| Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
| Autor |
Wiadomość |
Anastazja Najaktywniejszy ekspert

|
Wysłany: 06/03/07 0:43 Temat postu: |
|
|
| To fajna wiadomość. Czy Jerzy Owsiak też ukończył tę szkołę, czy tylko chodził jakiś czas? A pamiętasz kto był dyrektorem szkoły? |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Jamad Aktywny użytkownik

Dołączył: 26/02/07 0:48 Posty: 70 Skąd: Prawie Sielce - 2 km od PeKiNu.
|
Wysłany: 06/03/07 1:27 Temat postu: |
|
|
| Anastazja napisał: | | To fajna wiadomość. Czy Jerzy Owsiak też ukończył tę szkołę, czy tylko chodził jakiś czas? A pamiętasz kto był dyrektorem szkoły? |
Jurek Owsiak chyba ukończył szkołę ale to było tak dawno temu, że głowy za to nie oddam.
Natomiast dyrektorem szkoły podstawowej nr 269 w czasie mojego pobierania tam nauki była pani Alina Powałka (moja wychowawczyni) lub pani Bulicka - imienia niestety nie pamiętam ... _________________ Pozdrawiam
[||==||][==||==||] |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Jamad Aktywny użytkownik

|
Wysłany: 06/03/07 11:34 Temat postu: |
|
|
| Jamad napisał: | | Anastazja napisał: | | To fajna wiadomość. Czy Jerzy Owsiak też ukończył tę szkołę, czy tylko chodził jakiś czas? A pamiętasz kto był dyrektorem szkoły? |
Jurek Owsiak chyba ukończył tą szkołę ale to było tak dawno temu, że głowy za to nie oddam.
Natomiast dyrektorem szkoły podstawowej nr 269 w czasie mojego pobierania tam nauki była pani Alina Powałka (moja wychowawczyni) lub pani Bulicka - imienia niestety nie pamiętam ... |
_________________ Pozdrawiam
[||==||][==||==||] |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Jamad Aktywny użytkownik

|
Wysłany: 06/03/07 11:35 Temat postu: |
|
|
| Anastazja napisał: | | To fajna wiadomość. Czy Jerzy Owsiak też ukończył tę szkołę, czy tylko chodził jakiś czas? A pamiętasz kto był dyrektorem szkoły? |
Jurek Owsiak chyba ukończył tą szkołę ale to było tak dawno temu, że głowy za to nie oddam.
Natomiast dyrektorem szkoły podstawowej nr 269 w czasie mojego pobierania tam nauki była pani Alina Powałka (moja wychowawczyni) lub pani Bulicka - imienia niestety nie pamiętam ... _________________ Pozdrawiam
[||==||][==||==||] |
|
| Powrót do góry |
|
 |
sp44L.113.272 Stały użytkownik

|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Sympatyczna Stały użytkownik

|
Wysłany: 21/05/07 20:34 Temat postu: |
|
|
Dzień Dobry
Zajrzałam tu ....jestem w domu W bardzo miłym towarzystwie.
Widzę,że Anastazja wita bardzo miło każdego,kto tu zagości....
Mieszkam na Sielcach od urodzenia /długo /ale mało wiem o swojej okolicy.Nie przeszkadza mi to w wielkiej miłości do miejsca ,w którym się urodziłam i mieszkam.Mogę sie krótko określić -domatorka lubiąca podróże. Łażę sobie tu i tam chyba tylko dla tego ,żeby powracać na moją ulicę ,do mojego domku.
Pozdrawiam wszystkich
 |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Zag Aktywny ekspert

|
Wysłany: 22/05/07 21:37 Temat postu: |
|
|
| Witaj Sympatyczna. Mam nadzieję, że będziesz tu zaglądać jak najczęściej. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Anastazja Najaktywniejszy ekspert

|
Wysłany: 22/05/07 23:21 Temat postu: |
|
|
Sympatyczna - słusznie zauważyłaś - witam wszystkich serdecznie, a osobę sympatyczną tym bardziej. Miło, że przyszłaś i zdecydowałaś się zostać z nami. _________________ A jeśli komu droga otwarta do nieba,
Tym co służą ojczyźnie.
Jan Kochanowski |
|
| Powrót do góry |
|
 |

|
Wysłany: 23/05/07 22:04 Temat postu: |
|
|
Wielkie dzięki za tak miłe przyjęcie....od razu lepiej sie poczułam  |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Bartuzi Stały użytkownik

|
Wysłany: 18/06/07 1:43 Temat postu: |
|
|
| Witam szanownych forumowiczów. Na Czerniakowskiej mieszkam od urodzenia. Fajnie, że jest takie forum. Za młodu, zawsze mnie gdzieś nosiło, to i znam dużo miejsc na naszej dzielnicy. Pozdrawiam. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Martusiak Przyczajenie
|
Wysłany: 19/06/07 21:29 Temat postu: |
|
|
Witam!
Trafiłam tu przypadkiem gdy szukałam informacji o Sielcach po tym jak z balkonu zaobserwowałam dość sporą grupę z przewodnikiem opowiadającym historię tej części Mokotowa:) Przeprowadziłam się tu dopiero kilka lat temu jednak wiele o historii tego osiedla słyszałam od mojego dobrego sąsiada, który mieszka tu już od 50 lat. Niesamowicie podobają mi się Sielce a jeszcze bardziej po lekturze tego forum:) będę tu często zaglądać i dzielić się z Wami wszelkimi wartymi uwagi wiadomościami;)
Jeszcze raz witam i pozdrawiam wszystkich serdecznie!
Marta |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Zuza Stały użytkownik

Dołączył: 25/06/07 22:18 Posty: 11 Skąd: Sielce / Dolny Mokotów / Warszawa
|
Wysłany: 26/06/07 0:07 Temat postu: |
|
|
Witam,
trafiłam tu po tym, jak adres forum ktoś zapodał na spacerze ze spacerownikiem po Sielcach. BTW jestem z siebie dumna: 90% odwiedzanych miejsc poznałam na własną rękę już wcześniej
W każdym razie chętnie dołączam!
Pozdrawiam!
Zuza
PS Obecnie osiedle Sielce (od jakichś 6 lat), wcześniej Hołówki, jeszcze wcześniej Dragonów. _________________ dookoła Łazienek |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Krystian Użytkownik

|
Wysłany: 04/09/07 17:16 Temat postu: |
|
|
Witam !
Jestem nowy na forum lecz od jakiegoś czasu przegląda je sobie sa tu baaardzo ciekawe informacje dotyczace sielc noo i mojej ulicy  _________________ Hmm.. moze później |
|
| Powrót do góry |
|
 |

|
Wysłany: 05/09/07 21:08 Temat postu: |
|
|
witam sąsiadów.....  |
|
| Powrót do góry |
|
 |
dlotiwl Aktywny użytkownik

|
Wysłany: 09/09/07 19:58 Temat postu: |
|
|
Witam wszystkich, mieszkałem kiedyś ( od urodzenia) na Iwickiej (teraz "na górze"), chodziłem do SP62 i SP269
Jamad napisał że chodził do jednej klasy w SP269 z J.Owsiakiem (1953) który wszedł w wiek szkoły podstawowej w 1960 do 1967, a Sp 259 oddano do użytku jesienia 1967.... więc coś tu sie nie zgadza chba że sie mylę... nie to bym się czepiał ale to są ciekawe szczegóły --- pozdrawiam |
|
| Powrót do góry |
|
 |
|