| Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
| Czy będziesz brał udział w Wyborach Samorządowych |
| Tak |
|
100% |
[ 5 ] |
| Nie |
|
0% |
[ 0 ] |
| Jeszcze nie wiem |
|
0% |
[ 0 ] |
|
| Wszystkich Głosów : 5 |
|
| Autor |
Wiadomość |
Zag Aktywny ekspert

|
Wysłany: 16/09/06 21:35 Temat postu: Wybory Samorządowe 2006 |
|
|
W najbliższym czasie będziemy wybierać nowych radnych, którzy będą ...
No właśnie próbowałem znaleźć po co to komu i oto co znalazłem na stronach Państwowej Komisji Wyborczej:
- Radny obowiązany jest kierować się dobrem mieszkańców gminy.
- Radny utrzymuje stałą więź z mieszkańcami oraz ich organizacjami.
- Radny przyjmuje zgłaszane przez mieszkańców gminy postulaty i przedstawia je organom gminy do rozpatrzenia, nie jest jednak związany instrukcjami wyborców.
Tyle teorii.
Biorąc pod uwagę temat forum czyli Sielce proponuję wprowadzać komentarze odnośnie pytań jakie potencjalnie chcielibyśmy zadać tym niby kandydatom na radnych coby nam się na Sielcach lepiej mieszkało.
Mam prośbę o niewysyłanie uwag typu paria X jest głupsza od partii Y, oraz kandydat X jest bardziej głupi niż kandydat Y. Drogi Adminie prośba o usuwanie ich z tego wątku . 
Ostatnio zmieniony przez Zag dnia 16/09/06 21:40, w całości zmieniany 1 raz |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Zag Aktywny ekspert

|
Wysłany: 16/09/06 21:39 Temat postu: |
|
|
Może zacznę:
Czy kandydat zamierza aktywnie korzystać z takich metod komunikacji jak e-mail (w sumie łatwiej można by się z nim skontaktować niż gdzieś chodzić gdzie on/ona przyjmuje w godz. 14:00-15:00)? |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Hewi Stały użytkownik

|
Wysłany: 17/09/06 17:19 Temat postu: |
|
|
Ja mam pytanie:
Czemu przepompownia oczyszczalni sciekow (za ponad 100mln zl) znajdujaca sie przy skrzyzowaniu Czerniakowskiej i Witosa, przy ZUSie tak potwornie smierdzi? Jak wieje poludniowy wiatr to smrod zawiewa dobre kilkaset metrow wglab blokow przy Czerniakowskiej.
Smierdzi mi tu jakims przekretem, zeby przy wsparciu srodkow z UE stawiac takiego smierdziucha w srodku miasta. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Zag Aktywny ekspert

|
Wysłany: 07/11/06 23:23 Temat postu: |
|
|
| Hewi, próbowałeś się dowiedzieć kto za to odpowiada? Może powinien zapłacić jakąś karę mieszkańcom to by się może opamiętał. Ciekawe czy są jakieś przepisy nt. uciążliwości związanych ze smrodem tak jak jest z to hałasem. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Zag Aktywny ekspert

|
Wysłany: 07/11/06 23:27 Temat postu: |
|
|
Tak mi się jeszcze przypomniało, że fajnie by było kiedyś móc iść do ratusza z prawdziwego zdarzenia, a nie do tych baraczków na Wiktorskiej i Rakowieckiej. Ciekawe czy tego dożyję?
Tak przy okazji dołączam link do strony z kandydatami z okręgu 4 (m.in. Sielce)
Państwowa Komisja Wyborcza - Wybory Samorządowe |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Anastazja Najaktywniejszy ekspert

|
Wysłany: 08/11/06 20:52 Temat postu: |
|
|
| Ratusz dla Mokotowa miał stanąć na działce przy Merliniego pomiędzy kompleksem basenów Warszawianki a Pułwską. Niestety, prezydent Warszawy Lech Kaczyński stwierdził, że dzielnicom nie są potrzebne wystawne siedziby i unieważnił przetarg. Wkrótce jednak na ratusz dla Ursynowa zgodził się. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Info Aktywny ekspert

|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Anastazja Najaktywniejszy ekspert

|
Wysłany: 15/11/06 18:49 Temat postu: |
|
|
Teraz wybieramy prezydenta.
Czy wiecie, że kandydatka kończyło liceum na Sielcach?
Dobisza... |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Info Aktywny ekspert

|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Info Aktywny ekspert

|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Info Aktywny ekspert

|
Wysłany: 12/10/07 8:34 Temat postu: Radni boją się Internetu |
|
|
Dzisiaj w Rzeczpospolitej:
Kiedy wreszcie każdy będzie mógł sprawdzić w Internecie, jak głosował wybrany przez niego radny?
W ubiegłym tygodniu przewodnicząca Rady Warszawy Ewa Malinowska-Grupińska obiecała „Rz”, że osobiście przypilnuje tej kwestii. Wczoraj jednak miała kolejne wątpliwości: – Jest problem z tymi informacjami w Internecie – stwierdza. – Czasami przecież system się psuje i głosujemy ręcznie, czasami któryś radny zapomni karty i trzeba go liczyć osobno. Boję się, że dane w sieci byłyby zafałszowane.
Pytanie o dostępność wyników głosowań zadajemy od kwietnia, od kiedy radni podejmują decyzje na sesjach za pomocą elektronicznego systemu głosowania, czyli przyciskając odpowiedni guzik. Taki system funkcjonuje w innych miastach i tam wyniki są powszechnie dostępne. W stolicy na razie nie udało się tego wprowadzić.
Ostatecznie przewodnicząca zapowiada, że kwestia informacji o wynikach głosowań w Internecie znajdzie się w regulaminie rady, który ma być gotowy do końca roku.
Izabela Kraj |
|
| Powrót do góry |
|
 |
|