| Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
| Autor |
Wiadomość |
Aurelka Użytkownik

|
Wysłany: 28/02/11 11:59 Temat postu: ul. Bobrowiecka 11 - budowa ? |
|
|
Witam,
czy ktoś z Was orientuje się co powstanie na pustym placu między przychodnią, a uczelnią na ul. Bobrowieckiej ?
Jakiś czas temu zrobiono tam porządek, a od dziś wycinają drzewa.
Pozdrawiam
Aura |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Zag Aktywny ekspert

|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Aurelka Użytkownik

|
Wysłany: 28/02/11 18:01 Temat postu: |
|
|
Pamiętam wizualizacje tego 10-piętrowego monstrum - ta inwestycja miała być realizowana w 2007 roku. Zastanawiam się czy w końcu doszła do skutku, czy może coś innego powstanie w tym miejscu.
Pozdrawiam |
|
| Powrót do góry |
|
 |
loko Przyczajenie
|
Wysłany: 14/04/11 10:48 Temat postu: |
|
|
To co ma tu w końcu stanąć? Słyszałem, że 25 kondygnacji ma być a na szczycie maszt radiowy.
Gdzieś w necie na stronie inwestora widziałem wizualizacje tego |
|
| Powrót do góry |
|
 |
ema Użytkownik

|
Wysłany: 09/06/11 9:58 Temat postu: refleksja |
|
|
Ostatnio, kiedy przechodziłam koło tej inwestycji na Bobrowieckiej myslałam: @&*&%$! znowu jakis placyk/parking zabudowują nowoczesną ścisłą zabudową, drogich mieszkań w których i tak potem mało kto mieszka. I mam takie mieszane uczucia, bo z jedenj strony nowe budownictwo i to trochę wiecej nowych ludzi, młodych ludzi, dzieci, co mogłoby poskutkować wymuszeniem nowej infrastruktury itp.
Choc z drugiej strony tak jak powiedziałam, drogie są te mieszkania, więc przeciętnych ludzi na nie nie stać. Więc częscej zamieszkaują je tacy, ktorzy nawet nie wysadzają nosa poza blok bo do samchodu wsiadają też na parkingu podziemnym. Wynajmowałam przez dwa lata mieszkanie w takim bloku, i mam wrażenie, że znika w nich klimat sąsiedztwa, nie zna sie swoich sąsiadów, nie rozmawia sie z nimi itd. Czy w też macie takie doświadczenia? |
|
| Powrót do góry |
|
 |
|