| Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
| Autor |
Wiadomość |
Info Aktywny ekspert

|
Wysłany: 20/02/10 21:13 Temat postu: Właściciel Biedronki przy Dolnej |
|
|
| Przy ul. Dolnej w Warszawie Jeronimo Martins planuje budowę biurowca o pow. 18 tys. mkw. z czego 7 tys. mkw. zajmie 5-kondygnacyjny podziemny parking. Firma będąca właścicielem sieci marketów Biedronka, zamierza w nowym budynku umiejscowić swoją siedzibę. Obecnie trwa przetarg na generalne wykonawstwo. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Anastazja Najaktywniejszy ekspert

|
Wysłany: 21/02/10 0:06 Temat postu: |
|
|
Info, TY znów wyszukałeś coś ciekawego. Zastanawiam się, gdzie przy ul. Dolnej będzie wznoszony ten monument. Czyżby na niezagospodarowanym placu na rogu z ul. Sobieskiego? _________________ A jeśli komu droga otwarta do nieba,
Tym co służą ojczyźnie.
Jan Kochanowski |
|
| Powrót do góry |
|
 |
trzydziestolatek Ekspert

|
Wysłany: 05/03/10 13:00 Temat postu: |
|
|
| Też jestem ciekawy. I nie miałbym nic przeciwko temu, by powstała tam Biedronka - konkurencja dla słabo zaopatrzonego Tesco (mini Tesco) na Czerskiej. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Zag Aktywny ekspert

|
Wysłany: 24/05/10 22:31 Temat postu: |
|
|
| Nie ma już dawnej stacji kontroli pojazdów przy ul. Dolnej. Została rozebrana. Czy to tutaj powstanie ta inwestycja czy na rogu z ul. Sobieskiego? |
|
| Powrót do góry |
|
 |
trzydziestolatek Ekspert

|
Wysłany: 26/05/10 7:11 Temat postu: |
|
|
| Faktycznie, ok. dwa tygodnie temu zjeżdżając Dolną zwróciłem uwagę, że dawna stacja kontroli pojazdów straszy swym wyglądem. Wydawało mi się jednak że jakieś jej resztki jeszcze stoją. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Info Aktywny ekspert

|
Wysłany: 20/06/10 10:35 Temat postu: |
|
|
Biurowiec powstanie w miejscu dawnej Stacji Kontrolii Pojazdów na rogu ul. Dolnej i ul. Piaseczyńskiej. Budynek zaprojektował Ryszard Rogala. Niestety projekt i wizualizacja budynku nie jest ogólnie dostępna. Zakończenie prac planowane jest na listopad 2011. Opis inwestycji sugeruje, że będzie to budynek z handlem, usługami oraz funkcją mieszkalną.
 |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Yga Stały użytkownik

|
Wysłany: 02/07/10 15:28 Temat postu: Biedronka |
|
|
ja też zauważyłam że coś się dzieje na placu - budowa. to dobrze, ja akurat Biedronkę lubię. choć szkoda, ze nie ma projektu dostępnego - mam nadzieję, iż to nie będzie jakiś szkaradek. dzięki za zdjęcia i info!
"Biurowiec powstanie w miejscu dawnej Stacji Kontrolii Pojazdów na rogu ul. Dolnej i ul. Piaseczyńskiej. Budynek zaprojektował Ryszard Rogala. Niestety projekt i wizualizacja budynku nie jest ogólnie dostępna. Zakończenie prac planowane jest na listopad 2011. Opis inwestycji sugeruje, że będzie to budynek z handlem, usługami oraz funkcją mieszkalną." _________________ www.ygakostrzewa.com |
|
| Powrót do góry |
|
 |
trzydziestolatek Ekspert

|
Wysłany: 02/07/10 15:54 Temat postu: |
|
|
Iga ja również lubię biedronkę - za niskie ceny, nie lubię natomiast za brak możliwości płacenia kartą - to spory minus.
Najbliższą biedronkę mamy wg moich obliczeń na Sobieskiego przy Nałęczowskiej, jest to jednak już prawie Wilanów. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
joshua1 Stały użytkownik

|
Wysłany: 11/08/10 13:07 Temat postu: |
|
|
| O wreszcie coś ruszyło. Po duże zakupy jeżdżę w inny kawał W-wy. Mam nadzieję, że pawilony usługowe też będą. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Info Aktywny ekspert

|
Wysłany: 28/11/10 11:31 Temat postu: |
|
|
Projekt budynku Jeronimo Martins przy ul. Dolnej |
|
| Powrót do góry |
|
 |
rwawrzycki Aktywny użytkownik

|
Wysłany: 04/03/11 1:13 Temat postu: |
|
|
Z jednej strony dobrze, że powstanie w tej okolicy większy sklep, ale z drugiej trzeba pamiętać, że oznacza to upadek kilku sklepów i warzywniaków w okolicy - nie wygrają cenowo z dużą siecią. Moim zdaniem na bank zniknie SAM w pawilonach po drugiej stronie Dolnej i być może sklep spożywczy na Belwederskiej i warzywniak (oba w budynku Lotosu). _________________ Pozdrawiam,
Rafał Wawrzycki |
|
| Powrót do góry |
|
 |
|