| Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
| Autor |
Wiadomość |
czarki1 Użytkownik

|
Wysłany: 09/12/08 22:38 Temat postu: ul. Sielecka |
|
|
Witam Wszystkich!
Mieszkam na ulicy Sieleckiej począwszy od 2003 roku. Na Sielce trafiłem jak wiele osób z tego forum przypadkowo z Bemowa, ale bardzo przypadły mi do gustu. Niestety niewykluczone że będę musiał stąd się wyprowadzić. Muszę bowiem zmienić mieszkanie na większe, a ceny na Sielcach jak na razie są zaporowe. Ale liczę że może coś po Nowym Roku drgnie i znajdę tu jakieś inne fajne mieszkanie. Póki co - tylko tu się rozglądam
Pozdrawiam
Czarki1 |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Zag Aktywny ekspert

|
Wysłany: 16/12/08 23:34 Temat postu: |
|
|
Witaj czarki1.
Ja też liczę, że nowy rok powinien przynieść jakieś zmiany na rynku nieruchomości. Pozostaje jedynie pytanie jak duże będą te zmiany. Na razie na rynku jest zastój i nie widzę aby sprzedający mieli ochotę obniżać wygórowane ceny. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
martuś Stały użytkownik

|
Wysłany: 02/01/09 20:12 Temat postu: |
|
|
witam
ja też od pół roku szukam większego mieszkania i również liczę na spadek cen, ale jak na razie nic z tego - są mieszkania które od roku nie mogą się sprzedać a ceny dalej tkwią w miejscu. Możliwe że w tej dzielnicy zawsze będzie drogo, ze względu na lokalizację. Chyba że komuś będzie zależało na pilnej sprzedaży i trafi się okazja. Czasem się udaje, ja tak trafiłam na swoje aktualne mieszkanie  |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Zag Aktywny ekspert

|
Wysłany: 04/01/09 1:17 Temat postu: |
|
|
| Hiszpański fundusz inwestycyjny Habiteos, który zakupił mieszkania przy Chełmskiej 9 sprzedaje już końcówkę oferty w cenach od 9 000 zł. za m2 i jest skłonny do dalszych ustępstw jak czytam na ich stronie. Na ul. Polkowskiej ceny zaczynają się od 11 400 zł. za m2. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
martuś Stały użytkownik

|
Wysłany: 04/01/09 14:19 Temat postu: |
|
|
| Dzięki Zag, widziałam je - bardzo ładne mieszkania, ceny Chełmskiej faktycznie sporo obniżyli, ale dla nas to niestety i tak jeszcze ciut za drogo, biorąc pod uwagę że to i wykończyć za coś trzeba. Zobaczymy, może będą skłonni do dalszych obniżek (na razie nie za bardzo są) i może spadną też ceny Polkowskiej, gdzie są takie same mieszkania jak na Chełmskiej. W każdym razie faktycznie tam się przynajmniej coś ruszyło, bo z tego co widzę ceny mieszkań w starych kamienicach są nadal na poziomie min. 10000 za metr albo więcej. Choc z drugiej strony nie wydaje mi sie prawdopodobne zeby faktycznie za taką cenę szły, zazwyczaj są do remontu a nieraz to nawet w opłakanym stanie... |
|
| Powrót do góry |
|
 |
aga Stały użytkownik

|
Wysłany: 31/01/09 15:37 Temat postu: |
|
|
Ja sobie czasem naiwnie myślę, że jak już znajdę mieszkanie w przystępnej cenie, to będę spać na materacu i zbierać na meble, byle tylko mieć to swoje tutaj a nie np. na Białołęce... Ale ceny niestety nie spadają i nawet stare mieszkania do remontu rzadko schodza poniżej 9-10 tys. za metr... _________________ aga |
|
| Powrót do góry |
|
 |
mvoiture Użytkownik

