| Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
| Autor |
Wiadomość |
giaa24 Aktywny użytkownik

|
Wysłany: 17/05/07 14:10 Temat postu: ulica dolna |
|
|
Czy wiecie co się dzieje na ulicy Dolnej w odcinku bliżej Puławskiej??
Codziennie tamtędy przechodzimy/przejeżdzamy i często zastanawia nas czemu nikt nic nie robi z opuszczonymi stojącymi przy samej ulicy budynkami - czy jest jakis zakaz ?
- jeden to zdaje sie dawny serwis i sklep z motorami
- drugi budynek stoi juz prawie przy samej Puławskiej, nieco niżej Kościoła - a co tam było wczesniej nie mamy pojęcia ( nawiasem mówiac tynk sie z niego sypie az rusztowanie postawili a niedługo i ono sie zawali, poza tym budynek wygląda jakby powoli wrastał w ziemie).
Szkoda ze te miejsca tak niszczeją.... _________________ pozdrawiam Aga |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Monika Użytkownik

|
Wysłany: 17/05/07 22:19 Temat postu: |
|
|
Wcześniej w tym budynku były biura firmy Inco. A przed nim zbierały się dzieci pracowników wyjeżdżające na kolonie.
Teren ten był dzierżawiony, później kiedy dzierżawa nie została przedłużona Inco się wyprowadziło. Podobno miał tamtędy przebiegać tunel, ale oczywiście nic z tego nie wyszło. _________________ Monika |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Anastazja Najaktywniejszy ekspert

|
Wysłany: 17/05/07 22:43 Temat postu: |
|
|
Ja też się kiedyś zastanawiałam nad tym i nawet mam fotkę tego budynku - sprzed roku. Nic się nie zmieniło. _________________ A jeśli komu droga otwarta do nieba,
Tym co służą ojczyźnie.
Jan Kochanowski |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Zag Aktywny ekspert

|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Anastazja Najaktywniejszy ekspert

|
Wysłany: 19/05/07 20:44 Temat postu: |
|
|
Bardzo możliwe, że to ten. Powoli cała skarpa zostanie zabudowana. O przestrzeń walczą mieszkańcy ulicy Żywnego, tam, gdzie jest park Arkadia. Przy alei Wilanowskiej skarpa została już została zaanektowana przez domiszcza. Żółta Karczma ma teraz brzydkie tło.  _________________ A jeśli komu droga otwarta do nieba,
Tym co służą ojczyźnie.
Jan Kochanowski |
|
| Powrót do góry |
|
 |
|