| Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
| Autor |
Wiadomość |
Samp Przyczajenie
|
Wysłany: 12/04/09 16:58 Temat postu: Witam, zarazem pytanie do mieszkańców ul. Iwickiej |
|
|
Witam,
mam zamiar przeprowadzić się w Wasz rejon.
Mam pytanie do mieszkańców ul. Iwickiej – o co chodzi, że są 2 bloki z adresem Iwicka 36 i jeden z adresem Iwicka 36A? Jak sobie z tym radzicie? Nie ma problemów z pocztą?
Na Wikimapie widzę skądinąd tuż obok 2 bloki z adresem Gagarina 10. Doprawdy, ciekawa okolica  |
|
| Powrót do góry |
|
 |
alpacca Stały użytkownik

|
Wysłany: 06/05/09 3:59 Temat postu: adres |
|
|
| żeby nie wiadomo co było napisane na przesyłce i jak dokładnie, to ostatnio panuje spore zaieszanie, nie wspomnę firmy ale dostaje od nich koperty z blachą, mylą się im budynki a nawet miasta, ostatnio widziałem przesyłkę do Iwicznej, ciekawostka |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Xawery Ekspert

|
Wysłany: 09/05/09 10:54 Temat postu: |
|
|
Z tymi numerami to jest tak:
Dom przy ul. Iwickiej 36 jest tuż przy ulicy (ostatnio pięknie odnowiony i zmodernizowany). Za tym domem , w głębi osiedla, nie przy ulicy postawiono drugi dom i zapewne nie było wiadomo, jaki dać adres , bo nie stoi on przy ulicy. Jest więc drugi dom Iwicka 36 i...ma numery mieszkań dalsze, to znaczy, w pierwszym domu są np. numery od 1 do 60 ,a w drugim od 61 do 120.
Jeśli chodzi o budynek Iwicka 36a to został on postawiony znacznie później, ( chyba w latach 60-tych) niż pozostałe budynki, dla pracowników WZM i stanął na miejscu dawnego basenu przeciwpożarowego.
Ponieważ były już budynki z numerami 36 (nawet dwa), 38, 40 itd, to nadano nowemu budynkowi numer 36a.
A teraz mam zagadkę dla mieszkańców Sielc.
W miejscu gdzie stoi budynek Iwicka 36A był kiedyś basen przeciwpożarowy.
Gdzie był drugi taki basen w osiedlu Sielce, także zlikwidowany ? |
|
| Powrót do góry |
|
 |
dlotiwl Aktywny użytkownik

|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Xawery Ekspert

|
Wysłany: 11/05/09 0:44 Temat postu: |
|
|
Taj jest, oczywiście, masz rację Dlotiwi !
W tym miejscu był także basen przeciwpożarowy ! |
|
| Powrót do góry |
|
 |
|