| Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
| Autor |
Wiadomość |
Żbik Użytkownik

|
Wysłany: 13/12/07 23:27 Temat postu: Witam |
|
|
| Serdecznie wszystkich witam.Moje związki z Sielcami sięgają lat 50 tu się urodziłem i przez kilka lat edukowałem.Mieszkałem na Wczasowej{Hołówki} a następnie na Górskiej [w budynku przedstawianym w galerii}. W następnych latach wędrowałem po Polsce a po powrocie do Warszawy zamieszkiwałem w kilku dzielnicach lecz dość często odwiedzam Sielce.Tyle na razie o mnie i jeszcze raz wszystkich witam. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Anastazja Najaktywniejszy ekspert

|
Wysłany: 21/12/07 0:30 Temat postu: |
|
|
Witaj Żbik serdecznie!
Do której sieleckiej szkoły chodziłeś i jakie masz wspomnienia? _________________ A jeśli komu droga otwarta do nieba,
Tym co służą ojczyźnie.
Jan Kochanowski |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Żbik Użytkownik

|
Wysłany: 21/12/07 21:30 Temat postu: |
|
|
| Oczywiście do 113 na Chełmskiej /chociaż I klasa w 190 / bo "Szenwalda' jeszcze nie zbudowali.Sielce to był wspaniały zielony region ,szczególnie gdy przeprowadziliśmy się z Hołówek na Górską .Do dziś uważam za najpiękniejszą zieloną ulicę w Stolicy. Pamiętam zimowe 'bitwy morskie" na krach stawu w parku sieleckim. Latem oczywiście "forty" i jeziorko Czerniakowskie.No i wspaniałe lody w "Zielonej Budce ' przy bazarku na Puławskiej na wprost Madalińskiego.Póżniej ta 'świątynia lodów' została przeniesiona bliżej Pl Unii.Pamiętam szalone zimowe zjazdy saneczkowe koło ' Pałacyku Szustra' i letnie podchody w Łazienkach które uważaliśmy za przedłużenie podwórka. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Anastazja Najaktywniejszy ekspert

|
Wysłany: 22/12/07 0:33 Temat postu: |
|
|
Pięknie wspominasz Żbik. W temacie "Zabawmy się w zgadywanie" umieściłam pytanie o nazwę Łazienek (tej części od Podchorążych) z lat pięćdziesiątych. Ciekawe jaką nazwę Ty pamiętasz? _________________ A jeśli komu droga otwarta do nieba,
Tym co służą ojczyźnie.
Jan Kochanowski |
|
| Powrót do góry |
|
 |
sp44L.113.272 Stały użytkownik

|
Wysłany: 21/01/08 17:54 Temat postu: |
|
|
| Żbik napisał: | | Oczywiście do 113 na Chełmskiej /chociaż I klasa w 190 / bo "Szenwalda' jeszcze nie zbudowali.(...). |
Witaj, witaj - też mnie przenieśli do 113, jak tylko ją zbudowali, tyle że ze szkoły na Dolnej. Miło posłuchać, że ktoś ma takie same wspomnienia z dzieciństwa - tyle że mnie lepiej zjeżdżało się nie spod pałacyku, a spod ( a raczej znad) kapliczki - był większy spad  _________________ były warszawiak  |
|
| Powrót do góry |
|
 |
|