|
Sielce - dolny Mokotów - Warszawa
Miejsce spotkań mieszkańców i miłośników Sielc w dzielnicy Mokotów w Warszawie
|
Spotkanie nr 1_5 marca 2009
| Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
| Autor |
Wiadomość |
Anastazja Najaktywniejszy ekspert

|
Wysłany: 06/03/09 13:56 Temat postu: Spotkanie nr 1_5 marca 2009 |
|
|
Jamad napisał:
| Cytat: | | Spotkanie było super. Uczestniczyli: Anastazja, martuś, dlotiwl oraz ja. Uczestników serdecznie pozdrawiam a nieobecni niech żałują ... |
Potwierdzam! Było świetnie. Wprawdzie ja się trochę spóźniłam, ale nikt mi tego nie miał za złe. Po latach istnienia forum nareszcie doszło do realnego spotkania. Dobrze Jamad, że jesteś jesteś konsekwentny w działaniu. Gdyby nie Twoje zdecydowanie spotkania by nie było.
Mimo, że doskonale nam się rozmawiało i czas szybko upływał, żal nam było, że zabrakło niektórych, jakże ważnych forumowiczów. Po pierwsze "sprawcy" wszystkiego, czyli Admina i ... Info. Zastanawialiśmy się, co łączy tych dwóch Panów - czy kiedyś nam to zdradzicie? Tobie Adminie bardzo dziękujemy, że założyłeś forum i wciąż je utrzymujesz. Tobie Info za wszystkie nowe wątki - niezwykle potrzebne. W imieniu obecnych na spotkaniu pozdrawiam Panów serdecznie.
Nie "wpadł" też rwawawrzycki - pewnie coś mu wypadło, ani AGAD, który też miał ochotę przyjść. Towarzyszył nam duch Budrysa... raz jeszcze zgodnie stwierdziliśmy, że jesteśmy pod wrażeniem Jego wspomnień. Marzy nam się spotkanie z Tobą Budrysie.
Brakowało nam Magdaleny, którą w szachu trzyma magiczne 5%.
Liczyliśmy, że być może pojawi się Zag, może Krakus, może Iwi lub jeszcze ktoś. Choć Krakus ostatnio milczy - myślę, że wchodzi na forum i Jego duch też był z nami na spotkaniu. Swoje przybycie planował też Panmarek, ale pilne zajęcia zatrzymały go w domu. Mamy nadzieję, że następnym razem będzie nas więcej.
Dzięki martuś , że byłaś, dzięki Jamad i dzięki dlotiwl , że mimo tej tam...ilu......., która Cię dopadła też byłeś. Mam nadzieję, że już Cię opuściła.[/size]
Do zobaczenia na spotkaniu nr 2. _________________ A jeśli komu droga otwarta do nieba,
Tym co służą ojczyźnie.
Jan Kochanowski |
|
| Powrót do góry |
|
 |
martuś Stały użytkownik

|
Wysłany: 06/03/09 16:18 Temat postu: |
|
|
Witam Ja również myślę, że ta nowa tradycja zasługuje jak najbardziej na to, aby być kontynuowana. W związku z tym, że pionierzy przetarli już szlaki, mamy nadzieję że od następnego razu leniwi się zmobilizują, obojętni zaangażują, nieśmiali ośmielą i będzie nas coraz więcej wszystkich serdecznie zapraszamy, było naprawdę fajnie Myślę że biorąc pod uwagę żywotność forum, tematów do rozmów prędko nie zabraknie
pozdrawiam
Martuś |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Magdalena Aktywny użytkownik

Dołączył: 02/10/07 14:38 Posty: 85 Skąd: z Górskiej na Jelonki i z powrotem
|
Wysłany: 06/03/09 17:37 Temat postu: |
|
|
Bardzo żałuję, że nie mogłam być z Wami ciałem -duchem byłam . Niestety, stan mojego taty pogorszył się i nie mogłam na dłużej wyjść z domu. Mam nadzieję, że nowa świecka tradycja spotkań sieleckiego forum się utrzyma. Może jak już wiosna będzie w pełni to jakiś spacerek wspólny zrobimy- Park Sielecki, Promenada, jakieś ciekawe zakątki... |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Budrys Aktywny ekspert

|
Wysłany: 10/03/09 12:10 Temat postu: |
|
|
Pozdrawiam wszystkich uczestników spotkania w "Maglu" Jeżeli narodziła sie nowa "świecka tradycja" na Sielcach to może byłoby dobrze gdyby kontynuacja odbywała sie wg. z góry ustalonych terminów... np. comiesiecznie? ... kwartalnie? ... w z góry określony dzień, np. druga sobota miesiaca itd. Łatwiej byłoby zaplanować uczestnictwo w takich spotkaniach. Pierwszy, spontaniczny zryw do "realu" odniósł sukces... więc z pewnościa warto kontynuować. Zrodzą sie z tych spotkań z pewnościa ciekawe pomysły... np. opracowanie siłami "społecznymi" monografii Sielc. Przegladając rózne tematy na forum zaskakuje obszerna wiedza, rzetelność i dociekliwość forumowiczów. Myśle, że warto ją wykorzystać dla stworzenia takiej monografii. Z pewnością znajdzie sie wsparcie "czynników oficjalnych" dla tego pomysłu. Nie musi to być opracowanie o charakterze stricte historycznym, a raczej "biała ksiega" Sielc z możliwościa kontynuacji w następnych pokoleniach. Pozostawiam temat do przemyślenia "Radzie Sieleckiego Forum" z tymczasową siedzibą w "Maglu"
Serdecznie pozdrawiam. _________________ wspomnień czar... |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Jamad Aktywny użytkownik

Dołączył: 26/02/07 0:48 Posty: 71 Skąd: Prawie Sielce - 2 km od PeKiNu.
|
Wysłany: 10/03/09 12:48 Temat postu: |
|
|
Pomysł z regularnymi spotkaniami jest bardzo dobry. Powinnismy ustalić termin najbardziej odpowiadający wszystkim chętnym. Na przykład kazdy pierwszy piątek miesiąca po południu byłby dla mnie najlepszym terminem .
Poza tym uważam, że moglibysmy znaleźć lepsze miejsce spotkań niż Magiel Cafe. Najlepiej w kawiarence w pobliżu miejsca zamieszkania Budrysa, gdziekolwiek na świecie miałoby to być ... _________________ Pozdrawiam
[||==||][==||==||] |
|
| Powrót do góry |
|
 |
|
|