam Cię. _________________ A jeśli komu droga otwarta do nieba,
Tym co służą ojczyźnie.
Jan Kochanowski |
|
| Powrót do góry |
|
 |
majki Stały użytkownik

|
Wysłany: 23/06/08 16:39 Temat postu: |
|
|
Nie ma sprawy )
Włąśnie wrzuciłem troche dodatkowych informacji, ale na pewno sporo jeszcze brakuje. Jeśli trafisz na pamiętasz jakąś fajną informację na forum - wystarczy że ja wkleisz tutaj albo sam link, ja Wiki zedutuję.
pzdr
Majki |
|
| Powrót do góry |
|
 |
|