|
Sielce - dolny Mokotów - Warszawa
Miejsce spotkań mieszkańców i miłośników Sielc w dzielnicy Mokotów w Warszawie
|
Sklep Manhattan do likwidacji
| Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
| Autor |
Wiadomość |
Xawery Ekspert

|
Wysłany: 11/09/10 17:54 Temat postu: Sklep Manhattan do likwidacji |
|
|
W sklepie Manhattan przy Podchorążych / Iwickiej trwa wyprzedaż towarów do 40% ze względu na likwidację sklepu.
Mam mieszane uczucia w sprawie tej likwidacji. Z jednej strony likwidowany jest ostatni większy sklep w umierającym osiedu , gdzie jest fatalnie , jeśli chodzi o zakupy - z drugiej strony , w sklepie drożyzna . Chyba dlatego tak drogo, bo spadły zyski po likwidacji sprzedaży alkoholu. Załatwili to mieszkańcy osiedla , by pozbyć się pijanych meneli.
Jeśli kupi ten sklep jakaś obrotna sieć handlowa , wyremontuje odstraszające otoczenie sklepu i sprawi, że zakupy będą miłe, tanie i przyjemne to wszystko OK.
Aż strach pomyśleć jednak , jeśli będzie stał zamknięty wrak po sklepie. Wokół krajobraz i tak jest jak po Armii Czerwonej w Bornym Sulimowie. W najbliższym sąsiedztwie sklepu zdemolowane ,rozsypujące się przedszkole, latami nieczynne z tzw. ogrodem w którym leżą tony śmieci i zgniłych liści. Zaraz obok wypalone riuny dawnej piekarni. Wszędzie porozbijane płyty chodnikowe i krawężniki. 100 metrów dalej pobazgrany przez pseudografficiarzy parkan przy garażach Biura Ochrony Rządu. Ulice dziurawe, zieleń zdewastowana.
Oto Sielce - prawdziwe mokotowskie getto, w podobno najpiękniejszej warszawskiej dzielnicy Mokotów. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
violis Użytkownik

|
Wysłany: 15/09/10 19:33 Temat postu: |
|
|
to fakt, aczkolwiek może ktoś otworzy tam coś fajnego. Sama zastanawiałam się i często zastanawiam, czy na Sielcach może udac sie jakiś biznes: sklep, restauracja, punt uslugowy??
Naprzeciwko mojego bloku w miejscu dawnego Centrum Kultury Słowiańskiej przy Gagarina 15 jakaś osoba prywatna remontuje lokal i zapewne otworzy tam jakiś sklep. W bloku obok, od roku działa tez fryzjer i solarium, a w ciągu lokali usługowych, gdzie znajduje się m.in. sklep mięsny Wierzejki i Apteka Hospicjum, od kilku dni dziala optyk/okulista, czyli jednak można...
Trzymam kciuki, żeby wszystkie te inicjatywy się udały  _________________ kochamy Mokotów |
|
| Powrót do góry |
|
 |
wujek_pawel Stały użytkownik

|
Wysłany: 18/10/10 15:14 Temat postu: |
|
|
| Pragnę rozczarować wszystkich, którzy sądzili że na miejscu Manhatanu powstanie prężny, dobrze zaopatrzony i tani sklep spożywczy. Nic z tych żeczy... tam będzie straż miejska. Tak więc mamy pustynię jesli chodzi o zaopatrzenie. Zupełnie jak za czasów komunizmu. Manhatan owszem był drogi, ale przynajmniej nieźle zaopatrzony i jakieś zakupy mozna było w nim zrobić. A teraz pewnie będzie stało puste miejsce przez kilka miesiecy, po czym wprowadzi się bezużyteczna straż miejska. Naprawdę brak mi w tej okolicy zaopatrzenia z prawdziwego zdarzenia. Niby jest carefour, tesco i marcpol kawałek dalej, ale wszystkie, mimo że to sieciówki są tak nędznie zaopatrzone, że szkoda słow |
|
| Powrót do góry |
|
 |
trzydziestolatek Ekspert

|
Wysłany: 07/11/10 17:56 Temat postu: |
|
|
Zgadza się, sklepy które wymieniłeś są zaopatrzone tragicznie, natomiast Manhatan faktycznie był dość dobrze zaopatrzony, natomiast ceny w tym sklepie były kosmicznie wysokie, rzadko tam bywałem, bo nie lubię przepłacać i być może dlatego że więcej jest takich skner jak ja na Sielcach ten sklep zostaje zlikwidowany... |
|
| Powrót do góry |
|
 |
marli Stały użytkownik

|
Wysłany: 07/11/10 19:17 Temat postu: |
|
|
| A mnie tam brakuje Manhatanu, nigdy nie robiłam w nim zakupów powiedzmy tygodniowych, ale podstawowe rzeczy których mi akurat zabrakło można było kupić. Poza tym była prasa, podstawowe artykuły farmaceutyczne, chemia domowa.. No ale teraz to mogę sobie co najwyżej wspomnieć i wszystkie zakupy robić w miejscu pracy. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
|
|