| Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
| Autor |
Wiadomość |
Info Ekspert

|
Wysłany: 05/08/09 9:49 Temat postu: Skwer im. Stanisława Grzesiuka |
|
|
Jeszcze w zeszłym roku do Komisji Samorządowej dzielnicy Mokotów wpłynęło pismo od Komitetu Blokowego Mieszkańców Budynku "Sielecka 7", w którym wystąpili z prośbą o nadanie imienia skwerowi, który znajduje się przy tym budynku a który niedawno został zrewitalizowany, imieniem Stanisława Grzesiuka.
Rada Dzielnicy Mokotów jednogłośnie (22 osoby) zaopiniowała pozytywnie uchwałę w sprawie wniesienia pod obrady Rady m.st. Warszawy projektu uchwały w sprawie nadania nazwy skwerowi. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Jacenty Stały użytkownik

|
Wysłany: 05/08/09 10:10 Temat postu: |
|
|
| Super. Należy mu się takie upamiętnienie. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Anastazja Najaktywniejszy ekspert

|
Wysłany: 08/08/09 0:02 Temat postu: |
|
|
To dobra wiadomość. Bardzo brakuje mi tablicy pamiątkowej przy ul. Tatrzańskiej. Może dałoby się te dwie rzeczy połączyć? Grzesiukowi tablica się należy! _________________ A jeśli komu droga otwarta do nieba,
Tym co służą ojczyźnie.
Jan Kochanowski |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Jacenty Stały użytkownik

|
Wysłany: 10/08/09 9:29 Temat postu: |
|
|
Swoją drogą byłem niedawno na rowerowym spacerze na Tatrzańskiej i - jeśli się nie mylę, to jego kamienica nie istnieje a na jej miejscu jest coś nowszego?
Czy ktoś wie coś więcej na ten temat? |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Anastazja Najaktywniejszy ekspert

|
Wysłany: 10/08/09 12:57 Temat postu: |
|
|
Kamienica rzeczywiście nie istnieje. Myślę, że na jej miejscu stoi blok. Jednak upamiętnić można. Na głazie narzutowym...czy w inny sposób. Żyje siostra Staniałwa Grzesiuka. Mogłaby wskazać dokładną lokalizację kamienicy. _________________ A jeśli komu droga otwarta do nieba,
Tym co służą ojczyźnie.
Jan Kochanowski |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Jacenty Stały użytkownik

|
Wysłany: 10/08/09 14:02 Temat postu: |
|
|
Jasne! Ja nie podważałem sensu upamiętniania tylko się upewniałem, że kamienicy nie ma.
No i syn jest - gdzieś chyba na Pradze mieszka. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Piotrek Stały użytkownik

Dołączył: 19/08/09 11:16 Posty: 11 Skąd: Ursynów, obecnie Marki
|
Wysłany: 19/08/09 21:04 Temat postu: |
|
|
Witam
Już wspominałem o swojej chęci "dołożenia ręki" do tablicy pamiątkowej. Jak można dostać się do siostry Grzesiuka? Może ktoś wie?
Proponuję założyć nowy temat "tablica pamiątkowa dla Stanisława Grzesiuka", sam tego na razie nie zrobię, jestem tutaj żółtodziobem i nie chcę się panoszyć. Mam nadzieję jednak, że do tego dojdzie  _________________ Pozdrowienia |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Jamad Aktywny użytkownik

Dołączył: 26/02/07 0:48 Posty: 70 Skąd: Prawie Sielce - 2 km od PeKiNu.
|
Wysłany: 26/08/09 15:30 Temat postu: |
|
|
Wywołany do tablicy przez Anastazję deklaruję swoją pomoc przy realizacji tego pomysłu - również tą finansową.
Jak napisał Info Komitet Blokowy Mieszkańców Budynku "Sielecka 7" ma pewne doświadczenie w realizacji podobnego pomysłu. Może spróbujmy połączyć te inicjatywy? _________________ Pozdrawiam
[||==||][==||==||] |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Jacenty Stały użytkownik

|
Wysłany: 28/08/09 22:22 Temat postu: |
|
|
To może i ja pomogę... wprawdzie kryzys... boso ale w ostrogach...  |
|