| Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
| Autor |
Wiadomość |
Info Aktywny ekspert

|
Wysłany: 17/03/06 20:27 Temat postu: Studnia Oligoceńska |
|
|
| Ogólnodostępna studnia oligoceńska znajduje się przy ul. Górskiej (róg Stopowej) przy szpitalu Czerniakowskim. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Adampio Użytkownik

|
Wysłany: 09/06/06 22:05 Temat postu: |
|
|
taa, tyle ze zamknieta od dluzszego czasu  |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Zag Aktywny ekspert

|
Wysłany: 10/06/06 10:57 Temat postu: |
|
|
Kto właściwie odpowiada za studnie w W-wie? Przeszukałem internet ale nie ma śladu. Może to brak właściciela powoduje, że studnie są często nieczynne.
Ktokolwiek widział, ktokolwiek wie niech się podzieli informacją. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Iwi Aktywny użytkownik

|
Wysłany: 23/06/06 22:00 Temat postu: |
|
|
| Dzisiaj słuchałem w radio, że blisko połowa z 12 ujęć na Mokotowie jest nieczynna. Wypowiadał się jakiś koleś z Urzędu Dzielnicy Mokotów. Najfajniejszy był powód zamknięcia studni przy Szpitalu Czerniakowskim - modernizacja - cokolwiek to znaczy. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Zag Aktywny ekspert

|
Wysłany: 06/07/06 8:20 Temat postu: |
|
|
Na drzwiach karteczka: "Zamknięte do odwołania"  |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Zag Aktywny ekspert

|
Wysłany: 24/03/07 12:14 Temat postu: |
|
|
| Co robimy z ujęciem? O ile coś chcemy zrobić. Jakoś tak brakuje mi powoli ludzi spacerującym z pojemnikami z wodą. Moglibyśmy wystosować jakieś pisemko (email) do Gminy. Co wy na to? Kto chce wesprzeć ten pomysł? Proszę wpisujcie się poniżej. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
AGAD Aktywny użytkownik

|
Wysłany: 24/03/07 21:18 Temat postu: |
|
|
ja _________________ I love SIELCE!!! |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Sympatyczna Stały użytkownik

|
Wysłany: 14/08/07 22:02 Temat postu: |
|
|
najpierw były kraniki przy ul.Stępińskiej przy szpitalu. Potem wywalono kupę szmalu na pawilon przy Górskiej, który już chyba drugi rok jest nieczynny.
A na stronie internetowej poświęconej studniom oligoceńskim na Mokotowie jest jako czynna? Kolejny absurd...  |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Xawery Ekspert

|
Wysłany: 13/09/07 0:05 Temat postu: A czy na Sielcach sš jakies czynne studnie oligoceńskie ? |
|
|
Niestety, nieczynna jest studnia przy szpitalu. Polikwidowano istniejšce dawniej studnie na Szwoleżerów ( przy piekarni) i na Bobrowieckiej.
Czy ktos może podac gdzie sš czynne jakies studnie na Sielcach ? |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Zag Aktywny ekspert

|
Wysłany: 02/12/07 15:28 Temat postu: |
|
|
Informacja nt. studni oligoceńskiej przy ul. Górskiej.
Jeden z moich faworytów do kategorii bezsensu roku z serii: nieczynne bo zamknięte.
 |
|
| Powrót do góry |
|
 |
zielog Stały użytkownik

|
Wysłany: 04/12/07 21:08 Temat postu: |
|
|
| Racja!!! to juz trwa chyba ciut za dlugo!!! czyzby brak kasy? jakos watpie!! Raczej brak dobrej woli albo.... kumus jakis kwit spadl za biorko i tam tkwi. Kto ma jakis pomysl na ruszenie sprawy? Gdzie sie udac i z jakim pismem? Moze wspolnie cos wypracujemy... |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Sympatyczna Stały użytkownik

|
Wysłany: 11/12/07 22:06 Temat postu: Re: A czy na Sielcach sš jakies czynne studnie oligoceńskie |
|
|
| Xawery napisał: | Niestety, nieczynna jest studnia przy szpitalu. Polikwidowano istniejšce dawniej studnie na Szwoleżerów ( przy piekarni) i na Bobrowieckiej.
Czy ktos może podac gdzie sš czynne jakies studnie na Sielcach ? |
Na Sielcach to chyba nie ma.Najbliższa to ul.Sw.Bonifacego i na Wiertniczej ( w kierunku Wilanowa po prawej stronie kawałek za meczetem) |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Xawery Ekspert

|
Wysłany: 14/12/07 23:07 Temat postu: |
|
|
| Chyba rzeczywiście nie ma żadnej studni na całych Sielcach. Znowu władze Mokotowa traktują Sielce po macoszemu, jako enklawę biedy i getto niegodne wspaniałego, bogatego Mokotowa. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Anastazja Najaktywniejszy ekspert

|
Wysłany: 20/12/07 0:22 Temat postu: |
|
|
Po latach noszenia zdobyłam domową stacyjkę uzdatniania wody i już mam ten problem za sobą.  _________________ A jeśli komu droga otwarta do nieba,
Tym co służą ojczyźnie.
Jan Kochanowski |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Zag Aktywny ekspert

|
Wysłany: 08/01/08 20:10 Temat postu: |
|
|
Zadałem sobie dzisiaj trochę trudu i dowiedziałem się co nieco na temat naszej studni.
Jej właścicielem jest Szpital Czerniakowski. I tutaj zaczynają się schody gdyż nie ma on pieniędzy na wykonanie remontu.
Dowiedziałem się również, że dzielnica Mokotów proponowała już sfinansowanie w połowie kosztów remontu jednakże nic to nie wniosło gdyż szpital nie ma pieniędzy.
Nie byłoby w tym nic dziwnego gdyby nie to, że właścicielem szpitala jest ... Miasto Stołeczne Warszawa.
Pomijając tą dziwną sytuację odnośnie finansowania dowiedziałem się również od miłego pana z urzędu dzielnicy Mokotów, że w roku 2008 planowane jest sfinansowanie 100% kosztów remontu przez dzielnicę Mokotów.
Prosił również aby o konkrety dopiero pytać za 2-3 miesiące gdyż obecnie sprawa trafiła do Wydziału Ochrony Środowiska dzielnicy Mokotów i potrzebują oni trochę czasu aby się z nią zapoznać. Tak więc w Marcu zamierzam ponownie zapytać jakie są plany co do naszej studzienki.
Z drugiej strony skoro szpital nie stać na utrzymanie tej studzienki (powinien zresztą zajmować się raczej jedynie leczeniem) dlaczego nie zostanie ona przekazana pod zarząd dzielnicy Mokotów? |
|
| Powrót do góry |
|
 |
|