|
Wysłany: 31/01/09 18:11 Temat postu: |
|
|
Niestety, ceny na rynku wtórnym właściwie stoją (przynajmniej wywoławcze, nie wiem jak transkacyjne), a w okolicy raczej nie ma nowych inwestycji. Oczywiście nie liczę dwóch apartamentowców na Belwederskiej, bo ceny są powalające. Na Chełmskiej i Bobrowieckiej to już raczej rynek wtórny.
Widziałem już wprawdzie jaskółkę zwiastującą wiosnę - mieszkanie przy Czerskiej 18 fajnie wykończone po 9.900 m2, ale na 83m2 są tylko 2 pokoje, co dla mnie jest niefunkcjonalne.
Bardzo chciałbym coś kupić na Sielcach, ale czuję, że będzie to niewykonalne i z bólem serca będę musiał się przenieść w inne rejony Mokotowa, albo jeszcze dalej  |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Anastazja Najaktywniejszy ekspert

|
Wysłany: 31/01/09 18:43 Temat postu: |
|
|
Z powodu tych wysokich cen ludzie z Czerniakowa czy Sielc zasiedlają Ursus, Piaseczno, Tarchomin, Bemowo i Białołękę....lub Józefów a nawet Otwock...To są miejsca, gdzie przeprowadzili się moi znajomi z Sielc. _________________ A jeśli komu droga otwarta do nieba,
Tym co służą ojczyźnie.
Jan Kochanowski |
|
| Powrót do góry |
|
 |
aga Stały użytkownik

|
Wysłany: 01/02/09 2:23 Temat postu: |
|
|
A jak ktoś nie chce do Ursusa czy Piaseczna, a już na pewno na Białołękę, Tarchomin czy Bemowo, to co? I jak ktoś nie chce w żadnym apartamentowcu, wieżowcu czy innym takim, tylko w starej kamienicy i do remontu? Bo ja już naprawdę zaczynam nadzieję tracić...  _________________ aga |
|
| Powrót do góry |
|
 |

|
Wysłany: 01/02/09 16:59 Temat postu: |
|
|
aga, nic Ci nie mogę poradzić. Chyba tylko....grę w Lotka... Polecam Lotek przy ul. Górskiej. Ja tam kiedyś trafiłam piątkę. _________________ A jeśli komu droga otwarta do nieba,
Tym co służą ojczyźnie.
Jan Kochanowski |
|
| Powrót do góry |
|
 |
aga Stały użytkownik

|
Wysłany: 02/02/09 21:12 Temat postu: |
|
|
To chyba spróbuję Nigdy co prawda nie trafiłam nawet trójki, ale kto wie...
A tak poważnie, to mam nadzieję, że jednak uda mi się kiedyś znaleźć jakieś mieszkanko do remontu w rozsądnej cenie. _________________ aga |
|
| Powrót do góry |
|
 |
martuś Stały użytkownik

|
Wysłany: 02/02/09 22:08 Temat postu: |
|
|
Ja na razie wstrzymuję sie w ogóle z kupnem mieszkania. Ceny idą w dół, na Mokotowie może niezbyt spektakularnie, ale jeśli w innych dzielnicach będą tanieć to prędzej czy później także i tutaj. Też chciałabym na Sielcach, ale gdybym chciała gdzieś indziej to też bym na razie nie kupowała, bo może się okazać że za kilka miesięcy ceny spadną np. o 20-30%. No a w górę raczej nie pójdą, więc tak czy inaczej nie ma nic do stracenia. Oczywiście zależy jeszcze jaką kto ma sytuację, nie zawsze można pozwolić sobie na czekanie nie wiadomo ile. No i jak się trafia okazja to lepiej pilnować żeby nie uciekła, ale generalnie moja rada brzmi: jeśli ktoś może to niech się wstrzyma i obserwuje sytuację  |
|
| Powrót do góry |
|
 |

|
Wysłany: 02/02/09 23:07 Temat postu: |
|
|
martuś aga... dzieje się tak jak piszecie.... Dziś widziałam ogłoszenie o okazji w Konstacinie....48 m kw. za 205 tys. do negocjacji...Oczywiście, nie wiadomo, jaki standard, ale chyba jaskółkę już mamy...szkoda, że w Konstacinie. _________________ A jeśli komu droga otwarta do nieba,
Tym co służą ojczyźnie.
Jan Kochanowski |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Zag Aktywny ekspert

|
Wysłany: 16/05/09 11:54 Temat postu: |
|
|
| Ceny spadają. Można już znaleźć mieszkanie do remontu na rynku wtórnym za 8000 zł. za metr2. I wcale nie jest łatwo o chętnych mimo takiej ceny. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
|